U10 Értékelés:

2019.06.01.FiTTava Mozdulj meg jótékonysági futás!

Csapat összetartás:Mózer Melinda, Marci anyukájától (Gyirmót U10 játékos)értesültem, hogy 06.01-én Töltéstaván rendeznek egy jótékonysági futóversenyt,amivel Vass Barnabásnak szeretnének segíteni, nagyon fontos Csehországi mûtétjéhez,így szombaton reggel futással kezdtük a hétvégi programunkat. Találkozó 9:00kor volt a Töltéstavai focipályán a gyerekekkel és a szülõkkel, aholérkezésemkor már minden gyerek focizott, focival töltötték el a rajtighátralévõ idõt.(10:00) Futás megkezdése elõtt a résztvevõkkel közösen zenérebemelegítettünk, amit a gyerekek nagyon élveztek és jó hangulatban rajthozálltunk. A rendezõk úgy gondolták, hogy a Gyirmót U10 csapata a legkisebb távonfog indulni 1,6 km, de ez a rajtnál változott 4,3 km-re, amit közösen szavaztunkmeg a gyerekekkel. Meleg ellenére minden játékos a kitûzött célt nagyon jóidõvel teljesítette, de minden gyerek büszke volt a futáson részt vett szülõreis, mivel õk is teljesítették a távot. Három játékosunk a 8,6 km távotteljesítette. Pár perc pihenõ után mintha misem történt volna újra elõkerült alabda és a helyi gyerekek ellen fociztunk egyet.(ezzel is bizonyították agyerekek, hogy sosem fáradnak el) Futás mellett a rendezõk tombolákkal iskészültek, így a foci kis idõre megszakadt, mivel nagyon izgulva várta mindengyerek az õ nyerõ számait. A napnak itt még nem volt vége, mivel az utolsó díjat(tortát) a Gyirmót U10 csapata kapta a legtöbb fõvel részt vett csapatkitüntetéssel. Tortát közösen a szülõkkel és a gyerekekkel elfogyasztottuk,majd a gyerekek lábtenisszel zárták a napot. Gratulálok minden gyereknek és aszülõnek a futáson nyújtott teljesítményéhez. Nagyon büszke vagyok, hogy ilyennagyszerû szülõk és gyerekek tartoznak a Gyirmót U10 es csapathoz és futásmellett anyagilag is hozzájárultak, segítették Barnus gyógyulását. Köszönömszépen mindenkinek! Hajrá Barnus!

2019.06.02 BozsikTorna Lurkó

Eredmények:Gyirmót U10 1-3 PELC,Gyirmót U10 3-1 Sopron SE, GyirmótU10 4-2 Ajka, Gyirmót U10 2-1 MTE 1904, Gyirmót U10 2-2 Lurkó

Keret: Mészáros Zsombor(Zsomesz) Laki Levente (Levi) Parcsami Mózer Márton (Nyúl) Dobos Ádám (Szöcske)Csaplár Milán (Milu) Simon Olivér (Simi) Martinák Máté (Sárkány) Nagy Ádám(Nagy) Barta Ákos (Mákos) Németh Bálint (Teve)

Tornaértékelés:Szombati futás után vasárnap reggel Szombathelyre utaztunk az idei utolsóBozsik tornánkra! Erre a tornára a nap is úgy döntött, hogy ki süt, ígykellemes idõben focizhattunk. Elsõ mérkõzés bemelegítésénél Nagy fejsérüléstszenvedett, (megfejelte a kapufát) és így már a torna kezdésnél kapust kellettválasztanunk a mezõnyjátékosok közül. Jó kezdésnek nem nevezhetõ az elsõmérkõzésünk, mivel pontatlanság és lassúság miatt ellenfelünk érvényesült apályán. Reggeli „pofon” után magunkra találtunk és elkezdtünk focizni. Pályasajnos nem támogatta a gyors passzos játékot, de igyekeztünk kis passzokkalérvényesülni. Három mérkõzésen érvényesültünk is letámadással sok labdátsikerült szereznünk, azokat pedig jól meg is tudtunk játszani, jó döntésekethoztunk. Utolsó mérkõzés elõtt egy meccs pihenõnk volt, amin bele is aludtunkkicsit a tornába, így mivel nem pörögtünk ellenfelünk érvényesült az elején,majd felvettük a mérkõzés iramát éssorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de nem fejeztük be góllal a ziccereinket.Kihagyott helyzeteinket büntette az ellenfél. Tornán nyújtott teljesítménnyelelégedett vagyok, az elsõ Bozsik tornához képest nagyon nagy fejlõdés látható acsapaton fogalmazott Novák Péter. Hajrá Gyirmót!

