– Ipolyságon születtem, egy magyarcsaládban, tehát magyar az anyanyelvem. Futballozni pedig Léván kezdtem, deonnan már kisgyerekként leigazolt az FC Senica. Szenicén végig jártam azutánpótlás csapatokat, tehát az U 19 –es csapatig jutottam el. Közben viszontaz elsõ csapatban is bemutatkoztam, pedig még nem is voltam 18 esztendõs. Adebütálás jól is sikerült, mert stabilan játszottam is az FK Senica felnõttcsapatában. Sajnos egy porcsérülés miatt, a térdemet meg kellett mûteni, de afelépülésem után, a helyemet is vissza szereztem a csapatban. Tizenhat szlovákélvonalbeli és két szlovák kupa találkozón játszottam az FK Senica színeiben.

Ezek után, hogyan került képbeMagyarország és a Gyirmót FC Gyõr?

– Nagyon rövid idõn belül, négyedzõváltás is volt Szenicén és ez nagyon rossz irányba vitte le a csapatot. Márnem éreztem ott jól magam és így a menedzserem elkezdett csapatot keresni nekem.Voltam Debrecenben és a DVSC le is szerzõdtetett volna úgy, hogy azonnalkölcsön is adtak volna ide Gyirmótra. A gyirmóti vezetõkkel azonban úgyegyeztünk meg, hogy inkább ide igazolok és ennek én nagyon örülök is. Agyirmóti edzõk, Molnár László és Simon Gyula is hívtak és ez megtiszteltetésvolt a számomra, mert õk nagyon elismert szakemberek Szlovákiában.

A Magyarországon jelenleg érvénybenlévõ, fiatal szabály pedig komoly segítséget jelenthet a számodra. Mit vársztehát a pályafutásod következõ évétõl?

– Lassan három hete készülök acsapattal és így megtapasztaltam, hogy egy nagyon erõs játékoskerettelrendelkezõ gárdához kerültem. A számomra azonban az legfontosabb faktor, hogyjátsszak, tehát pályán legyek és úgy dolgozom, hogy ez sikerüljön. A játékkalpedig egyértelmûen az a célom, hogy ismét az élvonalban futballozhassak. Vannaktehát terveim a következõ évre és ezekben valóban segíthet valamennyire afiatal szabály. A helyemért azonban, a fiatalok között is meg kell majdküzdenem, mert a Gyirmót FC Gyõr csapatában, itt is komoly konkurencia van akezdõ csapatba kerülésért.

Úgy láttuk, hogy a védekezésben ésa támadásban is sokat dolgozol középpályásként.

– Nekem Steven Gerrard a példaképem,aki köztudottan kiválóan védekezett, de a támadások szervezésébõl és abefejezésekbõl is kivette a részét. Szerintem ez ma már elengedhetetlen ahhoz,hogy igazán hatékony legyen egy középpályás. Én pedig ott szeretek játszani ésmivel az angol labdarúgás a kedvencem, az ezzel járó sok futás és munka istermészetes a számomra.