2022.01.29. 19.30 | Budapest, Új Bozsik Aréna | OTP Bank Liga NB I. 18. Forduló 

Játékvezetők: Farkas Ádám – Szalai Dániel, Becséri Gergely – Bognár Tamás – Bogár Gergő, Szert Balázs 

Budapest Honvéd: Szappanos – Kovács N., Bardea N., Baráth B., Tamás K.-  Petrusenko,(75.p.Májer) -Pantelic,(75.p. Nagy G) ,Machach,(56.p. Hidi P.) Zsótér – Nagy D., Lukic,   I Vezetőedző: Horváth Ferenc 

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major, Csörgő (82.p. Ene) Hajdú, Zeke – Vass – Hasani, Klimovich, Nagy P (82.p. Kovács D.) Cvetanoski (78.p.Herjeczki) – Mayer Á I Vezetőedző: Csertői Aurél 

Az OTP Bank Liga 2021-2022-s bajnoki évének tavaszi nyitányán a fővárosba szólított minket a sorsolás, ugyanis a 18. forduló szombati játéknapjának záró mérkőzésén a Budapest Honvéd FC vendégei voltunk. Sereghajtóként szerettük volna bontani a papírformát, ugyanis házigazdánk a középmezőnyben, nyolcadik helyen állva várta a kezdő sípszót. Mindkét együttes vérfrissítésen esett át a téli szünetben, az új játékosok közül a hazaiak keretében találtuk FC Minaj csapatától érkező ukrán Olaksandr Petrusenkot és Topolyától igazolt szerb Marko Petrovicot, míg nálunk a kezdőben találjuk Vladislav Klimovichot és Matej Cvetanoskit. A kezdeti puhatolózások után 20 perc elteltével a hazaiak elött adódott az első igazi gólhelyzet, amikor egy jobb oldali akció végén Lukic estében a bal alsó sarok mellé lőtt. Az első játékrész a hazaiak fölényét hozta, de ez a labdabirtoklásban és egy-egy kisebb helyzetben mutatkozott meg, míg a mi kontráinkban is benne volt a veszély. 

Bő egy órai játék elteltével góllá érett a masszív védekezésből indított kontákra alapuló taktikus játékunk, amikor Varga Barnabás büntetőből szerzett előnyt. Végig nagy lelkesedéssel játszott csapatunk, masszív védekezésre és a szünet utáni feljavul támadójátékunkra alapozva is kijelenthető, hogy megérdemelt, nagyon értékes győzelmet arattunk. 

 Horváth Ferenc: Nem játszottunk jól, de ezt szerintem mindenki látta. Lassúak voltunk, lassan járattuk a labdát, pontatlanok voltak a felpasszok. Nem volt dinamika a csapatban. Sok dolog jött ki most egyszerre. A cserék sem tudtak hozzátenni a játékhoz. Nagyon rossz meccs volt ez. A védekezéssel nem volt problémánk, de előrefele nem jött az, ami várható ezektől a játékosoktól. Nem láttam a tizenegyesnél a helyzetet, de ha tizenegyes volt, akkor el kell fogadnunk. 

Csertői Aurél: Nem kezdtük jól a mérkőzést az első félidőben a támadásainkat nem tudtuk végrehajtani nem volt bennünk annyi játék. A második félidőben ebből sokkal többet mutatunk, több lehetőségünk volt. Úgy érzem ezt az 1-0-s győzelmet, teljesen megérdemelten nyerte a csapat. Gratulálok nekik, nagyon fegyelmezetten és próbálták azokat a dolgokat megvalósítani, amiket megbeszéltünk, nem volt könnyű, de a második félidőre azért kiegyenesedtünk jobban játszottunk a Honvédnál.