MERKANTIL BANK LIGA I. Forduló

Gyirmót FC Győr – Szentlőrinc SE 4-0 (3-0)

Gyirmót, ALCUFER Stadion: 1042 néző.

Játékvezető: Takács Tamás (Belincza Bence, Mohos Milán )

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Csörgő V., Hajdú, Helembai (Nahirnij 82.) – Vass Á. (Kovács D. 79.) – Medgyes (Mayer Á. 82.), Kovács M. , Nagy P., Soltész D. (Herjeczki 62.) – Pethő B. (Simon A. 62.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Lénárt, Tamás L., Kiss-Szemán (Ferkas M. 63.)– Török L., (Csilus Á. sz.) Németh E. – Rétyi, Daróczi (Vidnyánszky M. 74.), László D. (Csörgő R. sz.) – Banyai (Mervó sz.)

Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gólszerző: Pethő B. (1-0) a 7., Kovács M. (2-0) a 22., Pethő B. (3-0) a 29., Csörgő Viktor (4-0) az 52. percben.

       Hosszú nyári böjt után ismét tétmeccsen indult útjára a labda a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALUFER Stadionban, ugyanis csapatunk azt a Szentlőrinc SE csapatát látta vendégül, akik a tavalyi pontvadászatban is a mezőny alsó régiójában végeztek.

       A vártnak megfelelően csapatunk kezdeményezőleg lépett fel, ami korán eredményre is vezetett, amikor a egy kitűnő jobb oldali Medgyes-Szegi összjátékot követően utóbbi mintaszerűen ívelt a hosszúsaroknál érkező Pethő Bence felé, ő pedig könnyedén bólintott a kapu jobb oldalába (1-0). Próbált az egyenlítés érdekében feljebb jönni a vendégcsapat, de törekvését a félidő derekán szerzett újabb gyimóti találat szertefoszlatta, amikor első gólszerzőn most az előkészítésben jeleskedett, amikor a bal oldalról pontosan játszott vissza az érkező Kovács Milán pedig 8 méterről ballal a kapu közepébe lőtt (2-0). Még fél óra sem telt el az újabb gólra, amit szerencsére ismét hazai öröm követett, amikor Szegi Vince tért ölelő bedobása, majd Soltész Dominik aszisztja után ismét Pethő Bence lőhetett, a labda a védők lábai között talált utat a kapuba (3-0).

       Szünet után hármas cserével próbálta felrázni csapatát Jeremiás Gergő vezetőedző, de az összkép szerencsére nem változott, mi több, szűk egyórai játék elteltével Nagy Patrik bal oldali szöglete után Csörgő Viktor fejelt 8 méterről a kapu bal oldalába (4-0). Ezt követően kissé alábbhagyott az iram, de a labda továbbra is a vendégek térfelén pattogott. Az utolsó negyedóra kezdetén Csörgő Raul rövid hazaadása után Helembai Márk, majd kettő perc elteltével Medgyes Zoltán növelhette volna az előnyt, de mindketten nagy helyzetben hibáztak.

       Szerencsére mindvégig rá tudta erőltetni akaratát csapatunk a vendégekre, és a korai gól, valamint az ezt követő további gólra törő játék könnyed győzelmet eredményezett. A támadójáték mellett ki kell emelni jól záró védelmünket is, akik ritkán engedték lehetőséghez a piros-fekete csatárokat, Ha esetleg mégis túljutott a labda a hátsó alakzatunkon, akkor Hársfalvi András is bizonyította képességeit.

Csertói Aurél: Hazai pályás szezonkezdés kitűnő játékkal. Jól kezdtük a találkozót, hiszen helyzeteket alakítottunk ki, ami után korán meg is tudtuk szerezni a vezetést. Ezt követően is végig mi tudtunk irányítani, fölényben játszottunk, megérdemelten nyertünk.

Jeremiás Gergő: Megérdemelt a hazai siker, hiszen a Gyirmót a játék minden elemében fölénk kerekedett, amit gólokban is nyomatékosított. Bátrabb játékot várok csapatom tagjaitól, hiszen túlságosan tisztelték jobb erőkből álló ellenfelünket.