FC Ajka:

Pokorni – Kalász, Kovács G., Csizmadia, Pavlitzky – Nagy E. – Illés, Horváth P., Vallejos, Major – Oláh (Markó 46. perc)

Vezetõ edzõ: Kis Károly

Gyirmót FC Gyõr II:

Lovász Á. (Vass G. 46. perc) – Bedi (Nyakas 60. perc), Nagy B., Tiba L., Horváth R. (Papp R. 60. perc) – Gál I. (Orbán 60. perc), Kovács-Galavics – Éri D., Tóvizi (Burányi T. 60. perc), Horváth D. (Fekete T. 60. perc) – Dávid L.

Vezetõedzõ: Nagy László

Az NB III. – as bajnokság Nyugati csoportjában is találkoznifog egymással az FC Ajka és a Gyirmót FC Gyõr második csapata. A maiedzõmérkõzés házigazdája, a harmadosztályú bajnokság egyik esélyese, amelyjelenleg a Kaposvári Rákóczi FC és az Érdi VSE mögött, a harmadik helyen áll atabellán.

 

25. perc: Illés Dávid remek ütemben ugratta ki, a középeninduló Majort Norbertet, aki átvette a labdát és tíz méterrõl, higgadtan a kapuközepébe gurított. (1 – 0)

38. perc: Egy jobb oldali ajaki támadás végén, a nagykedvvel játszó Illés Dávid sarkalta vissza a labdát Horváth Péter elé, aki tizenkétméterrõl lõtt a léc alá. (2 – 0)

40. perc: Illés Dávid szerezte a hazai csapat harmadikgólját, aki Vallejos Dominique indítása után és egy szép csel után lõtt,laposan a hálóba. (3 – 0)

75. perc: Markó Zoltán jobb oldali beadása után, a középenérkezõ Kovács Gergõ fejelt, hat méterrõl a kapu jobb oldalába. (4 – 0)

88. perc: Major Norbert két nagyon ügyes csel után MarkóZoltánt hozta játékba, aki a kifutó kapus mellett, helyezett a kapu sarkába. (5 – 0)

 

Kis Károly vezetõedzõ értékelése:

– Sok játékosunk hiányzott ma sérülés és betegség miatt, ígytöbben nem is a megszokott szerepkörükben játszottak. A mutatott játék és az eredményviszont azt mutatja, hogy jól teljesített a csapat. Az pedig nagy öröm aszámunkra, hogy az edzõ mérkõzéseinkre is egyre többen látogatnak ki.

 

Nagy László vezetõedzõ értékelése:

– A mai napon egy nagyon fiatal csapattal játszottunk, hiszenhárman sérültek a csapatból, és hárman pedig Horvátországban edzõ táboroznak afelnõtt kerettel. Sajnos az elsõ félidõben a teljesítményünk is egy gyerekcsapatra emlékeztetett, mert nagyon bátortalanul és sok technikai hibával játszottunk.Az ellenfelünk pedig kitûnõ labdarúgókat szerzõdtetett a télen és így nagyonkomoly játékerõt képvisel. A szünetben tehát nagyon alaposan rendet kellettrakni a fejekben és ezután a második játékrészben, sokkal jobb teljesítménytnyújtottunk. Egyre többet birtokoltuk a labdát és több gólhelyzetet sikerültkialakítanunk, a mérkõzésen keveset cserélõ és ezért egy kicsit talán el isfáradó hazai gárda ellen. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy ezeket alehetõségeket ismét elrontottuk, mert sokkal szorosabb lehetett volna amérkõzés végeredménye. Ismét egy tanulságos felkészülési mérkõzést játszottunktehát és azért van szükségünk ezekre, hogy valóban megtanuljuk a felnõtt futballt.