Az elmúlt itthoni mérkőzésünkön rangadót veszített Marcal-parti együttesünk. Negyedik hazai vereségünk azt is eredményezte, hogy akkor sajnos a dobogós pozícióból is lecsúsztunk, így a javítás reményében utaztak a fiúk Siófokra.

      – Nehéz feladat elé nézünk, hiszen idegenben kell nyernünk, hogy visszahozzuk a hazai pályán elhullajtott pontokat, csak így maradhatnánk az élmezőnyben – fogalmazott bizakodva Csertői Aurél vezetőedzőnk a Balaton-partra történő utazás előtt.

      Szerencsére átérezték a fiúk a mérkőzés jelentőségét, és annak ellenére, hogy a hazaiak az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, sikerült fordítani és végül a szünet utánii feljavuló játék eredményeként megérdemelt győzelemmel térhetett haza együttesünk.

      Szombaton azonban ismét komoly erőpróba vár a fiúkra, amikor az élmezőny mögött helyezkedő 1999 február 23.-án alapított Soroksár SC látogat az ALCUFER Stadionba, amely utódja az 1933-1934-es magyar kupagyőzelmet szerző Soroksár AC-nak. A másodosztályú küzdelemsorozatban a 2016-2017-es szezonban érte el legjobb eredményét, amikor a 4. helyen zárt.

      A sárga-fekete alakulat a Kozármislenyt fogadva győzelemmel startolt a bajnokságban (3-1), majd Diósgyőrből is elhozta a pontokat (1-2), utána remizett a Csákvárral (2-2), majd vereséget szenvedett Nyíregyházán (4-2). Ezt követően döntetlent játszott az ETO-t fogadva (0-0), majd a Haladás vendégeként (1-1), utána viszont legyőzte a Siófokot (2-1), majd osztozott a pontokon a Szeged együttesével (1-1). Az utóbbi négy találkozón vereség Tiszakécskén (1-0), majd győzelem otthon az Ajkával szemben (2-0), kudarc az éllovas Pécs otthonában (2-1), végül hazai siker a Kazincbarcikát legyőzve (3-1). Ezzel az eredménysorral 5 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség, valamint 19 lőtt és 15 kapott gól mellett így 19 pontot szereztek, ami a 6. helyre sorolja őket, míg mi 7 siker, egy pontosztozkodás és 4 kudarccal végződő meccs után 23-12-es gólaránnyal és 22 ponttal a dobogó harmadik fokától várjuk a folytatást.

      Az egymás elleni mérkőzések statisztikáját tekintve jobban állunk fővárosi vendégünknél, hiszen 2019. szeptember 18.-án bajnoki mérkőzésen meggyőző vendégsiker született (0-4), majd október 30.-án MK találkozón hazai siker (3-0), 2020. március 13.-án gól nélküli döntetlen (0-0), november 1-én ismét hazai siker bajnokin (1-0), végül 2021. április 18.-án idegenbeli győzelem (0-1), így az utóbbi öt párharcunkból négy után tudtunk győzelemnek örülni. Annak ellenére, hogy tudjuk, mindez csak csupán statisztikai adat, így tisztában vagyunk vele, hogy nehéz feladat vár játékosainkra, ha itthon akarják tartani a bajnoki pontokat. Fontos lenne a hazai jó eredmény abból a szempontból is, hiszen az utóbbi három itthoni találkozónkon hagytuk aktuális vendégeinket örülni.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 13. fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – Soroksár SC találkozó szombaton 13.00.-kor kezdődik a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.