„Az egészséges életmód népszerûsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelõs kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtõl. A Danone felelõs vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külsõ kommunikációs menedzsere. „Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg vállalatunk új küldetését „Egy életünk van és egy bolygónk” címmel”– tette hozzá.
A Danone Focikupa a Gyermekekért program szerves része, hogy minden évben jótékonysági akciókat szervez. Idén a résztvevõ gyermek labdarúgók sportszergyûjtéssel segítik állami gondoskodásban élõ focista társaikat. Gyõrbe két megyébõl hozták magukkal a csapatok felajánlásaikat, az összegyûjtött adományokat a budapesti döntõn az Egészséges Életmódért Hit és Sportalapítvány képviselõi veszik majd át. A gyõri elõdöntõ Fair Play csapat díját a Nebuló FSE nyerte el a pályán nyújtott teljesítményével.
A FIFA által is elismert Danone Focikupa a Gyermekekért torna a világ legnagyobb, 10-12 éves gyermekeknek szóló labdarúgó kupája, melyen világszerte eddig több mint 2,5 millió gyermek vett részt. A program hazai kupája Gyõrben folytatódott, ahol a Gyirmót SE, a ETO FC Gyõr, az SC Sopron, az MTE 1904, a Pápai ELC, a Csornai SE, a Nebuló FSE és az Üstökös FC Gyõr csapatai álltak pályára.
A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerûsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.