Több játékosunk esetében tapasztalhattuk már korábban, hogy egyesületünknél nem csak a kirakatcsapat, vagyis az NBII-ben szereplő gárda keretének kialakítására figyelnek a szakemberek az aktuális átigazolási időszakokhoz közeledve, hanem a második csapat mellett az utánpótlás együttesek megerősítésére is, így kerülhetett hozzánk pl. Halácsi Fülöp Mirkó (2002. 06. 15.) is, aki 2009. 03. 17-én a Goldball 94 FC. színeiben kezdett megismerkedni a labdarúgás alapjaival.

– Hat éves koromban a fővárosi Goldball FC-nél lehettem először igazolt fiatal focista – kezdte visszaemlékezését Halácsi Mirkó. Onnan a Bp. Honvéd Magyar Futball Akadémiájához kerültem, majd a Fradihoz igazoltam, később pedig a pesterzsébeti ESMTK korosztályos csapatához, így végigjártam azt a bizonyos ranglétrát, majd immár 15 évesen Budaörsre igazoltam, ahol már az U16-os csapatban játszottam.

– Mit emelnél ki eddigi pályafutásod során sikerként.

– Tizennyolc évesen id. Bognár György vezetőedzőnél bemutatkozhattam az NBII-ben, ott kaptam először profi szerződést, talán ez nagy lépés volt az eddigiekben. Amikor a mester ismét Paksra szerződött, akkor Márkus Tibor vette át a szakmai munka irányítását, akinél kiesésünk után szintén egyre több szerephez juthattam az NBIII-ban is.

– Hogyan kerültél Budaörsről Gyirmótra?

– Heinczi Richárd barátom – s egyben menedzserem – segítségével, közvetítésével kerültem Gyirmótra, ahol nagyon jól érzem magam. Úgy érzem jó helyre kerültem, nagyon jók a körülmények, minden adott ahhoz, hogy tovább fejlődhessek és ez által még jobb teljesítménnyel segíthessem a csapatot.

– Melyik poszton érzed magadat legjobban, leghasznosabban?

– Az eddigi pályafutásom alapján úgy érzem, hogy korábbi csapataimban is a center pozíciójában játszva tudtam legjobb teljesítménnyel segíteni.

Klubunk szakmai igazgatója Tamási Zsolt, aki jelenleg első csapatunk vezető edzője is egyben bizakodóan tekint új szerzeményünk gyirmóti pályafutása elé: – Pethő Bence távozását követően mindenképpen szerettünk volna igazolni erre a posztra játékost. Erdei Milán a második csapatunktól felkerült NBII-es együttesünkhöz Adamcsek Máté mellé az un. kilences pozícióba, így került a képbe Halácsi Mirkó, aki rendkívül jó fizikai adottságokkal rendelkezik, s akire a téli időszakban menedzserek hívták fel a figyelmet, de már egy évvel ezelőtt is felmerült a neve. Az NBII-es csapatunknál edzésen, illetve NBIII-as együttesünk felkészülési meccsein megnéztük, és az ott nyújtott teljesítménye alapján úgy gondoltuk, hogy segítségünkre lehet, ezért fél plusz kettő éves szerződést kötöttünk vele. Van már NBII-es múltja is Budaörsön, de ez a fél év arról szól majd, hogy megnézzük, mennyit tud fejlődni és a későbbiekben esetleg az NBII-es csapatunk munkájába is be tudna kapcsolódni.