A Dorogi FC eddig lejátszott négybajnoki mérkõzésének eredményei:

Merkantil Bank Liga 1. forduló –Szolnok, 2017 július 30. vasárnap 18.00 óra

Szolnoki MÁV FC – Dorogi FC  2 – 2 (0 – 0)

Gólszerzõk: Jasarevic Mahir 59.perc, Olasz Dénes 75. perc / Mészáros Áron 77. perc, Simon Attila 91. perc (11– esbõl)

 

Merkantil Bank Liga 2. forduló –Dorog, 2017 augusztus 06. vasárnap 17.30 óra

Dorogi FC – Budafoki MTE  0 – 2 (0 – 1)

Gólszerzõk: Pölöskei Péter 23.perc, Kovács Dávid 51. perc

 

Merkantil Bank Liga 3. forduló –Tatabánya, 2017 augusztus 13. vasárnap 17.30 óra

Budaörsi FC – Dorogi FC  2 – 2 (1 – 1)

Gólszerzõk: Sajbán Máté 2 (44.perc, 87. perc) / Simon Attila 45. perc, Faragó Tomás 48. perc

 

Merkantil Bank Liga 4. forduló –Dorog, 2017 augusztus 19. szombat 17.30 óra

Dorogi FC – Nyíregyháza SpartacusFC  3 – 0 (2 – 0)

Gólszerzõk: Faragó Tomás 4. perc,Simon Attila 19. perc, Mészáros Áron 93. perc

 

A Dorogi FC összeállítása aNyíregyháza Spartacus FC elleni bajnoki mérkõzésen:

Vajda D. – Grabant, Németh Á, CsatóM., Bora – Szellák, Mészáros Á., Kovács D. –

Kamarás (Perovic 94. perc), Faragó(Göblyös 89. perc), Simon A. (Sitku 77. perc)

 

9. helyezés          4 mérkõzés             1          2          1          7 – 6    +1          5pont

 

A tavalyi bajnokságban remekülvédekezõ Dorogi FC, az új bajnokságban már hat kapott gólnál tart. Viszont azis figyelemreméltó, hogy még így is pozitív a gólkülönbsége, hiszen hét rúgottgólja van, amelynél többet eddig csak a Kisvárda Master Good és a NyíregyházaSpartacus FC, tehát feljutásra is esélyes csapatok rúgtak. A dorogiak tavalyiházi gólkirálya, a számunkra is jól ismert Simon Attila három gólos, FaragóTomás és Mészáros Áron pedig két rúgott gólnál tart. A tavalyi sikeredzõ,Németh Szabolcs távozásával megváltozott tehát a Dorogi FC játéka. Pedig aSopronba távozó Németh Szabolcs helyét, Schindler Szabolcs vette át, aki aktívjátékos korában, kiváló védõ játékos volt. A 42 éves sportember, több mint 300elsõ osztályú találkozón lépett pályára, Budapesten a Vasas és az MTK, vidékenpedig a Székesfehérvár, a Pécs, a Békéscsaba és a Kecskemét labdarúgójaként.

A nyáron a Dorogi FC játékos kereteis átalakult és a piros – feketék több nagyon tehetséges, fiatal labdarúgótszereztek meg, jórészt kölcsön szerzõdésekkel a nagy fõvárosi csapatoktól.Fiatalodott tehát A Dorogi FC kerete, amelynek az átlagéletkorát jelentõsenrontja a 39 éves Sitku Illés jelenléte. Ezt azonban vélhetõen senki sem bánjaDorogon, mert az egykori ferencvárosi támadó, a 2005 – ben egyszer a magyarválogatottban is bemutatkozó, Sitku Illés még mindig nagyon fontos játékosa acsapatnak. A török Ankaraspor csapatában is megfordult csatár, ma már igazinkább a középpályán játszik és nem is mindig kezdõ játékos, de a jelenléte mégmindig meghatározza a Dorogi FC teljesítményét.

