2021.12.11. 15.45 | Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna | OTP Bank Liga NBI., 16. forduló

Puskás Akadémia FC: Markek T.- Favorov, Nunes, Spandler Cs., Nagy Zs.- Corbu, Van Nieff(Janyickij, 82.p.)- Slagveer(Posztobányi P., 87.p.), Baluta(Bakti B., 82.p), Komáromi Gy.- Plsek| Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi A.- Radics M., Karacs D., Széles I., Zeke M.- Vass Á.- Medgyes Z., Nagy P.(Vogyicska B., 77.p.), Hajdú Á.- Varga B., Simon A.(Hasani,77.p.)| Vezetőedző: Csertői Aurél

A dobogó harmadik fokán álló Puskás Akadémia otthonába látogattunk, így a mi helyzetünkben mindenképpen borítani kellett volna a papírformát a pont vagy pontok megszerzése érdekében. Az előzetes várakozásoknak megfelelően házigazdánk ragadta magához a játék irányítását, de a labdaszerzéseket követő kontráinkban rendre benne volt a veszély a mi részünkről is. Míg az egyik oldalon Plsek és Nagy Zsolt veszélyeztetett, úgy részünkről Zeke Márió majd Simon András előtt adódott gólszerzési lehetőség de a hálók érintetlenek maradtak.

Szünet után felpörögtek az események hiszen először Medgyes Zoltán, majd Alexandru Baluta lőtt kapufára az ellenkező oldalakon. Ezt követően kissé váratlanul előnyhöz jutott a hazai gárda, amikor egy védelmi megingást követően Slagveer csapott le a labdára és utána már élt a könnyűnek ígérkező lehetőséggel. Próbált felocsúdni a bekapott gólból csapatunk de bő egy óra elteltével növelni tudta előnyét a házigazda. Ismét beigazolódott a futball törvényszerűsége, azzal, hogy amíg az első igazi nagy helyzet az egyik oldalon kimarad, mellette a másik oldalon a jó erőkből álló támadó sor a szép gólokkal büntette meg a védelmi megingásokat, így a vendég vezetés helyett nyugodtan dőlhettek hátra a hazai szimpatizánsok.

Csertői Aurél: Jól kezdtük a mérkőzést, fegyelmezetten védekeztünk, kialakítottunk helyzeteket is, viszont nem lőttük be. Teljesen partiban voltunk az első félidőben, a második félidőben pedig olyan hibákat követtünk el,amit azonnal kihasznált az ellenfél, ezek nem szokványos hibák, mi adtunk az ellenfélnek gólpasszt, sajnos az NB1-ben nem engedhetjük meg magunknak ezeket. Kicsit hatással is volt a játékunkra, de ezek után is még voltak lehetőségeink, de ekkor már az ellenfél veszélyes kontrákat vezetett, amiből kettőt még be is rúgtak. Ezek alapján megérdemelten nyertek.

Hornyák Zsolt: Nagyon jó hozzáállással játszottunk, türelmesen és gyorsan kellett játszani, ami az első félidőben nem volt meg annyira de ezeken tudtunk javítani a második játékrészben, az ellenfél védelme mögé kerültünk többször is. A második félidőeben 0-0-nál még volt az ellenfélnek egy nagy helyzete, de nem torpantunk meg és gólra törően játszottunk. Határozottan mentünk tovább az első gól után is, nagyon szép gólokat szereztünk, és mégegyszer köszönöm a csapatnak, hogy ilyen szépen búcsúztunk az utolsó hazai mérkőzésen.