Az eddig lejátszott, két DebreceniVSC elleni bajnoki mérkõzésünkön, debreceni sikerek születtek. A NagyerdeiStadionban, fölényesen gyõzött a hétszeres magyar bajnok és hatszoroskupagyõztes DVSC. Szorosabb lett viszont a végeredmény, az Alcufer Stadionban, a bajnokság második körébenlejátszott találkozón.

3. forduló: 2016 július 31. szombat18.00 óra – Debrecen, Nagyerdei Stadion

Debreceni VSC – Gyirmót FC Gyõr 4 – 0 (2 – 0)

Gólszerzõk: dr. Horváth Zsolt 15.perc, Korhut Mihály 20. perc, Tisza Tibor 57. perc, Takács Tamás 69. perc

14. forduló: 2016 október 29.szombat18.00 óra – Gyirmót, Alcufer Stadion

Gyirmót FC Gyõr – Debreceni VSC 1 -2 (0 – 2)

Gólszerzõk: Madarász Márk 71. perc/ Vittek Robert 9. perc, Holman Dávid 13. perc

A hat debreceni gólszerzõ közül,most szombaton azonban csak a válogatott Holman Dávid lehet ott a pályán. dr.Horváth Zsolt a súlyos szívbetegsége és mûtéte után lábadozik, a többiek -Korhut, Tisza, Takács és Vittek – pedig eligazoltak a DVSC csapatából. Ebben abajnokságban, nagyon sokat változott már a debreceni csapat játékos kerete. Atéli átigazolási szezonban is elmentek, olyan addig meghatározó labdarúgók,mint például Szakály Péter vagy Mészáros Karol. Az érkezõk oldalán, pedigfõként külföldi játékosok vannak, a horvát kapus Kaleva Ivan, a bosnyák csatárHandzic Haris, a kameruni középpályás Mengolo Justin vagy egy másikközéppályás, a svájci állampolgárságú, de Venezuelában született Fletcher FrankMartinez. A legnagyobb névnek azonban a dél – koreai Suk Hyun – Jun számít, akia Porto játékosa és most, kölcsön szerzõdéssel futballozik Debrecenben. Atehetséges, fiatal jobb oldali védõt, Osváth Attilát a DVSC, szintén kölcsönvette, a Vasas FC csapatából.

A Debreceni VSC játékos kerete ésmezszámai:

Kapusok: 44. Danilovics Braniszlav(szerb), 1. Kaleva Ivan (horvát), 87. Verpecz István

Védõk: 37. Barna Szabolcs, 28. NagyZoltán, 2. Osváth Attila, 3. Szatmári Csaba, 5. Szilvási Péter, 15. VölgyiDániel, 25. Brkovics Dusan (szerb), 17. Mészáros Norbert, 77. JovanovicAleksandar (bosnyák)

Középpályások: 33. Csõsz Richárd,22. Fletcher Frank Martinez (svájci – venezuelai), 11. Ferenczi János, 4. FilipIoan (román), 66. Kóródi Gábor, 24. Szekulics Danilo (szerb), 8. Tõzsér Dániel,10. Holman Dávid, 88. dr. Horváth Zsolt, 19. Mengolo Justin (kameruni)

Támadók: 23. Bereczki Dániel, 16.Bíró Péter, 18. Chuka Derick Ogbu (nigériai), 90. Handzic Haris (bosnyák), 42.Könyves Norbert, 91. Suk Hyun – Jun (dél – koreai)


A Debreceni VSC szakmai munkáját, aportugál Leonel Pontes irányítja és pályaedzõként, két honfitársa, Jose MariaPratas és Pedro Ilharco segíti a munkáját. A portugál triónak, a bajnokság 2017tavaszi szakaszában, a következõ eredményeket sikerült felmutatni.

20. forduló Debreceni VSC – Ferencvárosi TC 0 – 0

21. forduló Budapest Honvéd – Debreceni VSC 1 – 0

22. forduló Debreceni VSC – Diósgyõr 3- 0

23. forduló Debreceni VSC – Paksi FC 1- 3

24. forduló Vasas FC – Debreceni VSC 2- 3

9. Debreceni VSC 24 mérkõzés 7 6 11 27- 32 – 5 27 pont


Az elõzõ fordulóban, Budapesten, aSzusza Ferenc Stadionban, izgalmas és gól gazdag találkozó, tudott gyõzni aDebreceni VSC. A 26. percben, Tõzsér Dániel egy távoli, lapos lövéssel szerzettvezetést, amelyet Burmeister öngóljával meg is tudott duplázni a Loki. A Vasasmég a szünet elõtt szépített, Ádám Martin büntetõjével. A hajrában egyenlítettekis a budapesti piros – kékek, amikor a 77. percben egy szöglet után, VaskóTamás fejelt a debreceni kapuba. A 88. percben viszont, Könyves Norbert szépegyéni játék után lõtt a Vasas kapujába és ezzel megszerezte a gyõzelmet, akövetkezõ összeállításban pályára lépõ DVSC csapatának.

Debreceni VSC:

Danilovics – Osváth, Szatmári,Mészáros, Ferenczi – Fletcher (Szekulics 84. perc), Jovanovic, Filip, Tõzsér,Holman (Könyves 66. perc) – Suk Hyun (Handzic 73. perc)