A 2005-től 2009-ig tartó időszakban meghatározó tagja volt egyesületünknek Radics Zsolt, aki az emlékezetes utolsó évében térdműtétje miatt ősszel nem lépett pályára, majd télen Győrszemerére igazolt, de hivatalosan így is tagja volt a Gyirmót 2009 nyarán első NBII-es bajnoki címet szerző, Kiprich József által irányított együttesének.

Néhány napja azonban tényként közölhettük, hogy a következő fél évben ismét találkozhatnak szimpatizánsaink e vezetéknévvel, ugyanis a két egyesület elöljáróinak jó kapcsolatát kihasználva klubunkhoz került az említett játékos tehetséges 19 éves fia Radics Márton, aki a felcsúti Puskás Akadémiától érkezik kölcsönben 2021 nyaráig.  

A Szombathelyi Haladás elleni felkészülési mérkőzést követően merült fel a lehetősége, hogy fél évre Gyirmótra igazolhatok, amit Tóth Balázs az ottani szakmai igazgató vázolt fel nekem – elevenítette fel az eseményeket Radics Márton. Néhány napot gondolkodtam a válaszon, de már az első pillanatban is úgy éreztem, hogy élni fogok vele. Hazajöttem, a családdal átbeszéltük a váltás velejáróit és igent mondtam a Tamási Zsolttal folytatott egyeztetés során. Felcsúton meglehetősen erős a keret, így az utóbbi időben már kevesebb játéklehetőségem volt, ahol egyébként 2022 nyaráig él a szerződésem a Puskás Akadémiánál.

Radics Márton gyermekként kezdve a labdarúgást végigjárta azt a bizonyos szamárlétrát, míg élvonalbeli labdarúgó vált belőle, de nem érzi visszalépésnek, hogy csapatunkhoz igazolt.

Talán hatévesen az általános iskola mellett Ménfőcsanakon kezdtem a labdarúgást, majd végig jártam a szamárlétrát Győrben, később 16 éves koromban kerültem Felcsútra, először az NBIII-ban játszottam, utána kerültem fel az első csapat keretébe. 2019 augusztus 3.-án mutatkoztam be az Újpest ellen, másfél szezonban 18-szor játszottam az első osztályban. Itt kék-sárgában is stabil csapattaggá szeretnék válni.

A játékos rövid és hosszú távú céljai sokat elárulnak a futball iránti elhivatottságáról, terveiről, de természetesen megemlítette a Gyirmóttal kapcsolatos érzéseit.

Eddig az U18-as válogatottban tízszer, az 19-esben ötször kaptam lehetőséget, de ezt folytatva természetesen célom, hogy az U21-be is kapjak meghívót. Több itteni társammal is játszottam együtt korábban az utánpótlásban, mint Pálfi Donát, Mayer Ádám, vagy Somogyi-Bakos Bence. Védekező középpályásként tudom kihozni a maximumot magamból, de szívesen játszok a középpályán, vagy akár a védelem jobb oldalán is egyaránt. Szeretnék minél több játéklehetőséget kapni, s ezekkel élni, akár már a Haladás elleni meccsünkön is. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, a feljutás a cél a Gyirmóttal, ha ez sikerülne, nem zárkóznék el a folytatástól sem, de ez a két klub vezetőin is múlik. szeretnék a jövőben stabil NBI-es játékossá válni, majd idővel cél a felnőtt válogatott, s utána, ha szerencsésen alakulna a sorsom és a sérülések is elkerülnek, kipróbálnám magam külföldön is.

Radics Márton is tisztában van vele, hogy korábban édesapja maradandót alkotott egyesületünk életében, de reményei szerint ez mindig is pozitívan fog hatni az ő játékára.

Azt hiszem édesapám öt szezont játszott Gyirmóton, nem nyomaszt, hogy sokan ismerik őt, vannak elvárások felém, törvényszerű, hogy néha hozzá hasonlítanak, de ezt mindig pozitívumként szeretném megélni. Jó példa áll előttem, bízom benne, hogy megfelelek az elvárásoknak Szeretett nagypapám iránti tiszteletem jeléül a 48-as mezszámot választottam, hiszen ő 1948-ban született, közel lakik a stadionhoz.