WU16 Nagypályás Bajnokság Nyugaticsoport, 12. Bajnoki forduló

2019. 03. 17, vasárnap, 13:00h Kaposvár, BeneFerenc Labdarúgó Akadémia

Kaposvári Rákóczi – Gyirmót SE

2:0 (2:0)

Gólszerzõ: –

Gyirmót SE Gyõr : Mitro Zsanett, Takács Fanni,(40’Süveges Hanna), Bus Antónia, DömötörDóra, Keresztes Réka( 55’ Gottlieb Szonja), Kállai Izabella ( 40’ Tóth MáriaÉva), Horváth Roxána (40’Németh Csenge), Konrád Kincsõ, Torda Liza,( 61’Báthori Luca), Bognár Melinda, Máthé Eszter

Kálmán Tibor: Negyedik alkalommal játszunk a kaposvári csapat ellen,gyakorlatilag azonos forgatókönyvvel. Mint mindig, most is nehezen lendültünkjátékba, korai góllal elõnyhöz jutott az ellenfél, majd javuló teljesítménnyeltöbb helyzetet kidolgoztunk. A kaposváricsapat nagyon agresszíven, helyenként durván lépett fel, melynek többsérülésbõl adódó kényszercsere lett a következménye. A legnagyobbgólhelyzetünkben felrúgták a csatárunkat Torda Lizát, a jogos büntetõt MáthéEszter kihagyta. Mondanám, hogy kellenek a kemény mérkõzések, de mivel sokedzõmeccset játsszunk fiúcsapatok ellen, ez a tapasztalatunk megvan. Ajátékvezetés által tolerált durva játék ellen viszont nincs ellenszerünk. Pozitívuma a meccsnek, hogy az újonnan leigazolt újjátékosok jól teljesítettek, jól éltek a lehetõséggel.Gyirmót U10- NSK Bratislava U10

Eredmény:

Keret: Maros Máté (Mate) Dobos Ádám(Szöcske) Mészáros Zsombor (Zsomesz) Nagy Ádám (Nagy) Szabó Dominik (Domi)Kelemen Dominik (Kele) Martinák Máté (Sárkány) Végvári Valter (Valter) MakraMárk (Makk) Barta Ákos (Mákos) Laki Levente (Levi) Simon Olivér (Simi)

Mérkõzésértékelés: Mérkõzéselõtt azt kértem a fiúktól, hogy a kezdõ sípszótól támadjuk le ellenfelünket ésmár a saját térfelükön, minél közelebb a kapujukhoz próbáljunk meg labdátszerezni. A kért letámadást maximálisan teljesítettük már az elején.Ellenfelünket meglepve hamar több gólos elõnyt is tudtunk szerezni, ami nagylendületet adott a mérkõzéshez. A letámadást és a feltolt védelmes játékot,aminél a kapusunk is a félpálya körívénél volt hibátlanul játszottuk ma ésennek köszönhetõen sok góllal gyõztük le ellenfelünk. A játékot, mérkõzéstnagyon élvezték a fiúk, öröm volt nézni, ahogy játszunk. Támadásaink ésvédekezésünk is ma rendben volt. Jó volt látni, hogy két hete elkezdett fejelésoktatásának is van eredménye, Domi gyönyörû beadását Nagy fejelte a kapuba,esélyt sem adva a kapusnak. Gratulálok mindenkinek.

Jó teljesítmény: Mindenki


Gyirmót U10 Bozsik torna

Eredmények:Gyirmót U10-PELC 1-1, GyirmótU10-Sopron 2-3, Gyirmót U10-Ajka 1-3, Gyirmót U10-MTE 2-1, Gyirmót U10-Lurkó 4-0

Keret: Tóth Szabolcs(Medve) Dobos Ádám (Szöcske) Mészáros Zsombor (Zsomesz) Nagy Ádám (Nagy)KelemenDominik (Kele) Martinák Máté (Sárkány) Németh Bálint (Teve) Simon Olivér (Simi)

Tornaértékelés: Szombatijó hangulatban és lelkes játékban bíztam. A kérésem ugyan az volt a mai naprais, mint elõzõ mérkõzésen: támadjuk le ellenfeleinket és kapujukhoz közelszerezzünk labdát. Tornán ennek köszönhetõen sok helyzetet tudtunk kialakítani,sok gólszerzési lehetõségünk is volt, amiket sajnos elkapkodtunk, nem tudtunkkihasználni kellõ százalékban. Öt mérkõzésbõl egy mérkõzésen szomorú voltam(Ajka), mivel saját magunkat vertük meg három labdavesztéssel a kapunk elõtt,így 1-0 elõnybõl ellenfelünk 3 helyzettel meg is fordította a mérkõzést hiábadomináltunk végig nem volt maximális figyelem. Egy mérkõzésen pedig végigküzdve hátrányból nyertünk 2-1re. Tornán végig jó szellemiségben játszottunk, törekedtünka kombinatív játékra, bátran cseleztünk a kapunk elõtt is, ahol akár csel utánmég kényszerítõt is nyugodtan megcsináltuk. Párharcokból is elõzõ héthez képestsokkal többet megnyertünk. Felszabadult és határozott játékot láthattak akilátogatók. Helyzetkihasználásunk gyengére sikerült ma, de csak gratulálnitudok minden játékosnak a mai teljesítményhez, mivel ellenfeleink sorcseréjéhezképest, mi két cserével vettünk részt a tornán, keretünkben pedig két játékosunkis 1 évvel fiatalabb volt, így a terheléshez jó játék párosult. Nagyon jó úton ésjól haladunk.

Jó teljesítmény: Martinák Máté, Mészáros Zsombor, KelemenDominik

2019.03.18 Gyirmót U10- Ménfõcsanak U11


GyirmótU10-Ménfõcsanak U11 18-5

Keret: TóthSzabolcs (Medve) Dobos Ádám (Szöcske) Mészáros Zsombor (Zsomesz) Nagy Ádám (Nagy)Kelemen Dominik (Kele) Martinák Máté (Sárkány) Németh Bálint (Teve) SimonOlivér (Simi) Pausits Márton (Kobra) Végvári Valter (Valter) Makra Márk (Makk)Laki Levente (Levi)

Mérkõzésértékelés:Szokásos hétfõi barátságos mérkõzésen bõvebb kerettel vettünkrészt, 12 játékossal. Teljesítményünk a hétvégéhez képest visszaeset, mivel nema saját játékunkat játszottunk, hanem birkózással és lassú játékkal szerettünkvolna ellenfelünk fölé kerekedni. Voltak jó dolgok, de pontatlanok, lassúak ésbátortalanok voltunk ma. Szép gólokat szereztünk, de közösen átbeszélvemindenki úgy látta, hogy ma nem nyújtottuk, amit az U10 tud.

Jó teljesítmény: Végvári Valter, Nagy Ádám, Mészáros Zsombor

Gratulálok mindenkinek a három mérkõzéshez, büszke vagyokminden egyes játékosomra, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk ezen a hétvégén!

U11 Edzõmérkõzés:

Gyirmót, 2019.03.17. vasárnap

Helyszín, játékidõ

Gyirmót, 5*15′

Csapatunk: Horváth Donát, Kalmár Bendegúz, Csizmazia Áron, Csala Máté, Kiss Bence, Horváth Gergely, Steszli András, Oláh Bálint, Nyikus Róbert, Tóth Lénárd, Gerencsér Alex, Szabó Lõrinc, Simon Milán

Kiemelkedõ teljesítményt nyújtottak: kevés jó egyéni teljesítményt láttam, az oklevelet Csizmazia Áron kapta harcos, jó szellemû védõjátékáért.

Lakatos Attila:

A múlt hétvégi attraktív és eredményes edzõmérkõzésünk után joggal vártam magunktól további fejlõdést, legfõképp játékban, a játék felépítésében vártam sokat a fiúktól.

Ezen a hétvégén két sorral vettünk részt a tornán, ahol a jól ismert ellenfelek ellen játszottunk.

A mérkõzéseken dinamikátlanul, kényelmesen próbáltuk felépíteni támadásainkat, ezért a megszokottnál kevesebbszer kerültünk ellenfeleink mögé. A szûk pályán nehezebben tudtunk gólhelyzeteket kialakítani, ha eljutottunk ellenfeleink kapuja elé, akkor a legnagyobb helyzetben is rossz döntéseket hoztunk. Csapatvédekezésben, egyéni védekezésben is gyengén teljesítettünk, elmaradt tolódások, felesleges becsúszások jellemezték csapatunkat.

Ráfoghatjuk arra, hogy 4,5 hónap után elõször játszottunk füvön, de ezúttal gyenge teljesítményünkre semmilyen magyarázatot nem találok. Az öt mérkõzésen szerzett két gólunk nagyon kevés, a kapott gólok közül több is elkerülhetõ lett volna megfelelõ kommunikációval.

A tornát egy gyõzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel zártuk.

A mérkõzések végeredménye:

Gyirmót – Pápa 0:1

Gyirmót – Sopron 1:0

Gyirmót – Ajka 0:0

Gyirmót – MTE 1:2

Gyirmót – Lurkó 0:2

U12 I. osztály ÉNY régió 16. forduló
Zalaegerszeg, (Ifjúsági sportcentrum) 2019.03.14 csütörtök 14.00 mûfüves pálya
ZTE FC – Gyirmót SE 4-1 (2-0), gólszerzõink: Árpási Kristóf
Összeállítás:
Gyirmót SE U12 taktika: 3-2-3 (támadó szellemû)
Fekete Mór kapus,- Szemeti Dávid, Takács Donát, Kim Jun– Csiszár-Piedl Dávid, Albreht Áron- Molnár Barnabás, Szabó Márkó, Árpási Kristóf
cserék: Simon Krisztofer kapus, Árpási Bálint, Pécskai Levente, Gálos Zsombor László, Molnár Marcell
Bencze Károly edzõ: Az elsõ félidõben, magunkhoz képest gyengébben játszottunk. A második játékrészben, már a mi játékunk dominált az Akadémiás csapat ellen. Az egyéni hibáinkat, azonban nem tudtuk gólra váltani. Az eredmény nem tükrözi a valós játék összképét. Szerintem a döntetlen igazságosabb lett volna. Az is igaz, hogy egy félidõt, ilyen szintem már nem lehet adni az ellenfél számára. Gratulálok a játékosaimnak, hiszen a mentálisan nagyon erõsek voltunk, nagyon akartunk és kis szerencsével meg is fordíthattuk volna a mérkõzést. Sokat tanultunk a mérkõzésbõl. Jók: Árpási Kristóf, Takács Donát, Csiszár-Piedl Dávid
U13-as Bajnoki mérkõzés

2019.03.14 Zalaegerszeg

ZTE U13 2-0 Gyirmót U13

Gólszerzõ

Gyirmót SE Gyõr U13: Gerencsér D. (Tréger P. 45.), – Kiss M., Virág Z., Ács B., Oláh Zs., – Markó L.(Szabó I. Zs. 40.), Kümmel B., Szirtes O. (Winkler A. 40.) – Baksa D. (Gyuarsits Á. 30.), Berki A.(Kiss G.45.), Szapári L.(Farkas P. 40.)

Orosz Márk: Kellemetlenül kezdõdött az odaérkezés, hiszen külön helyen volt az öltözõ és külön helyen a pálya, átkellett buszozni. Ennek ellenére nem zavarta meg a csapatot ez a fajta kényelmetlenség. A mérkõzést egybõl jó iramban sikerült kezdenünk. Többször is az ellenfél kapuja elés sikerült kerülnünk. Talán még nyomás alá is sikerült helyeznünk ellenfelünket. A második félidõre már ez a nyomás picit enyhült, ott már teljesen kiegyenlített volt a két csapat játéka. Az elsõ gólt a 44. percben sikerült kapnunk az 5-ösön pattogó labdából. Nem sikerült fellszabadítanunk mindig elakadt a felszabadítás, az ellenfél pedig belõtte. A második gól pedig a 47. percben esett. Sajnálom, hogy nem sikerült pontot elhoznunk, hiszen 1 pontot mindenképp megérdemeltünk volna, viszont nagyon tetszett a csapatunk játéka és egy jó ellenfél ellen sikerült felvenni a ritmust, sõt az elsõ félidõben dominálni. Megkell tanulnunk az ellenfél 16-osán jó döntéseket hozni.

