„HALADÁS SZOMBATHELYRE”

Hivatalosan 2019 november 14-én regisztrálták az első koronavírussal megfertőződött embert, s Immár több, mint egy éve, 2020 január 22.-én kezdődtek a kijárási korlátozások a kínai Vuhan városában. Ezek a dátumok maradandó nyomot hagytak a világtörténelemben, ami után egyéb más terület mellett a gazdasági és sportélet is hatalmas károkat szenvedett, a nehézségekkel teli 2020-as év rendkívüli alkalmazkodást igényelt mindenkitől.  Óriási versenyfutás kezdődött a gyógyszergyárak között a vakcina mielőbbi kifejlesztése érdekében, ami karácsonyi ajándékként érkezhetett meg az országokba, s ami után joggal várhatja a közvélemény, hogy hamarosan átesik az oltottságon a népesség nagy része és visszakaphatja az emberiség a régi életét. Újra nyithatnak a korlátozott, vagy bezárt munkahelyek és ismét lendületet vehet a világ sportélete, megrendezhetik az olimpiát, a részben magyar érdekeltségű labdarúgó Európa-bajnokságot és reményeink szerint hamarosan megint nézőktől lesznek hangosak a hazai futballstadionok is egyaránt, hiszen a labdarúgás mindig is kultúránk globális részét képezte.

Egyesületünk első csapata január 4.-én kezdte a felkészülést a 2020-2021-es bajnoki év tavaszi idényéra, s az azóta eltelt időszakban a napi edzések mellett három mérkőzést játszottunk. Első ellenfelünk az élvonalbeli Újpest volt, s bátran kijelenthetjük, hogy  egyenrangú ellenfélként egy szoros meccsen szenvedtünk egygólos vereséget. Ezt követően a szintén első osztályú ZTE látogatott hozzánk, s a kék-fehérek elleni találkozón igaz, hogy mindkét kapuba betaláltak a támadók, de a játékvezető les miatt annulálta ezeket, így gólnélküli döntetlen született. A főpróbának is tekinthető harmadik összecsapáson a másodosztályú Aqvital FC Csákvár együttesét láttuk vendégül, ami ellen megérdemelt sikert arattunk, így vereség, döntetlen és győzelem a találkozóin sorrendje,  jó lenne az előadásra is átmenteni az utóbbi eredményt.

Sajnos beárnyékolta a felkészülési időszakot több sérülés, ami miatt néhányan hiányozni fognak, de az érkezők között van a rutinos támadó Lencse László, a jövő embereként bemutatott bal oldali védő Kirják Henrik, valamint a fiatal védekező középpályás Radics Márton, akik reményeink szerint minden tekintetben erősítést jelentenek a jövőben.

Az élvonalbeli bajnokság után tehát hétvégén az NBII-es gárdáink is megmérettetnek és a Merkantil Bank liga küzdelmei is bekapcsolódnak honi labdarúgásunk vérkeringésébe, s az előrehozott decemberi mérkőzéseket követően a 22. fordulóval folytatódik a futballtavasz.

A bajnoki pontvadászat őszi idényében a 3. fordulójában az ALCUFER Stadionban fogadtuk szombathelyi ellenfelünket, ekkor egyórai játék elteltével Szatmári István szerzett vezetést csapatunknak, de örömünket egy perc múlva szertefoszlatta Rácz Ferenc találata, a csereként pályára lépő Simon András azonban a 68. percben kitűnő mozdulattal fejelt a vendégek kapujának jobb felső sarkába, amivel el is döntötte a bajnoki pontok sorsát. Napjainkban is nagy a presztízscsata a két együttes között, hiszen amíg mi 21 forduló után 11 győzelemmel, 2 döntetlennel és 8 vereséggel az ötödik helyről várjuk a folytatást, addig a zöld-fehérek kettő ponttal és egy helyezéssel lemaradva 9-6-6-os mutatóval szorosan mögöttünk a hatodik helyen készülnek a 22. forduló rangadójára. Fontos lenne egy idegenbeli siker, hiszen tovább zárkózhatnánk a dobogós együttesekhez, valamint üldözőinkkel szemben is nőhetne előnyünk.

A Szombathelyi Haladás – Gyirmót FC Győr mérkőzés az érvényben lévő kormányrendelet értelmében továbbra is zárt kapuk mellett kerül lebonyolításra, de szurkolóink így sem maradnak tájékoztatás nélkül, hiszen honlapunkon online szöveges közvetítésen keresztül követhetik az eseményeket, ezen kívűl a Szombathelyi Telvízó hivatalos facebook oldalán élő streamen tekinthetik meg a találkozót.