A Merkantil Bank Liga 2023/2024-es szezonjának utolsó fordulója előtt áll csapatunk a Gyirmót FC Győr.

 

2024. május 26-án vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás látogat az ALCUFER Stadionban.

 

Szombathelyi Haladás jelenleg 38 ponttal a tabella 13. helyét foglalja el.

A klub a Merkantil Bank Liga 2022/2023-as idényt a 9. helyen zárta. Az idei szezon előtt edzőváltás történt a csapat életében, hiszen Michal Hipp helyét a szerb Aleksandar Jovic vette át.

Aleksandar Jovic vezetőedző 2024. május 6-án azonnali hatállyal benyújtotta lemondását, így a bajnokság hátralévő részében a Szombathelyi Haladás csapatának irányítását Bosnjak Predrag vette át.

 

A 17. fordulóban – 2023. december 03. – utazott csapatunk a Szombathelyi Haladás otthonába.

                    

 

Rúzsa Iván megbízott edző az alábbi játékosokkal kezdte meg a mérkőzést: Pálfi – Beronja, Jagodics, Csonka, Doktorics – Zvekanov – Horváth R., Simut, Szakály, Csernik, valamint Pintér F.

 

Csapatunk vezetőedzője Tamási Zsolt, pedig Hársfalvi – Polgár, Hudák, Csörgő, Jova – Kovács M., Kovács D., – Soltész, Madarász, Medgyes, és Adamcsek küldte a pályára.

Izgalmasan kezdődött a mérkőzés, hiszen a mérkőzés 8 percében Csernik lépett ki jó ütembe a jobb összekötő helyén, majd 13 m-ről jobbal, laposan lőtt, de a kapujából kimozduló Hársfalvi bravúrral védett.

A 13. percben egy jobb oldali támadást követően Kovács M. lőhetett középről 20 m-ről, de a kapu közepére tartó labdát Pálfi hárítani tudta.

Majd a mérkőzés 22.percében Adamcsek próbálkozott lövéssel középről 21 m-ről jobbal, a bal alsó sarokra tartó labdát Pálfi szögletre mentette.

Majd a 28. percben Adamcsek futott fel kitűnően a jobb oldalon, majd pontosan játszott a hosszú saroknál érkező Soltész elé, aki az átvételt követően óriási helyzetből 5 m-ről, ballal lőtt, de a labda elkerülte a kaput.

A mérkőzés 32. percében ismét Adamcsek lépett ki a jobb összekötő helyénél 15 m-ről jobbal laposan lőtt, de a bal alsó sarokra tartó labdát Pálfi nagy bravúrral, lábbal hárította.

A 41. percben Madarász adott mintaszerű labdát a jobbösszekötő helyén kilépő Medgyes elé, akinek 16 m-ről leadott lövése után Pálfi nagy bravúrral védett. A kipattanó után Adamcsek ismételhetett 14 m-ről, a labda azonban a visszazáró védők lábában elakadt.

A 73. percben szerezte meg a vezető találatot a hazai csapat, amikor is a jobb összekötő helyétől 30 m-ről egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Nyíri tört kapura a jobb oldalon, majd az átvételt követően 16 m-ről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. 1-0.

A 89.percben egy jobb oldali akciót követően a középre lőtt, majd a védőkről lecsorgó labda a második hullámba érkező Kovács M. elé került, aki 20 m-ről jobbal a kapu bal oldalába lőtt. 1-1.

A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult.

 

                   

Teljes mérkőzés

Összefoglaló

 

A két vezetőedző így értékelte a mérkőzésen látottakat.

Rúzsa Iván:Elég eseménydús találkozót játszottunk, hiszen sok lehetőség adódott a gólszerzésre mindkét csapat előtt. Az első játékrészben gondunk volt a letámadással, így a vendégek be tudták ívelni a labdát védelmünk mögé, amiből több lehetőséget is ki tudtak alakítani. Próbáltuk a saját játékunkat játszani, szünetben azonban több agresszivitást kértem a fiúktól. A vezetésünk után úgy tűnt, hogy tudjuk kontrollálni a játékot, de a hajrában sajnos egy távoli lövéssel ki tudott egyenlíteni ellenfelünk.

 

Tamási Zsolt:Az első félidőben százszázalékos ziccereink voltak, amikor már csak a kapussal álltunk szemben, de sajnos nem tudtuk ezeket kihasználni. Szünet után is jól kezdtünk, majd volt egy hullámvölgy a játékunkban. Sajnos egy óvodás gólt kaptunk, amit a serdülő korosztályban sem lehet elkövetni, ezután sikerült egyenlítenünk, de a mai eredményünket kudarcként élem meg.

 

Szombathelyi Haladás eddigi eredményei a bajnokságban