Ahogy arról már korábban beszámoltunk csapatunk megkezdi a tavaszi szezont a Merkantil Bank NB II-es bajnokságban. Igazából ez már a 3. forduló lesz, hiszen ősszel az első két tavaszi mérkőzést már lejátszottuk. Sajnos a „tavaszi” rajt nem sikerült fényesre, hiszen két vereséget szedtünk össze, így nulla ponttal gyarapodtunk a két első, utolsó mérkőzésünkön. Javításra a hét végétől van lehetőség, amikor elkezdődik a tavaszi pontvadászat.

Nincs könnyű dolgunk ugyanakkor, hiszen a tabellán közvetlenül mögöttünk álló Haladás gárdájához látogatunk, ahol az év végére jöttek meg azok az eredmények, amiket a szombathelyi szurkolók joggal várnak el csapatuktól. A hét végi rajtról, az igazolásokról és az előttünk álló tavaszi szezonról kérdeztük szakvezetőinket.

Csertői Aurél: Nyilván egy felkészülés sikerességét a bajnoki szereplés határozza meg, de az eltervezett munkát, hazai környezetben, jó körülmények között elvégeztük. Felkészülésünket csak két sérülés hátráltatta, a többiek elvégezték a feladatokat maradéktalanul. A csapat ősszel bebizonyította, hogy megvan benne a potenciál, akár még a feljutásra is. Voltak jó szériáink, gondoljunk csak a Debrecen és a Vasas legyőzésére, de voltak periódusok, amikre nem lehetünk büszkék. Nem szabad azonban szélsőségesen gondolkodnunk, mennünk kell előre, dolgozni kell, és akkor szép eredményeket érhetünk el. A csapat gerince adott, és úgy néz ki, hogy jól tudtunk igazolni, ahhoz képest, hogy tél van. Én azt várom a csapattól, hogy fegyelmezetten játszunk a mérkőzéseken betartva a szakvezetést utasításait, a játékosok 120%-ban tegyék oda magukat, és a fiatalok pedig ragadják meg a lehetőséget, ha szóhoz jutnak.

Tamási Zsolt: Az őszi szezont már korábban értékeltük és lezártuk. Sajnos a belső és a külső körülmények nem kedveztek nekünk, így sok maradt a csapatban. Én legalább 6-8 pontot hiányolok. Nyilván a vírus helyzet, a rengeteg pozitív eset sem kedvezett nekünk, de a sérülések is hátráltatták csapatot, hisz volt olyan időszak pl., hogy az 5 csatárunk közül egy sem volt bevethető különböző okok miatt.

Sajnos a felkészülés során adódtak sérülések, melyek hosszabb távon is hatással lehetnek teljesítményünkre. Célirányosan, posztra igazoltunk az elmúlt fél év tapasztalatai alapján. Varga Barnabás decemberi vállműtétje és várhatóan elhúzódó rehabilitációja miatt mindenképpen szükségünk volt egy befejező csatárra. Erre a posztra Lencse László érkezett az MTK-tól, ahol közös megegyezéssel bontott. Vele 2,5 évet írtunk alá.

Kirják Henrik bal hátvéd posztra érkezett hozzánk szintén 2,5 évre, az NB I-es Budafokból, ő mindenképpen a jövő embere.

Harmadik igazolásunk Radics Márton, akit fél évre vettünk kölcsön a Puskás Akadémiától. Marci a védelmet és a középpályát erősítheti.

A téli felkészülést több saját nevelésű fiatal játékosunk is a felnőtt csapattal csinálta végig, közülük többen is szerepet kaphatnak a tavasz folyamán.

Vasárnap tehát elkezdődik a tavaszi szezon, nekünk Szombathelyen, ahol csak a győzelem lehet fontos!

Hajrá Gyirmót!

Szombathelyi Haladás – Gyirmót FC Győr

Merkantil Bank NB II

2021.01.31. vasárnap, 17.00-óra.