 

A tavalyi csapatból, hatantávoztak:  

Koronczai Benjamin (Soproni VSE),Bor Dávid (kölcsönbõl vissza Paks, majd ismét kölcsönadás Soproni VSE), DemjénPatrik (MTK Budapest), Kõvári Róbert (kölcsönbõl vissza Paksi FC, majd onnanismét kölcsönadás Soproni VSE), Medgyes Zoltán (Szombathelyi Haladás), TóthMartin (Szombathelyi Haladás)

 

Az érkezõk száma viszont a duplája,mert igaz különbözõ módon, de összesen 12 új labdarúgó csatlakozott a nyáron aDorogi FC keretéhez:

Németh Ádám (Balmazújváros), FaragóTomás (szlovákiai, Komáromi FC Szlovákia), Zima Ádám (Puskás AFC), NagyháziÁdám (kölcsönadás után visszatért, BKV Elõre), Fürjes Ádám (kölcsönadás utánvisszatért, Ceglédi VSE), Bora György (kölcsön szerzõdéssel, Budapest Honvéd),Göblyös Dániel (kölcsön szerzõdéssel, Budapest Honvéd), Kamarás György (kölcsönszerzõdéssel, Balmazújváros), Kovács Dániel (kölcsön szerzõdéssel, BudapestHonvéd), Szalai András (kölcsön szerzõdéssel, Paksi FC), Szellék Sándor Soma(kölcsön szerzõdéssel,Szombathelyi Haladás), Vajda Dániel (kölcsönszerzõdéssel, Budapest Honvéd)

 

A Dorogi FC 2017 / 2018 – asjátékos kerete:

Kapusok:

Vajda Gellért, Vajda Dániel, ZimaÁdám

Védõk:

Berkó Ádám, Bora György, CsatóMartin, Fekecs Dávid, Füredi Patrik, Fürjes Ádám, Grabant Péter, Németh Ádám,Szalai András

Középpályások:

Hartyán Dániel, Hauser Dániel, GöblyösDániel, Kovács Dániel, Tomas Lénárt, Nagyházi Dávid, Mészáros Áron, SitkuIllés, Szellák Sándor Soma

Támadók:

Faragó Tomás, Kamarás György, PerovicDávid, Simon Attila, Szedlár Zoltán, Ungvári Máté, Vígh Ádám


A Gyirmót FC Győr vezetőedzője, Molnár László kiemelte, hogy a Dorogi FC – ben vannak olyan játékosok, akik meghatározzák a csapatuk támadójátékát. 

– Faragó Tomás, Kamarás György, Mészáros Áron és Simon Attila azok, akikre nagyon oda kell figyelnünk, mert ők gólerős és most jó formában is futballozó labdarúgók. Abban is biztosak vagyunk, hogy a vendég csapata a védekezését is alaposan megszervezi majd és ezért egy küzdelmes bajnoki találkozóra számítunk. A hétfőn és kedden, nagyon alaposan kielemeztük a Kisvárda elleni mérkőzésünk történéseit és ezért pontosan tudjuk, hogy hol és miben hibáztunk. A Kisvárda Master Good semmivel sem játszott jobb futballt mint mi, de több szívvel és nagyobb szenvedéllyel futballoztak. Én pedig elsősorban ezt a tüzet, sőt igazából már a szikrát is hiányoltam a csapatból és ezt az érzést nagyon nem szeretem. Fontos mérkőzést játszunk tehát szerdán, de mivel mindegyik bajnoki találkozónk fontos, különösen nagy terhet nem akarunk a játékosok vállára rakni. Viszont a helyes útra feltétlenül vissza kell találnunk és ezért én most örülök is a hétközi mérkőzésnek.

– Több elképzelésünk is van a szerdai kezdő csapatot illetően és ezért a teljes keret ott lesz a stadionban a szerdai találkozásnál. Akkor fogjuk kijelölni a 18 fős keretet és ekkor döntjük el a Gyirmót FC Győr kezdő csapatának összeállítását is. Szerencsére eltiltás vagy sérülés miatt nem lesz hiányzónk, hiszen csak a kéztörés után, a jövő héten már az NB III – as csapatunkban játszani tudó Sandal Dominik nem áll még a rendelkezésünkre.