Szepesi György 1922. február 5-én Budapesten látta meg a napvilágot, Friedländer György néven, édesapja a buchenwaldi koncentrációs táborban hunyt el. Nem sokkal késõbb, 1945-ben a Magyar Rádióhoz került, ahol riporterként, osztályvezetõként és bonni tudósítóként dolgozott. Közvetítéseire emberek milliói emlékeznek. Londontól Londonig, azaz 1948-tól 2012-ig közvetített olimpiákról, míg a labdarúgó-világbajnokságokon 1954. és 2010. között dolgozott.
A riporter nem csak a mikrofon mögött alkotott nagyot: 1979-tõl 1986-ig a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökeként tevékenykedett (késõbb a szervezet tiszteletbeli elnöke volt), 1982 és 1994 között a FIFA végrehajtó bizottságának tagja volt. MLSZ-elnökként döntõ szerepe volt Puskás Ferenc 1981-es, elsõ hazatérésében 25 éves emigráció után.
Szepesi György 2015-tõl a FourFourTwo magazin magyar kiadásának tiszteletbeli fõszerkesztõje volt. A Puskás Ferencné által létrehozott Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány 2015-ben díjat nevezett el róla, amelyet minden évben egy magyar sportújságíró kap egymillió forintos pénzjutalommal.Pályája során sok díjat és elismerést elnyert, a FIFA Érdemrendjétõl, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Olimpiai Érdemrendjétõl (ezüst fokozat, 1995) a Pulitzer-emlékdíjon át (2002) a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) életmûdíjáig (2016).
Az Aranycsapat tizenkettedik játékosaként emlegetik, errõl így nyilatkozott:
„Annak köszönhetõ, hogy végigkísértem a zsenik útját. Mert ha tizenkettedik játékos, a szövetségi kapitány Sebes Gusztávot inkább megilleti a titulus, meg mindenkit, aki valóban tett a sikerekért. Magyarán túlzásnak tartom a címet, de ha már adták – nem vagyok álszerény –, tisztelettel köszönöm.”
Akkor közvetített elõször válogatott mérkõzést – 1945. augusztus 20-án –, amikor Puskás Ferenc bemutatkozott címeres mezben. Sporttörténeti magyar–osztrák (5:2) volt: a 12. percben született meg Puskás Öcsi elsõ válogatott gólja – és persze a mikrofon elõtt álló Szepesi Györgyé is.
A rádiós legendát a Magyar Sportújságírók Szövetsége a saját halottjának tekinti.
Emlékét szívünkben õrizzük tovább!