DVTK – GYIRMÓT FC GYÕR 2-2 (0-1)

DIÓSGYÕR, 1700 NÉZÕ

DVTK: Ribánszki (25.p. Tajti), Vági (szünetben: Turcsik), Menyhért (szünetben: Vadász), Nagy, Gohér, Fernandez, Abdouraman, Gosztonyi (65.p. Horváth), Gallaldo (80.p. Bernaldo), Bacsa (59.p. Seydi), Oravet (63.p. Bogáti)

CSERÉK: Tajti, Vadász, Bernaldo, Csirszki, Seydi, Bogáti, Hornyák, Turcsik.

VEZETÕEDZÕ: SISA TIBOR

GYIRMÓT FC GYÕR: Holczer, Csizmadia, Balog, Gévay, Fitos (81.p. Nagy G.), Illlés (88.p. Hajba), Regedei, Lázár (78.p. Horváth), Magasföldi (66.p. Erõs), Cseri (63.p. Varga), Oross (60.p. Tóth)

VEZETÕEDZÕ: CSANK JÁNOS

0-1 39.p. Magasföldi

0-2 67.p. Regedei

1-2 81.p. Seydi

2-2 88.p. Bogáti

ELRONTOTTUK A VÉGÉT

Élményszámba ment a diósgyõri stadion és a nagy számú nézõsereg, melyet honlapunk 1700 fõre saccolt.

Ennek megfelelõen nagy elánnal kezdtek a csapatok, és már az elsõ percben két nagy helyzetet dolgoztunk ki, de ezeket még elhibáztuk.

A félidõ elsõ felében a hazaiak birtokolták többet a labdát, de védelmünk – és egy esetben Holczer nagyszerû védésénél a kapufa – jól állta a sarat.

A félidõ derekán aztán Magasföldi, majd Illés is gólt szerezhetett volna, de ez nem sikerült.

A félidõ végén aztán meghozta gyümölcsét a jó játékunk, és a kimaradt helyzetek után Lázár kiugratása majd Cseri pontos beadása után Magasföldi magabiztosan passzolt a hálóba. 0-1

Szünet után várható volt a hazaiak ritmus váltása, de ez nem zavarta meg a nagyszerûen játszó csapatunkat, és a Diósgyõr igazi helyzet nélkül hozta le a második félidõt.

Mi sorra rúgtuk a szögleteket, melybõl látszott, hogy rutinos játékosaink nem estek zavarba NB I-es ellenfelünknél sem.

Sõt a 67. percben növeltük elõnyünket, amikor Magasföldi bal oldali szögletét követõen Regedei mintegy 30 méterrõl hatalmas erõvel bombázott a léc alá.

Már úgy nézett ki, hogy idegenben ismét nyerni tudunk, de elõbb Seydi szépített egy védelmi hiba után a 81.p.-ben, majd Bogáti egy nagyszerû távoli lövéssel egyenlíteni tudott a 88.p.-ben.

Összességében egyenrangú ellenfelei voltunk a jó erõket felvonultató hazai, NB I-es alakulatnak, és ha egy kicsit jobban összpontosítunk, akkor még eredményesebbek is lehettünk volna. De nem kell rágódni ezen, hiszen ma fontosabb volt a mutatott játék, mint az eredmény.

Sisa Tibor DVTK vezetõedzõ: Egy NB I-es csapat ellen játszottunk, hiszen a játékos anyaguk már most elsõ osztályú. Ha megszámolnám, akkor több mint tíz játékosuk rendelkezik NB I-es múlttal. A döntetlen igazságos volt, mindkét csapatnak voltak jó momentumai, és bízom benne, hogy nekünk sikerül még erõsítenünk, és akkor összeállhatunk a rajtra, de ehhez még dolgoznunk kell.

Csank János Gyirmót FC Gyõr vezetõedzõ: Nagyon jó meccset játszottunk, mert nyilván a játékosokat feldobta a nagyszámú nézõsereg, és a szép stadion. Az osztálykülönbség nem jött ki, hiszen nekünk is nagyon sok jó, NB I-es játékosunk van. Szép akciókat vezettünk, és meglepõen labdabiztos volt a csapat. Sokat cseréltem a vége felé, hiszen elfáradtak a játékosok, de mivel ez egy felkészülési meccs volt, az eredmény másodlagos. A döntetlen is nagyon jó Diósgyõrben, bár a mérkõzést a lehetõségeink alapján meg kellett volna nyerni, csakúgy mint tegnap. A csapat tagjai olyan hõfokon égnek és olyan játékot játszanak, ami biztató, de nekünk van még néhány hetünk a munkára.