Immár négy fordulón vagyunk túl az OTP Bank Liga 2021-22-es kiírásában és a szakemberek egyöntetű véleményére alapozva kijelenthetjük, hogy mind a nyitó fordulóban az MTK, az ezt követő Kisvárda elleni idegenbeli, az ismét itthoni MOL Fehérvár elleni, majd múlt hétvégén a matyóföldi Mezőkövesddel szembeni bajnokin is elfogadható, helyenként kimondottan tetszetős, bátor futballt mutattak újonc csapatunk játékosai, mi több ezen felül a lehetőségeink is meg voltak a gólszerzésre, a szebb eredmény elérésére, ezért is lehet hiányérzetünk. Mindezek ellenére az ezen találkozókon elért három döntetlen, valamint az így szerzett három pont egyenlőre araszolásra elegendő, de ismerve játékosaink mentalitását, valamint a szakmai stábunk futball iránti elkötelezettségét és felkészültségét, joggal bízhatunk benne, hogy rövidesen igazi lépésekkel tudunk felkapaszkodni a tabella alsó régiójából, vagyis az eddig helyzetekig eljutó támadóink a gólszerzés örömét is többször megtapasztalhatják majd, ami pontokban is megmutatkozhat.

Az első lehetőség minderre a forduló záró napján vasárnap adódik, amikor a dobogósok mögött álló Puskás Akadémia együttesét látjuk vendégül az ALCUFER Stadionban. Ellenfelünk az eddig lejátszott három találkozóján ( az augusztus 22-ére kisorsolt Ferencváros elleni mérkőzése elmaradt ) először Újpesten tudott győzni 2-1-re, majd hazai környezetben 6-1-es meglepő vereséget szenvedett a PAKS együttesétől, amit ezután Zalaegerszegen sikerült feledtetnie 3-1-es győzelmével, így 6-8-as gólkülömbségével és hat pontjával az előkelő negyedik helyen áll. Csapatunk egyel több fordulón van túl és 3-4-es gólszámmal és a már említett három döntetlenért járó három ponttal a bajnoki tabella alsó régiójából várjuk a folytatást. Érdekesség egyébként, hogy eddigi ellenfelein közül három csapat alkotja a dobogós helyen álló triót Kisvárda, MTK Budapest, Mezőkövesd sorrendben, ami egyben a megszerzett pontjaink értékét is tanusíthatja egyaránt.

 A két csapat egymás elleni találkozóinak összevetésében vendégeink állnak jobban, hiszen az NBII Nyugati csoportjának küzdelmei során 2012 szeptemberében otthon 5-2-re, majd 2013. áprilisában idegenben 1-0-ra tudott győzni, míg a 2016. szeptemberi barátságos mérkőzésen a felcsúti 2-0-s hazai siker, míg az októberi gyirmóti visszavágón 1-1-es döntetlen született.

Mint ahogyan azt ezen a fórumon korábban is jeleztük szurkolóink felé, klubunk vezetőinek felajánlása értelmében a mérkőzés előtt és azt kövezően térítésmentesen vehetik igénybe a győri Eszperantó úti állomás és az ALCUFER Stadion között oda-vissza közlekedő buszjáratot.

A vasárnap 17 óra 45 perckor kezdődő találkozót a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le a mérkőzésről, akik nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.