Gyirmót FC Győr – HR-Rent Kozármisleny 2-0 (1–0)

529 néző

Játékvezető: Nazsa Tamás (Huszár Balázs, Tőkés Róbert)

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Polgár, Hajdú, Nahirnij – Kovács D. – Soltész (Kicsun 62), Kovács M.(Berki 82), Medgyes (Erdei 90), Madarász – Simon A. (Pethő 62)

Vezetőedző: Csertői Aurél

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Gajág, Várkonyi, Füredi – Gránicz (Horváth D. sz), Kosznovszky, Tölgyesi, Turi (Kun 82) – Vajda (Bartha 62), Kotroczó

Vezetőedző: Szekeres Zoltán

Gólszerző: Szegi (1-0) a 17., Berki (2-0) a 91. percben.

17. perc: Kovács Dominik bal oldali szögletét követően Szegi Vince nyolc méterről a bal alsó sarokba fejelt (1-0).

91. perc: Pethő a felezővonal közeléből remekül tálalt a bal oldalon felfutó Berki elé, aki kapura tört, majd 10 méterről jobbal mesterien lőtte ki a bal alsó sarkot (2-0).

A kiesés ellen menekülő, s így az életéért küzdő Kozármisleny látogatott az ALCUFER Stadionba, s mint azt eddig is tapasztaltuk, néha az ehhez hasonló mérkőzések, párharcok a legnehezebbek.

A találkozó esélyeséhez méltóan csapatunk ragadta magához a találkozó irányítását, aminek eredményeként negyedóra elteltével egy rögzített szituáció után Szegi Vince révén a vezetést is megszerezte (1-0). A gólt követően sem változott a játék képe, továbbra is a hazaiak domináltak, de az adódó kisebb helyzetekből nem tudták növelni az előnyt, míg a vendégek kevés veszélyt jelentettek a kék-sárgák kapujára.

Szünet után az egyenlítés érdekében próbált nagyobb hangsúlyt fektetni a támadásokra a Kozármisleny, de az igazi átütőerő hiányzott a játékból. Mezőnyben helyenként dominálni tudtak, azonban a labdabirtoklási fölényük nem párosult helyzetekkel, s ezt az időszakot is kontrollálni tudta a Gyirmót, majd a hosszabbítás perceiben egy kontrának köszönhetően, Berki révén végérvényesen eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. Ezzel tovább tart a csapat tavaszi remek veretlenség sorozata.

Csertői Aurél: Vezetésünk után kissé ráültünk az eredményre, de ha pontosabbak vagyunk, akkor az első kontrából lezárhattuk volna a mérkőzést, nem kell a végére várni, de a három pont megszerzése volt a legfontosabb. Labdatartásra alapuló, időnként látványos, de szerencsére nem célratörő futballt játszottak a vendégek.  

Szekeres Zoltán: Csalódás volt számomra az első félidő, hiszen nem azt kaptam vissza a fiúktól, mint amit megbeszéltünk, passzívabbak voltunk, lehetőséget adtunk a hazaiaknak, akik így ránk tudták erőltetni az akaratukat. Szünetben átbeszéltük a hiányosságokat, utána látható volt a két félidő közti különbség. Jobb felfogásban játszottunk, beszorítottuk a Gyirmótot, így csak kontrákból tudtak veszélyeztetni, azonban egyenlítésünkhöz hiányzott a kapu előtti ötletesség.