DEAC – GYIRMÓT FC GYŐR 1-1 (1-1)

Imponáló és elismerésre méltó tavaszi mérleggel utazott csapatunk a sereghajtó debreceni egyetemi csapat otthonába, hiszen az eddigi öt fordulóban pontveszteség nélkül sikerült hozni a mérkőzéseket.

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Spitzmüller István 16 méterről leadott lövése után a labda a léc fölé szállt. Negyedóra elteltével Simon András kitűnő lefordulása, majd asszisztja után Nagy Patrik szerezhetett volna vezetést csapatunknak, de 4 méterről a bal oldali kapufára lőtt. A félidő derekán felpörögtek az események, amikor gyors gólváltás közepette a hazaiak szereztek vezetést Papp Ferenc révén, de szerencsére örömük nem tarthatott sokáig, hiszen négy perc elteltével egy remek összjáték végén Simon András a jobb felső sarkot kilőve egyenlített. A játékrész hátralévő részében mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, de a kapuk előtt nem alakult ki igazi helyzet, amiből valamelyik előnyt kovácsolhatott volna. Szünet után nagyobb hangsúlyt próbált fektetni csapatunk a támadásokra,ami Lencse László jobb oldali, majd néhány perc múlva Simon András bal oldali lövésében mutatkozott meg, de Tóth Dániel mindkét alkalommal hárítani tudott. Jó iramú, de sok hibával tarkított nagy taktikai csata folyt a pályán, amin belül mi irányítottuk a játékot, de a helyenként adódó hazai kontrák is veszélyt jelentettek. A találkozó záró szakaszában nagy offenzívába kezdett csapatunk a győztes gól megszerzése érdekében, amire meg is volt az esélye, de Simon András buktatásáért megítélt büntetőből kapitányunk, Nagy Patrik nem tudott élni a lehetőséggel.

 

 

2021.03.03. 14:30 | Merkantil Bank liga, 27. Forduló | Debrecen, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya

Játékvezetők: Takács Tamás – Albert István, Punyi Gyula – Nagy Róbert

 

DEAC: Tóth D. – Bényei, Papp F., Zachán, Székely – Nikitscher, Spitzmüller – Nagy Z., Nagy K., Sándor T. – Kenderesi I Vezetőedző: Sándor Tamás

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Major, Hudák, Széles, Kirják – Vass Á. – Radics M., Nagy P., Hajdú – Simon A., Lencse I Vezetőedző: Csertői Aurél

 

22.p. Sándor T. ívelt a kapu elé a vendég térfél közepétől, a jobb oldalról az érkező Papp F. 10 m-ről a kapu bal oldalába fejelt. 1-0.

26.p. Kirják bal oldali beadását követően Lencse passzolta tovább a labdát spiccel a középen érkező Simon A. elé, aki 4 m-ről jobbal a jobb felső sarokba lőtt. 1-1.

 

Sándor Tamás: A szív diadala volt mai pontszerzésünk. Harcosan játszottunk egy jobb játékerőt képviselő csapat ellen. Színvonalas játék nem tudott kialakulni, de küzdöttünk az utolsó pillanatig, azonban a kihagyott büntetővel szerencsénk is volt. Megérdemeltük a döntetlent.

Csertői Aurél: Pankrációra hasonlító mérkőzést játszottunk egy irreális talajú pályán. A végén volt lehetőségünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de nem tudtunk élni vele.

 

Szöveges tudósítás a mérkőzésről: https://gyirmotfc.hu/merkozes/deac-gyirmot-fc-gyor/

Képek a mérkőzésről: https://gyirmotfc.hu/deac-gyirmot-fc-gyor-kepek/