Szombathelyi Haladás – Gyirmót FC Győr 3-3 (0–0)

Szombathely: 801 néző.

Játékvezető: Farkas Tibor (Máyer Gábor, Szabó Dániel)

Haladás: Mursits – Nyíri, Bolla, Zvekanov, Devecseri – Csernik (Doktorics 74), Csilus, Rácz B, Horváth R. (Mayer G. 90) – Borvető, Molnár R.

Vezetőedző: Hipp Michal

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Hudák, Polgár, Helembai (Nahirníj 60) – Kovács D. (Nagy P. 60)  – Soltész, Kovács M., Madarász, Medgyes – Pethő (Simon A. 74)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Soltész (0-1) az 53., Soltész (0-2) a 61., Horváth R. (1-2) a 65, Csilus (2-2) a 72,, Soltész (2-3) a 73., Bolla (3-3) a  83. percben

20. perc: A tizenhatos és az alapvonal találkozásánál Borvetőt egy rossz ütemű becsúszást követően buktatta Szegi, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, Rácz lövése után azonban Hársfalvi bravúrral hárította a jobb alsó sarokra tartó labdát.

53. perc: Soltész tört kapura a jobb oldalról, majd éles szögből 12 méterről ballal a jobbalsó sarokba lőtt (0-1).

61. perc: Medgyes szép cselekkel tört kapura a bal oldalról, 12 méterről leadott lövése után a kapu elé berobbanó Soltész Dominik tette bele a fejét a labda útjába, ami így a bal felső sarokba pattant (0-2).

65. perc: Horváth R. a jobb oldalról befelé cselezett, majd 14 méterről ballal a kapu jobb oldalába lőtt (1-2).

72. perc: Rácz jobb oldali szöglete után a kapu előtti kavarodást követően Csilus elé került a labda, aki 4 m-ről az üres kapuba helyezett (2-2).

73. perc: A hazai kapu előterében egy védőkről lepattanó labda Soltész elé került, aki 12 m-ről jobbal fordulásból a kapu bal oldalába lőtt (2-3).

83. perc: Rácz bal oldali szöglete után Hársfalvi nyúlt mellé a labdának, ami így Bolla sípcsontjára hullott, onnan pedig a kapu jobb alsó sarkába gurult. 3-3.

Annak ellenére, hogy az óta sok év eltelt szombathelyi ellenfelünk eddigi legnagyobb sikerét 2008-ban, a klub 78. edzőjeként éppen jelenlegi mesterünk Csertői Aurél (2007-2009) irányításával érte el, így neki különösen érzelmesek ezek a párosítású találkozók.

Húsz perc elteltével nagy lehetőséghez jutott a hazai gárda, amikor Borvető harcolt ki büntetőt, de Rácz lövésénél Hársfalvi ismét kitűnő érzékkel hárítva bizonyította kivételes képességét. Ezt követően is nagy részben a vendégtérfélen zajlott a játék, a Marcal-parti támadók ritkán jutottak el a hazai kapu előteréig.

Ami nem ment az első játékrészben, az sikerült a fordulás után, amikor a mostanában gólerős Soltész Dominik szép jobb oldali egyéni akció végén előnyhöz juttatta csapatunkat. Ezt megirigyelve Medgyes Zoltán a bal oldalról indította szólóját, lövése után ismét Soltész növelte előnyünket. Az öröm után gyorsan jött a szépítés, amikor Horváth Rajmund is szép találattal hozta vissza csapatát a meccsbe. Mi több, az egyenlítés is hamar megszületett, amikor egy kapu előtti kavarodás után Csilus egalizált, de szerencsére csapatunknak erre is volt válasza, amikor megint csak Soltész Dominik szerzett szépségdíjas gólt. Jöttek azonban ismét a hazaiak percei, amin belül egy furcsa, de szerencsés találattal ismét egyenlíteni tudtak.

Az első játékrészben a büntetőn kívül kevés említésre méltó esemény történt, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Szünet után azonban nagyot változott a játék képe, hiszen mind helyzetekben, mind gólokban bővelkedő félidőt produkáltak a csapatok. A Gyirmót közelebb állt a győzelemhez, de a nagy hibáknak köszönhetően végül meg kellett elégednie a döntetlennel.

Hipp Michal: Aki kilátogatott mai mérkőzésünkre, az egy nagyon érdekes mérkőzést láthatott, Jól kezdtünk, vezethettünk volna, de kihagytuk a büntetőt. Mondtam a fiúknak, hogy minőségi ellenfél érkezik hozzánk, s ez a szünet után be is igazolódott. A hátrány ellenére is bíztak magukban a fiúk, ezért megérdemeltük az egy pontot.

Csertői Aurél: Több fordulópontja is volt a találkozónak, kezdve a kimaradt büntetővel. Szünet után szenzációsan kezdtünk, de több hibát is elkövettünk. Kettő gólos előnynél volt meccslabdánk, de hagytuk feljönni a hazaiakat, a vége pedig már a Haladásé volt. Dicsérni is kell csapatomat, hiszen idegenben három gólt szereztünk, de a furcsa kapott góljaink miatt nem tudtunk nyerni.