2022.02.05. 17:00| Győr, Gyirmót Alcufer Stadion  1420 néző | OTP Bank Liga 19.forduló

Gyirmót FC Győr: Rusák E.- Major M., Csörgő V., Hajdú Á., Zeke M.,- Vass Á.- Hasani F., Klimovich V., Nagy P., Cvetanoszki M.- Varga B | Vezetőedző: Csertői Aurél

Újpest FC: Banai-Krastati, Kutrumbisz, Kuusk, Antonov- Mitrovich, Csongvai- Baulijevics, Veridze, Simon K- Viana | Vezetőedző: Milos Kruscsics

Jól kezdte csapatunk a futballtavaszt, amikor a Budapest Honvéd otthonából tudta elhozni múlthéten a bajnokipontokat, de ez a győzelem akkor értékelődhetett volna fel, ha hazai pályán, az ALCUFER Stadionban a szintén fővárosi Újpest elleni is tudnánk örülni.

Kiegyenlített játékkal indult a találkozó, mindkét kapu előtt adódott kisebb lehetőség, de az első igazi nagy helyzet a vendégek kapuját veszélyeztette, amikor szűk fél óra elteltével a házi gólkirály Varga Barnabás növelhette volna találatai számát, de a léc megmentette a góltól az Újpestet. A játékrész utolsó pillanataiban ismét óriási lehetőség adódott együttesünk előtt a hazaiak vezetésére, amikor először Csörgő Viktor fejelt a lécre, majd az ismétlésnél Vladislav Klimovich a kapu bal oldalába, de ezt követően a VAR vizsgálat annullálta a gólt.

Szünet után is folytatni tudta csapatunk a masszív védekezésre és az abból induló kontrákra alapuló játékát, ami bő egy óra elteltével a szerencsére a vezető gólt is meghozta. Előnyünk birtokában továbbra is a hátsó alakzaton volt a hangsúly, ezek mellett további lehetőségeink is adódtak. A mérkőzés összképét tekintve ismét nem érdemtelenül tartottuk itthon a bajnoki pontokat mi több a léc ma vendégeinknek kedvezett, hiszen akár több gólos is lehetett volna a győzelem.

Milos Kruscic: Először is szeretnék gratulálni a Gyirmót együttesének, akik ma megnyerték a mai találkozót, amit megérdemeltek. Nagyon szervezetten kezdtük a találkozót. Az első fél órában mi irányítottuk a játékot, volt egy százszázalékos ziccerünk, amit Beridze nem tudott értékesíteni. Tudtuk, hogy egy szervezett csapat ellen játszunk, kevés területet hagy ellenfelének, ezért veszélyes lehet kontrákból és pontrúgásokból. Mi domináltunk többnyire, de ellenfelünk több helyzetet dolgozott ki.

Csertői Aurél: Azt gondolom, hogy az első húsz percet rosszul kezdte a csapat. Ez után alkalmazkodtunk az Újpesthez, majd a második félidőben mi irányítottuk a játékot. Több lehetőségünk volt lezárni a mérkőzést, de szerencsére egy góllal megérdemelten nyertünk.