Gyirmót FC Győr – Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)

Játékvezető: Görög Márió (Bertalan Dávid, Bede Tamás)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major M., Németh B.(Hajdú Á.), Széles I., Szegi – Vass Á. – Herjeczki(Simon A.), Nagy P.(Kirják), Vogyicska, Heffler N.(Horváth O.) – Lencse L.

Vezetőedző: Csertői Aurél

Aqvital FC Csákvár: Markek – Major G.(Dénes Cs.), Vaskó(Tányéros), Koch(Albert), László N. – Kártik(Posztolányi) – Kocsis B.(Baracskai R.), Madarász M.(Nándor B.), Mészáros D.(Magyar Zs.), Sejben V.(Mim G.) – Daru B.(Vörös T.)

Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Lencse L. (1-0) 17. perc.

A január 4-én kezdődő felkészülési programunk harmadik állomásaként szombaton délelőtt ismét élet költözött a Gyirmóti Sportcentrumba, ugyanis az ALCUFER Stadion melletti, szintén fűtött talajú edzőpályáján a másodosztályú Aqvital FC Csákvár csapatát láttuk vendégül.

A találkozó elejétől próbálta irányítani a játékot csapatunk, de a kisebb helyzetek mellett az első említésre méltó esemény ismét egy sajnálatos sérülés lett, ugyanis a ZTE elleni múlt heti találkozónkhoz kísértetiesen hasonló eset történt. Akkor egy ártalmatlan szituáció után Lázár Patriknak csúszott ki oldalra a jobb lába, ami után keresztszalag-szakadást szenvedett, most pedig Németh Bence maradt a talajon az első tíz perc végén, amikor egy cselt követően szintén a jobb lába fogott rosszul talajt, ezt követően nagy fájdalmai voltak, később a mentő szállította kórházba.

Egy igazán futballra emlékezető jelenet után azonban bő negyedórai játék után megszerezte csapatunk a vezetést, amikor Lencse László használta ki a vendégek szétnyíló védelmét, ami után középen kilépve kapura tört, majd a kimozduló Markek Tamás mellett 14 méterről jobbal a kapu bal oldalába helyezett (1-0). Szünet után is csapatunk akarata érvényesült, a vendégek ritkán jutottak el Rusák Edvárd kapujáig, védelmünk rendre meghiúsította gólszerzési törekvéseiket. A hazai oldalon a végig lendületesen, nagy kedvvel játszó Vogyicska Bálint középen, a többször is megvillanó Lencse László pedig elöl okozott nehéz pillanatokat a csákvári védelem tagjainak. Ezek egyikénél az említettek összjátéka után utóbbi kitűnően adott középre a jobb oldalról, a rövidsaroknál érkező Simon András viszont nem tudta a tőle szokott eredményes módon befejezni a támadást, így elmaradt az ismételt hazai öröm.

Természetesen a jövő héten folytatódnak a napi edzések, de ami a meccseket illeti, az Újpest elleni egygólos vereséggel és a ZTE-vel vívott gólnélküli döntetlennel végződő találkozók után ez a harmadik, Csákvárral szembeni győzelem immár főpróbának is tekinthető a jövő hét végén esedékes szombathelyi vendégszereplésünk előtt.

Németh Bence sérült jobb lábát egyenlőre rögzítőkötéssel látták el a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, tüzetesebb orvosi,  MRI vizsgálatra a hétfői napon kerül sor, csak reménykedni tudunk, hogy neki nem lesz komoly a sérülése. Játékosunknak jobbulást és mielőbbi visszatérést kívánunk.

Visinka Ede: Voltak pozitív pillanatai is a mérkőzésünknek, de ennél minden téren több kell a bajnoki találkozókon. Talán még jókor jött ez a pofon.

Csertói Aurél: Beárnyékolta a találkozónkat Német Bence sajnálatos sérülése, akinek mielőbbi felépülést kívánok. Jó iramú mérkőzést játszottunk, mindkét csapatnak voltak lehetőségei, szerencsére nekünk ezekből sikerült egyet kihasználni.