Az elmúlt hétvégén a 2021-22-es bajnoki év tavaszi idényének kezdetén ismét élet költözött az NBI-es stadionok stadionokba, amikor a 18. fordulóval folytatódott az élvonalbeli pontvadászat. Mi ismét egy fontos „randevúra” voltunk hivatottak a fővárosba, hiszen a középmezőny alsó régiójába tartózkodó nagy múltú, 14-szeres bajnok és 8-szoros kupagyőztes Budapest Honvéd otthonában szerepeltünk.

       A találkozó szinte egészére volt jellemző, hogy a hazaiak próbálták irányítani a játékot, de ez csak a labdabirtoklási fölényükben mutatkozott meg, tudjuk azonban, hogy ez csak egy statisztikai adat. Csertői Aurél vezetőedzőnk ismét remek taktikát dolgozott, amit aztán a fiúk kisebb hibákkal ugyan, de maradéktalanul, és ami a legfontosabb eredményesen alkalmaztak a mérkőzésen. Vendéglátónknak szinte csak egy igazán veszélyes helyzete adódott, az is az első játékrész ráadásában, ekkor azonban kapusunk Rusák Edvárd bravúros védéssel fosztotta meg őket a gólszerzés örömétől. Fordulás után továbbra is tanácstalanul, elképzelés nélkül szövögette támadásait vendéglátónk, míg ezzel szemben az idő múlásával csapatunk a masszív védekezés mellett előre játékban is fokozatosan feljavult, aminek köszönhetően kontráinkból többször is veszélyt okoztak játékosaink a hazai kapunál. A taktikus játék eredményeként bő egyórai játék elteltével Varga Barnabás büntetőből szerzett góljával sikerült megszerezni a – mint később kiderült – a találkozó egyetlen, így győztes gólját. Támadónk ezzel hetedik gólját szerezte az idei kiírásban, ezzel nem csak a szezon házi gólkirálya, de a klub teljes élvonalbeli történetének listavezetője is lett.

Visszatérve az előző gondolatra, nem véletlen emlegetik futballberkekben, hogy a statisztikai adathalmazból csak a gólt tartalmazó felső sor az érdemleges, szerencsére így lett ez esetünkben is. Egyébként, ha már ezeket a mutatókat nézzük, a védekezésünket dicsérendő jelzésértékű adat, miszerint a Bp. Honvéd játékosainak szünet után nem volt kaput eltaláló próbálkozásuk. A találkozó összképét, de főleg a második félidőben mutatott játékot kiemelve is elmondható, hogy győzelmünk teljesen megérdemelt. Óvatosan ugyan, de kijelenthető, hogy eddig sikerekkel a tarsolyunkban térünk haza fővárosi kirándulásainkról. Ezzel a sikerrel – reméljük, nem csak átmenetileg – elkerülhettünk a sereghajtó pozíciójából, de céljaink elérése érdekében még több hasonló eredményre lenne szükség.

       Az újabb fontos megmérettetésre nem is kell sokat várni a főszereplőknek és szimpatizánsainknak, hiszen a 19. fordulóban, szombaton délután a közvetlenül előttünk álló, 20-szoros magyar bajnok, 11-szeres magyar kupagyőztes, 3-szoros Szuperkupa-győztes, szintén fővárosi Újpest FC. gárdáját látjuk vendégül az ALCUFER Stadionban, így jelen esetben is fokozottan érvényes az a megjegyzés, miszerint akkor lenne igazán értékes a piros-feketék elleni idegenbeli győzelem, ha most hazai pályán is sikerülne itthon tartani a bajnoki pontokat, hiszen ebben az esetben a közvetlen környezetünkben lévő csapatokkal szemben lehetnénk sikeresek. Önbizalom szempontjából is fontos volt a múlt heti siker, hiszen ezzel szemben vendégünk vereséggel kezdte a tavaszt, ugyanis egy számukra szerencsétlenül megpattanó találattal ugyan, de vereséget szenvedtek a bajnoki címvédő és jelenleg is éllovas Ferencvárostól.

A találkozó pikantériája továbbá, hogy az eddigi 18 fordulón belül eddig mindkét csapat 4-szer diadalmaskodott, 5-ször osztozott ellenfelével a pontokon, mellette 9-szer szenvedett vereséget, így egyformán 17 pontot gyűjtött, azonban amíg a fővárosiaknak 24-31-es (-7) a gólkülönbségünk, addig nekünk 18-28 (-10), aminek értelmében így ők jelenleg jobban állnak. Az egymás elleni mérleget tekintve az utóbbi öt mérkőzést figyelembe véve is középen áll a mérleg nyelve, hiszen kettő Újpest és kettő Gyirmót győzelem mellett egy döntetlen szerepel az ez irányú statisztikákon belül. Fontos azonban, hogy a mostani bajnoki év 8. fordulójában október elején az első félidőbeli eredményes játéknak (1-3) köszönhetően sikerült elhozni a pontokat a Megyeri útról.

       Jelen helyzetünkben továbbra is fontos lenne a győzelembe menekülni, hiszen ahhoz, hogy tavasszal tovább is versenyben lehessünk kitűzött céljainkért, minden lehetőséget és pillanatot meg kellene ragadni a felzárkózás érdekében. Többször bizonyította már csapatunk, hogy igenis képes megbirkózni a nehéznek ígérkező feladatokkal, reményeink szerint most sem történik ez másként és megszerezhetjük második hazai győzelmünket.

 Mint ahogyan azt ezen a fórumon korábban is jeleztük szurkolóink felé, klubunk vezetőinek felajánlása értelmében a mérkőzés előtt és azt kövezően térítésmentesen vehetik igénybe a győri Eszperantó úti állomás és az ALCUFER Stadion között oda-vissza közlekedő buszjáratot.

A jegyinformációkat ide kattintva olvashatják!

A tizenkilencedik forduló második játéknapjának délutáni, kellemes időtöltést kínáló mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – Újpest FC. találkozó szombaton 17.00. órakor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.