Csapatunk téli erősítései között szerepelt az előző években az immár élvonalbeli Budafokban szereplő bal oldali védő  Kirják Henrik leigazolása, aki kettő és fél évre érkezett Gyirmótra. Eddig gólpasszokkal segítette csapatunkat, most vasárnap pedig három pontot érő találatával a góllövők közé is feliratkozott.

Természetesen tisztában voltunk vele és a meccs előtt is beszéltük, hogy figyelnünk kell az Ajka csapatára, hiszen nagyon jól védekeznek, amiből rendre veszélyes kontrákat vezetnek – kezdte meccs utánii értékelését Kirják Henrik. Ha fent eladunk egy labdát, akkor ők azonnal indulnak kontratámadásban, így próbálnak helyzeteket kialakítani, de szerintem jól lezártuk a kapunk előterét. A mérkőzés elején volt néhány számunkra szerencsés kimenetelű vendég helyzet, de ezeket nem használta ki ellenfelünk.

A találkozót szinte két ellentétes félidő alkotta, hiszen az elején a vendégek domináltak, szünet után azonban csapatunk játéka is feljavult.

A félidőben az öltözőben is beszéltük a csapattársaimmal, hogy ennél több kell, pontosabban kell passzolnunk, mellette fel kell vállalnunk az egyéni játékot is, csak így tudjuk megbontani a védekezésüket. Második félidőre összeszedettebben jöttünk ki, más gyirmóti csapatot láthattak a TV nézők, ami szerencsére eredményességben is megmutatkozott. Az első hazai helyzetünknél szabadrúgásom után Hudák Dávid még a kapu mellé fejelt. Onnantól kezdve fölényben voltunk, amit ezután nyújtottunk, azért úgy érzem megérdemeltük a győzelmet.

Eddig a kiszolgálásban jeleskedett, most pedig értékes találatával győzött csapatunk.

A Siófok és a Szolnok ellen gólpasszt tudtam adni, a DEAC elleni találatunk előkészítésében is sikerült jeleskednem, de most még boldogabb vagyok, hiszen rangadót nyerhettünk a gólommal. Én adtam be jobbról a szögletet, régebben azt tanultam, hogy utána azonnal közelebb kell mennem, hiszen a kipattanót meg kell szerezni, nehogy kontratámadás indulhasson belőle. Szerencsésen alakult, hiszen Hajdú Ádám első rosszul sikerült lövése után visszakerült hozzám a labda, nagyon keveset láttam, mert sokan voltak a kapu előterében, ezért gondoltam, hogy kevés esély lenne elrúgni a labdát, így az emelés mellett döntöttem és egy lábteniszes mozdulattal a hosszúsarok felé a felső sarokba sikerült rúgni a labdát. Az ajkaiak kapusa Horváth Dániel még beleért, de utána az a jobb oldali kapufáról a hálóba pattant.

A gól után még több, mint fél óra volt hátra a találkozóból, de ekkor már csapatunk játéka is nagyot változott a kezdő időszakhoz képest.

Természetesen kissé megnyugodott együttesünk, többet passzoltunk egymásnak, jobban megbecsültük a labdát, ezek mellet ismét helyzetekbe is tudtunk kerülni, hiszen Szegi Vince és Simon András is közel állt ahhoz, hogy növelni tudjuk előnyünket. Mellette a védekezésünk is jobban összeállt, ekkor már az ajkaiaknak sem volt annyi lehetőségük, mint korábban. Nagyon jól érzem magam a védelem bal oldalán, négy védő előtt rombusz alakzatú középpályával játszunk, nekem kell befutni a bal oldalt, sokkal többet tudok részt venni az előre játékban. Régebben a támadó szekcióban játszottam, ezért sem idegen számomra, ha az adott szituációban feljebb kell futballoznom. A gólpasszok után már vártam azt a helyzetet, amikor én is a kapuba tudok találni. Gyirmóti színekben ez az első gólom, szerencsére három pontot ért.

A találkozó után az öltözőben is érezhető volt, hogy ez nemcsak egy átlagos győzelem volt.

Igazi rangadó volt a javából, beszéltük a meccs után, hogy egy ilyen meccset így lehet és kell megnyerni. Nagyot küzdött csapatunk a győzelemért. A Vasas három ponttal van előttünk, jó lenne, ha esetleg botlana, mi nyernénk és utána a kezünkben lehetne a sorsunk. „Nem számolgatunk”, hiszen még sok forduló van hátra a bajnokságból, de nagyon szeretnénk, ha sikerülne kiharcolni a feljutást.