Mint arról korábban beszámoltunk, megkezdődött a Merkantil Bank Liga 2023-24-es bajnoki sorozata. Csapatunk a sorsolás ”szerencséjének” köszönhetően az első fordulóban fogadta a városi rivális ETO FC Győr csapatát, és fantasztikus hangulatú, fordulatos, igazi rangadót játszott a városi riválissal. Sajnos most egy góllal ellenfelünk fölénk kerekedett, de a második félidei teljesítményünk bizakodó lehet a jövőre nézve.

A mérkőzés előtt természetesen felfokozott volt a várakozás, és miután a jegyeladási adatokból látható volt az ETO szurkolók várakozása, klubunk vezetősége – egyeztetve az ETO vezetőivel – úgy döntött, hogy a kötelező 10%-on felül – 450 fő – további belépőjegyeket bocsát a vendég csapat szurkolói rendelkezésére. Ők éltek is a lehetőséggel, és a teljes nyugati, 2-es lelátót megtöltötték, így közel 1800 ETO szurkoló volt jelen az Alcufer Stadionban. A mérkőzés szervezésében és a jegyeladásban egyébként a két klub együttműködött, sőt az ETO vezetői 10 fő saját biztonsági szolgálattal is erősítették a rendezvény lebonyolítását. Mind a hazai mind pedig a vendég szurkolók végig sportszerűen buzdították saját csapatukat, ezzel kimagaslóan jó hangulatot teremtettek az Alcufer Stadionban, igazi futballhangulat volt Gyirmóton. Fontos kiemelni, hogy a két klub kommunikációjának köszönhetően szinte mindenki elővételben váltotta meg belépőjegyét, így nem alakult ki hosszú várakozás a stadionban a pénztáraknál.

A magas nézőszámnak és a rendelkezésre bocsátott plusz helyeknek köszönhetően az Alcufer Stadionban megdőlt a nézőcsúcs, hiszen ennyien – 4578 fő – még soha nem voltak Gyirmóton mérkőzésen!

Ez úton is szeretnénk megköszönni az ETO  FC Győr vezetőinek a közreműködést, és szurkolóinknak a sportszerű buzdítást!