Kihirdette keretét Gera Zoltán szövetségi edző az U21-es Eb-selejtezőkre, melyben meghívást kapott Csonka András és Zeke Márió, valamint biztonsági tartalékként lett megjelölve Major Martin. A három fiatal tehetségünk közül Csonka kevesebb szerepet kapott eddig vezetőedzőnktől, Zeke a játékidő 100%-án, míg Major minden mérkőzésen kezdőként – szinte a lefújás pillanatáig – a pályán volt. Mindkét szélső hátvédünk meghatározó tagja eddig csapatunknak az OTP Bank Ligában.

Fontos információ továbbá, hogy a magyar U21-es válogatott 2021.09.02-án 17.30 órakor a gyirmóti ALCUFER Stadionban látja vendégül Izrael U21-es válogatottját, melyre minden kedves érdeklődőt és szurkolót szeretettel várunk.

Játékosainknak sok sikert kívánunk a válogatott szerepléshez!

A valogatott.mlsz.hu bejegyzése:

A férfi A-válogatottunkkal párhuzamosan az U21-es válogatott is megkezdi őszi tétmérkőzéseinek sorozatát, a Gera Zoltán vezette korosztályos csapat a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjében szerepel jövő héttől.

Az U21-es válogatott nehéz Eb-selejtező csoportba került, a friss U21-es Európa-bajnok németek mellett a lengyelek, az izraeliek, a lettek, valamint a San Marinó-iak szerepelnek velünk együtt. A csoport első helyezettje, valamint a kilenc csoport legjobb másodikja közvetlenül kijut a román-grúz közös rendezésű tornára, míg a maradék nyolc második helyezett rájátszásban dönt egymás között a maradék négy Eb-helyről.

Gera Zoltán együttese első selejtezőjén, szeptember 2-án az izraelieket fogadja, szeptember 7-én pedig San Marinóban lép pályára. A szövetségi edző keretében tíz olyan labdarúgó kapott helyet, aki már tagja volt az idei, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság keretének is. A most kezdődő sorozatban a 2000. január 1. után született játékosok vehetnek részt, a mieink első keretében több 2002-es, sőt Milos Kerkez személyében egy 2003-as születésű futballista is helyet kapott.

Az első mérkőzéseken nem lehet ott a pályán Balogh Botond, a Parma védője, aki a napokban megsérült, valamint Bárány Donát sem, aki szintén sérülés miatt maradt ki a válogatottból.

– A korosztályváltás miatt természetes, hogy sok új játékos van a keretben, az viszont jelentős előny, hogy a válogatott magjával már dolgoztunk együtt tavasszal, jól ismerjük a képességeiket, valamint ők is tisztában vannak az elvárásainkkal – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. – Elsősorban olyan labdarúgókat hívtuk meg a keretbe, akik játékban vannak a klubcsapatukban, kíváncsian várom, hogy az újoncok milyen teljesítményt nyújtanak a felkészülés napjaiban. Nagyon fontosnak tartom, hogy jól kezdjük a sorozatot, Izrael legyőzése nagy lendületet adhatnak a folytatásra. Első ellenfelünknél nemrégiben új szakvezetőt neveztek ki, ami valamelyest megnehezíti a feltérképezésüket, de elsősorban a saját játékunkkal foglalkozunk, és igyekszünk a legjobban felkészülni a jövő csütörtöki találkozóra.

A szeptember 2-i, Izrael elleni mérkőzést Gyirmóton játssza le a csapat 17.30 órakor, míg a szeptember 7-i, San Marino elleni összecsapást 20.30-kor rendezik meg. Az M4 Sport mindkét találkozót élőben közvetíti.

A magyar U21-es válogatott kerete Izrael és San Marino ellen:

Kapusok:
Hegyi Krisztián (West Ham United)

Auerbach Martin (Csákvár)
Veszelinov Dániel (DAC)

Védők:
Varju Benedek (MTK Budapest)

Tamás Olivér (Paks)
Mocsi Attila (Haladás)
Szűcs Kornél (DVTK)
Csóka Dániel (AFC Wimbledon)
Csontos Dominik (Ferencváros)

Középpályások:
Kusnyír Erik (DVSC)
Bukta Csaba (Altach)
Csonka András (Gyirmót)
Hidi M. Sándor (Vasas)
Kerkez Milos (AC Milan)
Zeke Márió (Gyirmót)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Szendrei Norbert (MOL Fehérvár)
Csongvai Áron (Újpest FC)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Baráth Péter (DVSC)

Támadók:
Kiss Tamás (SC Cambuur)

Szánthó Regő (Ferencváros)
Németh András (KRC Genk)
Skribek Alen (ZTE)