Aczél Zoltán a HR-Rent Kozármisleny vezetőedzője és Tamási Zsolt a Gyirmót FC Győr vezetőedzője így értékelte az első felkészülési mérkőzést.

HR-Rent Kozármisleny–Gyirmót FC Győr 1–2 (0–2)

2024.01.13. (szombat) 13:00 | Telki, Magyar labdarúgó-válogatott edzőközpont 

Játékvezetők: Andó-Szabó S. – Horváth Z., Mohos M.

HR-Rent Kozármisleny: Ipacs – Szabó B., Gajág, Horváth D., Turi – Nagy E., Major – Vajda, Hegedűs, Molnár – Kirchner
Cserejátékosok: Lékai, Schuszter, Balogh, Kósa, Füredi, Gonda, Beke, Koszovcsuk, Miknyóczki, Vogyicska, Horváth P., Rácz, Daru

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Lányi, Hudák, Csörgő, Helembai – Kovács M., Kovács D., Madarász, Erdei – Adamcsek, Medgyes
Cserejátékosok: Rusák, Szegi, Polgár, Jova, Szalka, Szőke, Takács, Ominger

Gólszerzők: Daru, illetve Adamcsek, Erdei.

Aczél Zoltán: – Az eredmény alapján úgy tűnhet, hogy nem vagyok elégedett, de nem lehet ezt mondani. Az első felkészülési meccsünket játszottuk, a futóprogrammal kezdtek a játékosok, azóta 12 edzésen vagyunk túl, elég feszített volt az elmúlt két hét programja. A fagyok miatt, illetve, hogy havasak voltak a pályák ez miatt csarnokokba szorultunk, hol a saját 40×20-as műfüves csarnokunkban, hol a PMFC kicsivel nagyobb csarnokában edzettünk, nagy pályán tegnap voltunk először. Ebből kifolyólag és az időszakhoz mérten sem kaptam rossz képet a csapattól sem fizikálisan, sem mentálisan. Nyilván, ha egy csapat vereséget szenved, akkor elől és hátul is hibákat követ el. Két gól adományoztunk a Gyirmótnak, elől pedig számtalan lehetőségünk volt, hogy azt gólra váltsuk, nagyon nagy helyzeteket hagytunk ki. Sok esetben utolsó passzokat rontottunk el, vagy passzok helyett lőttünk, lövés helyett még egy passzt választottunk. Ami fontos, hogy mentálisan rajta volt a meccsen a csapat, pedig a héten több dupla edzés is volt, elég keményen erő állóképességet fejlesztettünk. Nem kaptam rossz képet, ami fontos! Nyilván egyetlen edzőmérkőzést sem szeret az ember elveszíteni, ezért annyira elégedettek sem lehetünk. Nem szeretünk vereséget szenvedni, de ennek ellenére most elégedettek lehetünk, egy jó Gyirmóttal játszottunk, remekül szolgálta a mérkőzés a felkészülésünket, rávilágított a hibáinkra, amelyeket a bajnokság kezdetéig ki kell javítanunk.

Tamási Zsolt: – Jó iramú mérkőzést játszottunk, amivel elégedett voltam. Kettő játékos hiányzott a kispadról kisebb sérülés miatt: Soltész Dominik és Kicsun Jevhenyij. Az edzőmérkőzés ideje alatt láttam miben kell hatékonyabban előre lépnünk. Személy szerint nem szeretnék senkit kiemelni a csapatból. Annak örülök, hogy szép támadásokból sikerült gólokat szereznünk már az első félidőben. A második játékrészben is voltak jó megoldások, azonban ezeket nem sikerült gólra váltani.