Nyíregyháza Spartacus FC – Gyirmót FC Győr 2-3 (1–1)

Balmazújváros: 280 néző.

Játékvezető: Kovács Imre (Kovács Gábor, Sinkovicz Dániel)

Nyíregyháza: Hrabina – Kiss Á., Baki, Gengeliczki, Nagy B. – Sigér Á. (Pataki 57) – Kovácsréti (Pantovic 57), Farkas B., Pekár, Gresó – Novák

Vezetőedző: Visinka Ede

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Hudák, Polgár, Nahirníj – Kovács D. (Csörgő 90) – Soltész (Erdei 87), Kovács M., Madarász (Nagy P. 80), Medgyes (Berki 80) – Pethő (Simon A. 90)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Soltész 11-esből (0-1) a 23., Novák (1-1) a 26., Soltész (1-2) a 65., Pantovic 11-esből a 66., Medgyes (2-3) a 79. percben.

23. perc: Soltész adott kitűnő labdát a jobb oldalról a középen érkező Madarász elé, akit az átvétel pillanatában Baki buktatott. A megítélt büntetőből Soltész ballal a jobbra mozduló Hrabina mellett a kapu közepébe lőtt (0-1).

26. perc: Polgár kezezéséért megítélt 11-esből Novák Csanád jobbal a jobb alsó sarkot célozta meg, Hársfalvi bravúrral védett, az ismétlésnél a hazai támadó a kapu közepébe lőtt (1-1).

65. perc: Medgyes bal oldali beadása után a középen érkező Soltész 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-2).

66. perc: Szegi hibáját kihasználva Pataki lépett ki középen, aki Hársfalvival ütközött, a 11-esből Pantovic jobbal a kapu közepébe lőtt (2-2).

79. perc: Pethő adott remek labdát a bal oldalon előre törő Medgyes elé, aki befelé cselezett, majd 14 méterről laposan a kivetődő Hrabina alatt a kapu közepébe lőtt (2-3).

Hazaiak stadionjának korszerűsítése miatt balmazújvárosi albérletében fogadta dobogóért harcoló csapatunkat a kiesőzóna előtt tanyázó Nyíregyháza Spartacus FC. Az első játékrész derekán megszerezte együttesünk a vezetést, amikor egy kitűnő akció végén megítélt büntetőből a mostanában gólerős Soltész Dominik volt eredményes (0-1). Az öröm azonban nem tarthatott sokáig, gyorsan jött a piros-kékek válasza, amikor Polgár kezezéséért a másik kapunál is 11-est ítélt a játékvezető, ami után az ex-gyirmóti Novák Csanád egalizált (1-1).

Szünet után Soltész növelhette volna góljai számát, de nagy erejű lövése után a labda elkerülte a kaput, majd Szegi bal lábas bombája jelentett veszélyt a hazai kapura. Bő egyórai játék elteltével ismét gyors gólváltást produkáltak a csapatok, ugyanis egy kitűnő akció végén Soltész fejjel juttatta előnyhöz csapatunkat (1-2), de egy perc múlva egy gyermeteg hiba utáni büntetőből újra egalizált Pantovic (2-2). A találkozó záró szakaszának elején az agilis Medgyes szép egyéni akció végén volt eredményes, amivel – mint később kiderült – a győztes találatot is megszerezte (2-3).

Küzdelmes, nagy taktikai csatát eredményező gól gazdag mérkőzésen csapatunk megérdemelt győzelmet aratott és ezzel a sikerrel fellépett a dobogóra.

Visinka Ede: Szomorú vagyok, mert ilyen fontos mérkőzésen kétszer tudtunk egyenlíteni, mégis vereséget szenvedtünk. Elfogadhatatlan, megmagyarázhatatlan, hogy jelen helyzetünkben játékosaink nem érezték át a súlyát a mai találkozónknak. Végig futottunk az eredmény után, így nagyon nehéz eredményesnek lenni.

Csertői Aurél: Izgalmas, mozgalmas mérkőzés volt, amin belül régen játszottunk ilyen jól, végig a kezünkben tudtuk tartani az irányítást. Idegenben rúgtunk három gólt, a hazaiak találatai után sem pánikoltak játékosaink, érezték, hogy jól megy a játék. Voltak jó teljesítmények, de ez igazi csapatmunka volt.