Két évvel ezelőtt érkezett klubunkhoz Csertői Aurél vezetőedző aki, akkor az NB I – be való feljutást tűzte ki célul. Csapatunk történetében harmadszor sikerült kiharcolni az első osztályú tagságot egy parádés tavaszi szerepléssel. Együttesünk a jól megérdemelt nyári szünet után gőzerővel készült az első osztályú bajnokság nyitófordulójára. A csapat megerősítésén folyamatosan dolgoztak a vezetők, és a felkészülésről Csertői Aurél vezetőedzőt kérdezzük.”

Hogy sikerült a felkészülés, mit terveztek, mit sikerült ebből megvalósítani ?

” Egy csapat életében a felkészülés sokszor körülményes a sérülések és az átigazolások miatt. Tehát kevés csapat tud úgy kezdeni, hogy minden játékos rendelkezésre áll, nálunk is így volt. Voltak kisebb nagyobb sérülések. Az igazolt játékosok folyamatosan csatlakoztak a csapathoz. Az utolsó két hetet már teljes létszámmal tudtuk végig edzeni. A tervezett munka 80-90 %-át meg tudtuk valósítani. Egy hosszabb ideje sérült játékosunk van, aki nem tudott csatlakozni a kerethez. Hudák Dávid – a csapat oszlopos tagja volt – sajnos még nem egészséges.”

Mennyire elégedett a keret erejével, hogy sikerült az új játékosok beilleszkedése?

„ Idő kell egy új játékosnak felvenni a ritmust egy idegen csapatnál, ahol mást is játszanak esetleg, mint ahonnan jött. Ehhez kell azért egy bizonyos idő. Azt gondolom, hogy a játékosok próbálták megvalósítani, amit kértem tőlük, próbáltak beilleszkedni. Szerintem ez a bajnoki rajtra össze is fog állni. Egy csapatnak a játékerejét egy NB II – ből felkerülő csapatnál nehéz meghatározni „ismeretlen közegben. Nem ismerjük az NB I csapatokat testközelből, csak láttuk őket a tavalyi bajnokságban így  azt gondolom, pár mérkőzésnek el kell telni ahhoz, hogy tudjuk, mire leszünk képesek.”

Milyen játékot vár a csapattól, amit már szeretne, hogy az első bajnoki mérkőzésen látható legyen?

Csapategységet szeretnék látni, harcos agresszív és eredményes focit. Próbálunk bizonyos mértékig alkalmazkodni, de a saját játékunkat szeretnénk játszatni.”

Az első bajnoki mérkőzés most pénteken az MTK Budapest csapata ellen lesz, ahol játékosként bajnoki és Magyar Kupa győztes címet is sikerült megszereznie. Edzőként, hogy várja ezt a mérkőzést?

„ Az gondolom, hogy egy felkerült csapatnak az első mérkőzés nagyon fontos, tehát mindegy, hogy ki az ellenfél. Az MTK egy technikás focit játszik, mind a magyar és a külföldi játékosok nagyon képzettek. Nekünk tudomásul kell vennünk, hogy ha pontot akarunk szerezni, akkor 100 %-ot kell nyújtanunk és az sem biztos, hogy elég lesz a három pont megszerzéséhez. De törekszünk rá, hogy pontos játékot tudjunk nyújtani.”

Az újoncként felkerülő együttesét, a többi csapathoz mérve hova várja a bajnokságban. Mi a cél, amit reálisnak tart az elkövetkezendő évben?

„Amit mondtam az előbb a cél az, hogy a csapat bent maradjon az NB I-ben. Nem is lehet más célt megfogalmazni.  Ütőképes egységes csapatot szeretnék összerakni, mindenképpen a maximumot fogjuk nyújtani és későbbiekben majd beszélhetünk a további célokról.”