Az élvonalba vágyó együttes tagjainak egy különleges, összekovácsoló tréninget tartottak a gyõri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái.
A Gyirmót FC Gyõr köszönetét fejezi ki a Magyar Honvédségnek, a gyõri katonáknak, hogy ilyen különleges tréninget tartottak számunkra. Kiváltságosoknak érezhetjük magunkat, mert eddig csak három csapat kaphatta meg ezt a lehetõséget, ezért külön köszönet Könczöl Ferenc ezredes Úrnak, Cseszregi János törzszászlósnak és Cseszreginé Csekei Judit századosnak, hogy a srácok egy örök élménnyel gazdagodhattak.
A srácok a sorompónál még kedélyesen mosolyogtak, de körülbelül 50 méter után, megtapasztalták, hogy a rend és a fegyelem figyelmen kívül hagyását fekvõtámaszokkal és futásokkal büntetik.
A melegítõt váltotta a gyakorló ruha és kezdõdött is az izzasztó tréning, ahol a focisták számára összeállított program kellõ elhivatottságot, fegyelmet, kitartást és természetesen kimagasló fizikai és erõnléti állapotot igényelt.
A tréning során rengeteg állomással, feladattal készültek a szervezõk a laktanya sport- és akadálypályáján, valamint a látogató parkban, mint a sátorállítás, gépjármû tolás, lõszeres láda cipelés, sebesültszállítás, kúszás, kézigránát dobás, tárazás, a fegyver szét- és összeszerelése, az akadálypálya leküzdése, légpuskalövészet, gázálarchasználat, alaki foglalkozás. Mindezt úgy, hogy végig „tûzharcban” voltak az ellenerõvel.
A feladatokat csak egymást segítve, egymásért küzdve tudták végrehajtani a sportolók és számolni kell azzal is, ha hibázol, annak következménye lesz, nemcsak rád, hanem az egész csapatra nézve.
Egy-egy sisak, gépfegyver elhagyás keményen lett büntetve. A pulzusmérõ adatai még feldolgozás alatt vannak, de biztos a határokat feszegették a játékosok.
A csapatépítõ programnak nem is lehetett más a célja, mint az összekovácsolás, egymást jobban megismerése, jelen esetben extrémebb körülmények között teljesíteni, megfelelni, versenyezni, a határaidat feszegetni, küzdeni a másikért és a csapatért.
A keménységet és a humort vegyítették, hogy az akadályokat, kihívásokat tudják teljesíteni a játékosok, végén elismerõen szeretett volna szólni Cseszregi János törzszászlós a teljesítményért, majd egy baráti “ötöst” adott volna, de mint mondta, – azt már a srácok megkapták Budaörstõl…
🙂
HAZÁMAT SZOLGÁLOM!
A képek önmagukért beszélnek: