A nyolcadik Gyirmót – Békéscsaba összecsapás következik a 37. fordulóban, ezzel együtt pedig egy hét marad a 2018/2019-es bajnokságból. Az egyik feljutó, egyben a bajnok kilétére már az elõzõ fordulóban fény derült, így ezúton is gratulálunk a Zalaegerszeg együttesének, amely számára az utolsó két felvonásban gyakorlatilag csak az örömködés maradt. Vasárnap viszont – adott esetben – a második osztályváltót is nevesíteni lehet, hiszen a Kaposvár számára egyetlen pont, tehát egy döntetlen eredmény is elég lehet a bravúrhoz. Mi már matematikailag is kiszálltunk ebbõl a versenybõl, számunkra már csak a bronzérem megszerzésének a lehetõsége maradt – hiszen 36 lejátszott meccs után, 19 gyõzelemmel, 4 döntetlennel, 13 vereséggel, valamint 61 bajnoki ponttal a táblázat 4. pozíciójában állunk. A harmadik helyen álló Vasasnak elméletileg maradt esélye, bár ehhez a második somogyiaknak kétszer bukniuk kell, az Angyalföldieknek pedig begyûjteni a rendelkezésre álló hat pontot, ráadásul ebben az esetben is csak a gólarány dönthetne a javukra – hiszen pontazonosság alakulhatna ki. Erre azért elég kicsi az esély.
A Békéscsabával folytatott küzdelmek egyenlege egyébként abszolút mértékben felénk billenti a mérleg nyelvét, hiszen három alkalommal õk, mi pedig csak egy egyszer gyõztünk, három alkalommal viszont döntetlent mutattak az eredményjelzõk a mérkõzések végén. Utoljára 2018. november 25-én találkozhattunk velük, amikor Békéscsabán 1-0-ás arányú gyõzelmet arattunk.
A lapok miatt egyébként ebben a fordulóban egyik szakvezetõ sem kényszerül struktúra változtatásra, hiszen eltiltottak nem nehezítik az utazók, illetve kezdõk meghatározását. Békéscsabának azonban – a sérülteken kívül – más körülmények is bonyolíthatják Boér Gábor túrázóinak összeállítását, hiszen Megyei I. osztályú csapatuk versenyben maradt az NB 3-as tagság kiharcolásáért, így a visszajátszók és a fiatalok csereberéje is befolyásolhatja a névsorukat.
Gólszerzõk szempontjából érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Nagy Patriknak és Szarka Ákosnak, hiszen elõbbi 18, utóbbi pedig 17 találattal járult hozzá csapatunk sikereihez. Az Elõrénél a házi gólkirályi cím várományosa továbbra is Szatmári István (14 gól), de Urbin Péter is kapaszkodik, aki már 12 alkalommal volt eredményes.
A Gyirmót FC Gyõr – Békéscsaba 1912 Elõre mérkõzés játékvezetõjeként Farkas Tibort akkreditálta a szövetség. A sporival legutóbb 2019. március 6-án a Békéscsaba 1912 Elõre – Aqvital FC Csákvár 0-0 mérkõzésen, szintén játékvezetõként találkozhattunk. Segítõiként Kepe Arnoldot és Kovács II. Gábort jelölték ki, míg a tartalék játékvezetõ feladatait Oláh Gábor látja el. Hasznos munkát, jó mérkõzést kívánunk!