Győr-Gyirmót, zárt kapuk mögött

GYIRMÓT: Hársfalvi – Major, Hudák, Széles I. , Kirják – Vass Á. – Radics M.(Heffler N. 62), Vogyicska (Szegi 76), Hajdú – Simon A. , Lencse (Varga B. 85.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

AJKA: Horváth D. – Kovács N (Szűcs K. 74), Heffler T., Tar, Csemer (Présinger 74)– Szekér, Kenderes (Stojacovici 70) – Csizmadia 6, Zsolnai (Stiiacovici 70), Rétyi(Nagy K. 64) Soltész

Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerző: Kirják (1-0) az 56. percben.

Vezette: Csomka Bence ( Király Zsolt, Ország Péter )

Percről percre:

56. perc: Hajdú Ádám ívelt a bal oldalról a hosszúsaroknál érkező Kirják Henrik elé, aki ballal 8 méterről visszaemelte a labdátamibe Horváth Dániel csak beleérni tudott, de az a jobb oldali kapufáról a hálóba pattant (1-0).

88.perc: Szekér Ádám szabálytalankodoott Simon Andrással szemben, amiért megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

 

Csertői Aurél: A találkozó első részében sokkal jobban játszott ellenfelünk, szünet után azonban nekünk is sikerült javítani játékunkon, ami gólban is megmutatkozott. Szerencse is kellet a győzelmünkhöz, d e szünet után sokat is tettünk a három pontért. Külön öröm, hogy a mi veretlenségi sorozatunk folytatódott mai sikerünkkel.

Kis Károly: Sajnos megszakadt nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségünk. Bízunk benne, hogy a hátralévő találkozókból jobban jövünk ki, ugyanis ma nem érdemeltünk vereséget.

 

Két jó formában levő csapat randevúzott az ALCUFER Stadionban, hiszen mi a tavasszal lejátszott nyolc mérkőzésünkből ötöt megnyertünk, majd háromszor játszottunk döntetlent, míg a vendégekszintén az utóbbi nyolc találkozóból hét győzelem mellett egyszer remiztek. A meccset a bányászvárosiak kezdték jobban, sőt az első negyedóra végén Soltész Dominik bal oldali szabadrúgása után Szekér Ádám fejelt a lécre, míg öt perc elteltével az előbbi előkészítő Soltész nagy helyzetből a kapu mellé lőtt. Az első hazai helyzetre bő fél órát kellett várni, de Kirják jobb oldali szabadrúgása után Hudák nagy helyzetben a kapu mellé fejelt. Szünet után változott a játék képe, hiszen amíg a találkozó első felében a vendégek domináltak, addig később az idő múlásával csapatunk játéka is egyre feljavult. Ennek eredményeként szűk egy óra elteltével meg is szereztük a mérkőzés – mint később kiderült – egyetlen góljátKirják Henrik emelése révén. Próbálkozott az egyenlítés érdekében az Ajka, de a jól záró védelmünk meghiúsította gólszerzési törekvéseit, míg a hosszabbítás pillanataiban Tóth Barna óriási helyzetből lőtt a kapu fölé. A nyolcas veretlenségi szériával bíró vidéki csapatok rangadóján nekünk sikerült a kilences szintre lépni, értékes győzelmünkkel továbbra is a dobogóról várhatjuk a szerdai folytatást.