Jó teljesítmény: SimonOlivér (oklevelet is Õ kapta)

Hajrá Gyirmót!!!

2019.06.03Kóny U11 – Gyirmót U10

Eredmények:Kóny U11 7-15Gyirmót U10

Keret: Mészáros Zsombor(Zsomesz) Laki Levente (Levi) Parcsami Mózer Márton (Nyúl) Dobos Ádám (Szöcske)Csaplár Milán (Milu) Simon Olivér (Simi) Martinák Máté (Sárkány) Nagy Ádám(Nagy) Barta Ákos (Mákos) Maros Máté (Mate) Németh Bálint (Teve) Végvári Valter(Vévé) Tóth Szabolcs (Medve) Makra Márk (Makk)

Mérkõzésértékelés:Szokásos hétfõi mérkõzésünk ezen a napon is megrendezésre került, deezennel a Csanaki csapat helyett a Kónyi fiúk ellen játszottunk Kónyban. Kétsorral vettünk részt a mérkõzésen, így a megszokottnál kicsit kevesebbjátéklehetõséget kapott mindenki. Mérkõzés elején hamar vezetést is szereztünkZsomesz labdaszerzése és befejezése után, de itt ki is kapcsoltunk egy idõre.Ellenfelünk dominált szépen játszott az ügyesjátékosokból álló Kónyi csapat. Három gólos vezetést szerzett az ellenfelünk,amire kapcsoltunk, hogy nagyon nem jó úton haladunk és elkezdtünk focizni.Javult a játékunk, de nem vagyok elégedett a mai teljesítménnyel. Nagyontotyogós, lassú volt a játékunk gyenge és pontatlan passzokkal, kevés futással.A leírt játékunk ellenére voltak szép támadásaink és góljaink, de sokkal többettudunk ennél. Hajrá Gyirmót!

Jóteljesítmény: Nagy Ádám (Kapuba)

Hajrá Gyirmót!!!

Bozsik-torna U11

Szombathely, 2019.06.02.

Ellenfelek:

Pápa

Sopron

Ajka

MTE

Lurkó

Játékidõ: 5x15′

Csapatunk: Kalmár Bendegúz, Oláh Bálint,Tóth Lénárd, Csala Máté, Csizmazia Áron, Kiss Bence, Szabó Lõrinc, HorváthGergely, Steszli András

Kiemelkedõ teljesítményt nyújtottak: TóthLénárd (váratlan megoldásai – oklevelet is õ kapta), de mindenkinek jár adicséret, mert legalább jó átlagot nyújtottak a Fiúk

Lakatos Attila:

Az idei utolsó B szintû régiós Bozsik-tornánkra nyolcmezõnyjátékossal és csak egy kapussal utaztunk, így közel megfelelõ mennyiségûjátékpercet tudott mindenki játszani.

A nagy meleg ellenére (mûfüvesen játszottunk) egész jószínvonalú mérkõzéseket játszottunk.

Az egész tornán nyújtott védekezésünkbe ezúttal több egyéni hibais becsúszott (eladott labdák, helyezkedés hibák, egymás biztosításánakelmaradása). A hét kapott gólunk többek közt annak is betudható, hogy mi is ésellenfelelink is ezúttal kevésbé voltak koncentráltak a védekezésben, ésnyíltabb mérkõzéseket játszottunk. Meg kell említenem, hogy aszélsõink nagyon lassan zártak ezúttal vissza, többször kellett a védõinkneklétszámhátrányos játékhelyzetben is menteniük. Viszont a nyílt játék(nuk)azt is hozta magával, hogy ezúttal több helyzetet is tudtunk kialakítani, többgólt is lõttünk. A góljainkat átlövésekbõl, fejes gól, visszagurított labdából,egyéni játék után szereztünk, és nagyon örültem, hogy még a torna utolsóperceiben is szinte minden játékosunk gólt akart szerezni.

Rendhagyó módon ezúttal a fiúkat kértem meg, hogynevezzék meg maguk közül a legjobb teljesítményt nyújtó társukat. Fél percalatt közös nevezõre is jutottak egymás közt, Léni így érdemelte ki társai éstermészetesen az én elismerésemet is.

Összességében a tornáról elmondható, hogy ezúttal anyíltabb játékunk ellenére minden játékosunk fejlõdését szolgálta ez a torna,és a mai napon is minden mérkõzésen a játékra koncentráltunk, ahirtelen jött meleg ellenére is volt dinamika a játékunkban. Önbizalommal, jószellemben játszottunk.

