MERKANTIL BANK LIGA 12. forduló

BFC Siófok – Gyirmót FC Győr

            1 – 3   (1–1)

Siófok, városi stadion: 580 néző.

Játékvezető: Durcsai József (Tőkés Róbert, Király Zsolt)

Siófok: Hutvágner – Polényi (Dénes 81), Varjas, Debreceni, Varga B. – Szakály A.(Nagy-Kolozsvári 79), Nyári p., Krausz, Eördög (Girsik 70) – Balogh B. (Major 79), Farkas B.(Makrai 70)

Vezetőedző: Domján Attila

Gyirmót: Rusák – Szegi, Polgár, Hajdú, Nahirníj – Kovács D. – Herjeczki (Soltész 72), Kovács M.(Vass Á. 83), Berki (Nagy P. 83), Medgyes (Erdei 83) – Pethő (Simon A. 41)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Balogh Bence (1-0) a 14., Berki (1-1) a 42., Simon A. (1-2) a 77., Simon A. (1-3) a 93. percben

14.perc: Varga Bence bal oldali beadása után a hosszúsaroknál lendületből érkező Balogh Bence 5 méterről a bal felső sarokba fejelt (1-0).

42.perc A jobb oldalon felzárkózó Szegi Vince pontosan játszott vissza a második hullámban érkező Berki István elé, aki 10 méterről jobbal a jobb alsó sarokba helyezett (1-1).

77.perc Szegi ívelt középre a jobb oldalról, a rövidsaroknál érkező Simon András pedig 7 méterről a bal felső sarokba fejelt (1-2).

93.perc: Egy középről indított kontra végén Erdei Milán emelt a bal oldalon érkező Simon András elé, aki 12 méterről jobbal kapásból a kapu bal oldalába lőtt 1-3.

 Az elmúlt fordulóban dunántúli rangadót veszített hazai pályán Marcal-parti együttesünk. Negyedik hazai vereségünk azt is eredményezte, hogy sajnos a dobogós pozícióból is lecsúsztunk, így most a javítás reményében utazik együttesünk a Siófokra.

      – Nehéz feladat elé nézünk, hiszen idegenben kell nyernünk, hogy visszahozzuk a hazai pályán elhullajtott pontokat, csak így maradhatnánk az élmezőnyben, hiszen látjuk, hogy mennyire kiegyenlített a mezőny. Masszív csapat a Siófok, jó játékot játszanak, nehéz ellenük futballozni. Mindenképpen stabilizálni kell a védekezésünket, támadásban pedig hatékonyabban kell élni az adódó helyzeteinkkel.

 – fogalmazott bizakodva Csertői Aurél, a Gyirmót szakvezetője a Balaton-partra történő utazás előtt.

       Szűk negyedóra elteltével előnybe került a hazai gárda, amikor egy pontos bal oldali beadásra Balogh Bence Benító érkezett és fejelt a kapunkba. A szünet előtti pillanatokban egy középkörben történt esetet követően Pethő Bencét szenvedett olyan sérülést, hogy nem tudta folytatni a játékot, kellett hordágyon levinni. A játékrész záró pillanataiban sikerült az egyenlítés, amikor Berki István szerezte meg első gyirmóti gólját.

       Egyórai játék után rögtönzött tűzijáték volt a hazai kapu előterénél, amikor először Kovács Dominik lőtt a sorfalba az ő buktatásáért megítélt szabadrúgásból, a lepattanó után Medgyes Zoltán lövésénél a védők mentettek, majd Simon András helyezett 7 méterről a bal alsó sarok mellé. Kis idő múlva azonban már nem hibázott rutinos támadónk, amikor mintaszerűen fejelt a hazai kapuba, immár az előnyt is megszerezve.

       Az első játékrészben a hazaiak játszottak kissé fölényben, megérdemelten szereztek vezetést, amire azonban a legjobbkor jött az egyenlítés. Szünet után feljavult a Marcal-partiak játéka, aminek eredményeként a fordítás is sikerült,s ezt az eredményt taktikus játékkal nemcsak megtartani tudta csapatunk, hanem a hosszabbítás pillanataiban még növelte is góljai számát.

Domján Attila: Két ellentétes félidő volt a meccsen, az  elsőben a mi akaratunk érvényesült, szünet után viszont érthetetlen módon magunkra húztuk a Gyirmótot, akik fordítottak.

Csertői Aurél: Nem kezdtünk jól, hiszen a hazaiaknak több lehetőségük is volt, de megúsztuk ezt az időszakot. Egyenlítésünk után a második félidőben jól futballoztunk és szép gólokat szerezve megérdemelten nyertünk.