AJKA U14 – GYIRMÓT SE GYÕR U14
Eredmény: 0:0(0:0)
Kiemelkedõt nyújtott: Gruttó Bence
Összeállítás: Gruttó Bence – Kelemen Milán, Szabó Krisztián, Kráz Tamás, Rozs Renátó – Fekete Márton, Gönye Máté(Nyári Rikárdó 46.p.), Molnár Márton – Csöngei Balázs(Berki Attila 54.p.), Matyi Martin(Szabó Patrik 54.p.)- Barta Tamás
Polyák Gábor U14 Edzõ: Nehéz mérkõzésre számítottam, mert ellenfelünk masszív csapat, akik közvetlenül mögöttünk vannak a tabellán. Az elsõ félidõben az történt a pályán, amit mi akartunk, birtokoltuk a labdát és volt két nagy helyzetünk is. A hazai csapat semmilyen labdakihozatallal vagy támadásépítéssel nem próbálkozott. A második félidõben már két centerrel játszottunk és voltak is belõle lehetõségeink, de ma rossz döntéseket hoztunk a támadó zónában. Ellenfelünknek ebben a játékrészben már voltak helyzetei, mivel sokkal nyíltabbak voltunk. Összességében sok gyenge egyéni teljesítmény volt, ami miatt akadozott a támadójátékunk, ezért volt kevesebb helyzetünk.
Gyirmót u16b-Ajka u17 0-2 /0-2/
Gyirmót:Germán M.Simon A,Horváth A,SzokolicsR,Vigh B,Szõke K,Sujtner K,Vankovics D,Halász CS,
Simon Z,Bódis E
Csere:Vedres N,Lapincs B.
Kitûnõ mérkõzést játszottunk az osztály egyik legjobb csapata ellen.A mérkõzés elején,három
óriási lehetõséget puskáztunk el,erre mi kaptunk könnyû gólt.Hiába játszottunk jobban,nem
tudtunk gólt lõni.Szünet után is kiegyenlített játék folyt a pályán,gól nélkül.Összességében
kiváló meccset játszottunk egy jó csapat ellen.Bátrak voltunk,szervezettek,csak a gól hiányzott.
UTE U17- Gyirmót SE U17 3-0 (1-0)
Gyirmót SE Gyõr U17: Iváncsics – Vékássy, Kiss, Gergely, Szõke – Nagy (Csemez), Ominger – Ferenczi (Siska), Orbán, Varga (Csernyicki) – Fördõs
Nagy Attila: Több volt ebben a mérkõzésben mint amit az eredmény mutat,fõleg a második félidõ alapján Viszont ha a helyzeteinket csak kidolgozzuk és nem értékesítjük úgy nem tudunk pontokat szerezni!

U19 bajnoki, 19. forduló
Gyirmót SE – Újpesti TE 3:1 (2:0)
Gólszerzõk: Mayer Ádám (6′), Gelencsér Márton (26′), Buruzs Barnabás (92′)
Összeállítás:
Kiss G. – Nagy B. (Bányai 83′), Turi L.,Tóth E., Lampert – Béli, Somogyi-Bakos, Gelencsér (Bergendi 46′) – Buruzs, Mayer, Kovács B. (Kovács P. 59′).

Makkos Tamás: A múlt heti pécsi vereség után kicsivel stabilabb csapattal tudtunk kiállni és három pompás gólt lõttünk az Újpestnek. Stabil védekezésbõl kontrákkal próbálkoztunk, de örömmel láttam, hogy az ellenfél térfelén is egyre gyakrabban merjük és tudjuk birtokolni a labdát. Ez sokat jelent egy olyan csapatnak, amely a mérkõzések nagyobb részében nyomás alatt van. Kombinációs játékban és labda nélküli mozgásban kellene többet nyújtanunk ahhoz, hogy csökkentsük az ellenfeleink labdabirtoklási fölényét és ezáltal a kínálkozó lehetõségeit. Mentálisan és csapategységben az Újpest fölé nõttünk, de a meccset természetesen a kapu elõtti egyéni villanások és vállalkozószellem döntötték el. Klassz meccs volt, örülök nagyon, hogy sokan nyújtottak kiemelkedõ teljesítményt.