A tornát három gyõzelemmel, egy döntetlennel,egy vereséggel zártuk

A mérkõzések végeredményei:

Gyirmót – Pápa 2:0

Gyirmót – Sopron 3:3

Gyirmót – MTE 1:3

Gyirmót – Ajka 2:0

Gyirmót – Lurkó 4:1

U14-es megyei bajnoki mérkõzés

14. forduló

2019.06.01.Gyirmót

Gyirmót SE Gyõr U13 – Gyõrszentiván U14 2-3

Gólszerzõ: Gyurasits Á. (2)

Gyirmót SE Gyõr U13: GerencsérD. (Tréger P. 35.) – Kiss M.(Szabó Á. 35.), Hauzer B., Virág Z. -Földes D. Sz.(Winkler A.20.), Kümmel B.(Szabó I. Zs.27.) – GyurasitsÁ., Berki A., Farkas P. (Ács B. 27.)

OroszMárk: A mérkõzés elsõ félidejének 20. Percéig nagyon fásultnak tûnt a csapat.Nem volt bennünk dinamika. Elvekben rossz felfogásban játszottunk. Nem mertünk,vagy nem akarunk focizni. Az ellenfél egybõl 2 gólos elõnybe is került. Az islehetséges hogy sokat kivett a szerdai mérkõzés a csapatból. Utána váltottunkszerkezetet és cseréltünk is több poszton. Utána már egy labda biztosabb játékotláthatunk több szép támadással is. Viszont még most is sokszor volt azindokolatlan indítás, ráadásul vonalban, amit körülbelül a mérkõzés elsõfélideje alatt 10 szer megcsináltunk és mindig kigurult a labda az alapvonalon.Sikerült 2-2 – ig feljönni. Itt egy nagyszerû kiugratást követõen a játékvezetõbefújta lesnek a helyzetet úgy ,hogy a támadónk a félpályánál hátrébbrõlindult. Következõ szituációnál is tévedett a játékvezetõ. Büntetõt ítéltnekünk. Viszont azt nem 9 méterrõl végeztette el, hanem körülbelül 13 méterrõl,amit nehéz ekkora kapura értékesíteni. Végén szögletbõl kaptunk egy gólt amibosszantó volt, hogy senki nem volt a játékoson és az egyik játékosunk akinekembert kellett volna fognia üresen állt a hosszú oldalon. A játékvezetõtévedéseinél ha jól dönt nyerhettünk volna, viszont a vereséget így ismagunknak köszönhetjük hogy nem tudtunk teljes koncentrációval játszani éselvekben rossz focit játszottunk.

Azellenfélnek gratulálok, akik egyébként egy nagyon kulturált szép focit játszvanyertek ellenünk!

Pápa U17- Gyirmót SE Gyõr U16b 0-2 (0-0)
Pápa,2019.05.31.

Gyirmót SE Gyõr U16B:Bohuniczky O,Horváth Z,Kalmár P,Horváth A,Sujtner K,Szõke K,LengyelM,Tarsoly K, Vankovics D,Bertha B,Bódis E.
Csere:Sebestyén Z,Kümmel M,Lapincs B,Csonka Rajky A,Kállai L.

Domanyik Szilárd: Bravúros gyõzelmet arattunk a tabellán elõttünk lévõ csapat otthonában.Masszívvédekezéssel
tartottuk a hazaiak rohamait,labdaszerzés után jól tartottuk a labdát.Szünetután ráéreztünk,hogy
van keresnivalónk,határozottabb támadásokat vezettünk,jöttek is a gólok.Mindenjátékosom
dicséretet érdemel,igazi csapatmunka eredménye volt ez a szép gyõzelem!

ZTE – Gyirmót SE Gyõr U17 2-2 (0-1)

Gyirmót SE:Iváncsics (Germán) – Czafik (Csemez), Kiss, Gergely, Szõke-Nagy, Ominger – Varga (Siska), Orbán, Babayigit – Fördõs (Ferenczi)

Nagy Attila :Amai mérkõzés az egész éves teljesítményünk visszaigazolása volt. Jócsapatjáték,vezetés, majd egyéni hibák az alapelvek megsértése amit a futballmindig büntet! A végjátékban pedig a koncentráció hiánya. Ez a szezonunkviszont igy volt teljes és a CÉLT a CSAPAT elérte!!!!!! Köszönet MINDENKINEKaki segítette a munkánkat!