MERKANTIL BANK LIGA 4. forduló

Budafoki MTE – Gyirmót FC Győr 0 – 0

Budafok BMTE Stadion: 920 néző.

Játékvezető: Káprály Mihály (Berényi Ákos, Belicza Bence)

Budafok: Gundel-Takács B. – Jagodics M., Vasszicsku, Fótyik, Kalmár O. (Horváth O. 58) – Adorján – Szűcs Zs., Németh M., Csonka A. – Tischler, Beke (Kovács D. 65)

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Csörgő V., Hajdú, Helembai – Vass Á. – Medgyes, Kovács M. (Polgár K. 56), Nagy P., Herjeczki (Soltész 56) – Simon A. (Pethő B. 63)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Az elmúlt fordulóban, hazai környezetben elszenvedett balszerencsés vereség után Budafokon próbált javítani csapatunk. Az első gólszerzési lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Beke 18 méteres szabadrúgása után a labda cm-ekkel a jobb felső sarok fölé szállt. Negyedóra elteltével Herjeczki válaszolhatott volna, de középről leadott lövése után Gundel-Takács védett, majd Nagy Patrik lőtt szabadrúgásból a bal felső sarok fölé. Az addigi legnagyobb helyzet a játékrész derekán Beke előtt adódott, akinek 13 méteres lövése után a védőkről pattant a kapu fölé a labda. Félórai játék után Németh M. unta meg a tétlenséget, 30 méterről lövésre szánta el magát, de a labda a jobb kapufa mellé szállt. A szünet előtti pillanatokban mindkét oldalon volt egy-egy villanás, de Nagy Patrik lövésénél Gundel-Takács, míg a másik oldalon Csonka András fejesénél Hársfalvi mutatott be nagy bravúrt. Mindkét csapat kissé körülményesen szövögette támadásait, amikbe a támadó harmadokban rendre hiba csúszott, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

Fordulás után próbálta fokozni a tempót csapatunk, de a játék továbbra is akadozott. Szűk egy óra elteltével Szegi jobb oldali beadása után Medgyes állt közel a gólszerzéshez, de bevetődve nem találta el a kapu előtt elsuhanó labdát, míg az ellentámadásnál Tischler közeli lövése után Hársfalvi mutatott be bravúrt. Az utolsó tíz perc Horváth O. lövésével indult, de a labda a védőkről a bal kapufa mellé pattant.

Az akarattal, az elszántsággal nem volt probléma, de mindkét oldalon sok hiba jellemezte a játékot, kevés volt az ötletesség a csapatok játékában.

Csizmadia Csaba: Jól játszottunk, kialakítottunk öt óriási helyzetet, de mégis 0-0 lett az eredmény. Van mire alapozni, megyünk tovább ezen az úton.

Csertői Aurél: Sem a védekezésünk, sem a támadó játékunk nem volt elfogadható, ezért örülnünk kell az egy pontnak. Annál jobb csapat a Budafok, mint azt a tabellán elfoglalt helyezésük mutatja.