MERKANTIL BANK LIGA 30. forduló

Gyirmót FC Győr – HR-RENT Kozármisleny

 3-5 (31)

ALCUFER Stadion:  586 néző

Játékvezető: Sipos Tamás (Szécsényi István, Szalai Dániel)

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi Szegi, Hudák, Csörgő, Hajdú Kovács M., Kovács D. (Szőke 56)Kicsun (Lányi 86), Madarász (Soltész 70), Medgyes Adamcsek

Vezetőedző: Tamási Zsolt

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Schuszter R.,Horváth D., Füredi (Szabó B. sz), Turi Nagy E., Kozics (Horváth P. 61) – Molnár Á., Major S., Kirchner(Ikonomou 78) – Daru (Tóth Z. 81)

Vezetőedző: Aczél Zoltán

Gólszerző: Adamcsek (1-0) a 2., Major S. (1-1) a 12., Medgyes Z. (2-1) a 32.,Madarász (3-1) a 39., Daru (3-2) a 49., Horváth P. (3-3) a 66., Daru (3-4) a 70., Horváth P. (3-5) a 85. percben.

2. perc: Lékai felszabadító kirúgása után Hajdú fejelte vissza a labdát a vendégkapu előterébe, ahol a bizonytalankodó Füreditől AdamcsekMáté megszerezte a játékszert, majd 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

12. perc: Kovács Dominik vesztett labdát a hazai tizenhatos előterénél, majd 16 méterről ballal a kapu jobb oldalába lőtt (1-1).

32. perc: Kovács Milán remek labdát adott a jobb oldalon felfutó Kicsun Jehenyij elé, aki pontosan centerezett a hosszúsaroknál lendületből érkező Medgyes Zoltán elé, ő pedig 7 méterről jobbal a kapu közepébe lőtt (2-1).

39. perc: A bal oldalon felfutó Kicsun Jevhenyij remekül felismerve a lehetőséget, a védője lába között játszott középreaz érkező Madarász Márk elé, aki 4 méterről a bal alsó sarokba pörgetett, a labda a bal kapufáról pattant perdült a hálóba (3-1).

49. perc: Kirchner bal oldali beadása után Daru Bence előzte meg Csörgő Viktort, és a kimozduló Hársfalvi András fölött a kapu jobb oldalába csúsztatott (3-2).

66. perc: Molnár Ádin a bal oldalról, a tizenhatos sarkától játszott középre, az érkező Horváth Péter pedig 10 méterről becsúszva, spiccel a kapu jobb oldalába lőtt (3-3).

70. perc: Molnár Ádin a felezővonaltól tört előre a bal összekötő helyénél, egy cselt követően 14 méterről jobbal kapura lőtt, a labda a jobb kapufa tövéről a második hullámban érkező Daru Bence elé került, ő pedig jobbal 12 méterről a kapu bal oldalába helyezett (3-4).

85. perc: Tóth Zoltán bal oldali beadása után Horváth Péter 12 méterről ballal kapásból a kapu közepébe lőtt (3-5).

Hasonló találkozót játszott egymással a két együttes, mint ősszel, csak most más előjelek domináltak, hiszen akkor már negyedóra elteltével kettő góllal tudtunk vezetni, utána azonban feljött a hazai együttes és szünet után egyenlíteni is tudott. Most azonban hazaiként sikerült villámrajtot venni és a szünetre kettőgólos előnnyel mehettünk. Fordulás után azonban óriásit javult a vendéggárda produkciója, és gólra törő futballjának köszönhetően ma győztesen ünnepelhetett.

Tamási Zsolt: “A mai mérkőzés fordulópontjaiból nem jöttünk ki jól. Az első vendéggól előtt egy óriási szabálytalanság történt, majd kapufákat rúgtunk, valamint az első félidő végén is megszerezhettük volna a negyedik találatunkat, de sajnos kimaradt a ziccer. Sok technikai hibával játszottunk, amiket kegyetlenül kihasználtak vendégeink. Tanulnunk kell a mérkőzésből, hiszen nem először fordul elő, hogy nyert helyzetben nem tudjuk lezárni a találkozót. Gratulálok a vendégeknek, hogy meg tudták fordítani a mérkőzést.”

Aczél Zoltán: “Ellentétes félidők mérkőzésén néhány játékosunk még a szállodában maradt az elején. Nagyon nem tetszett az első játékrész, az egyenlítés után megszerezhettük volna a vezetést, de olyan katasztrofális hibákat csináltak védőink, amivel leromboltuk az első félidei játékunkat. Amit azonban szünet után mentálisan és fizikálisan a csapatunk ma pályára vitt, az extra volt. A két játékrész alapján megérdemelten vittük el a bajnoki pontokat. Ez a siker nagyon jó nekünk az ötödik hely szempontjából.”