Az „Év üzletembere” címet az kaphatja meg, aki hosszú távon bizonyított a saját szakmájában. Az elbírálás során az is szempont, hogy a vállalkozó a gazdaságon kívül a környezetet is komolyan építi, szépíti. A 2021-es esztendőben az „Év üzletembere Presztízs-díját” Horváth Ferenc és Horváth Ernő, a hulladékgazdálkodással foglalkozó győri Alcufer Kft. vezetői kapták. A díjat Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő adta át.

Húsz esztendeje indult útjára az a kezdeményezés, amely Győr-Moson Sopron megye meghatározó nagyvállalatait, kamaráit, egyetemét összefogva, a Kisalföld napilap alapítói gondolatával és média hátterével az egyik legjelentősebb elismerést hozta létre. Az ötlet mellé a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és a Nemzeti Agrárkamarával és a Széchenyi István Egyetemmel karöltve olyan nagyszerű vállalkozások, intézmények sorakoztak fel az elmúlt időszakban, mint az OTP Bank, a Patent Csoport, illetve a Presztízs-díjasok Társasága. A Kisalföldi Presztízs Díj mára komoly tekintélyt, valódi presztízst szerzett, csütörtökön pedig ismét megmutatta magát.

A Kisalföldi Presztízs Díj kuratóriuma az alapítás óta több mint száz vállalkozót és vállalkozást ismert el. Akik eddig megkapták a díjat, azok becsülik, használják és büszkék rá. A tavalyi, 19. díjátadás a vírusveszély miatt különleges körülmények között zajlott, az elismerések a legjobbakhoz rendhagyó és személyre szabott módon, „házhoz szállítással” jutottak el. Idén ismét lehetővé vált, hogy megrendezzék a Presztízs-gálát, a már hagyománnyá vált keretek között, a Pannonhalmi Apátság koncerttermében.

Idén is Presztízs-díjjal ismerték el az év vállalkozását, az év mezőgazdasági vállalkozását, az év kisvállalkozóját, az év üzletemberét, és az év innovátorát és gazdára talált a kamarai Presztízs-díj is. Szintén hagyomány már, hogy a Presztízs-díjasok társasága is odaítél egy díjat valakinek, aki bár nem kifejezetten gazdasági termelő, ugyanakkor szervezői, oktatói, vagy egyéb munkájával elősegíti és élénkíti a megye gazdasági életét. A kitüntetettek díjként Lebó Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész plasztikáját vehették át. A Presztízs-díj anyagi juttatással nem jár, a díjak mellé azonban a megye napilapja, a Kisalföld egy-egy kommunikációs, hirdetési csomagot biztosít, amelyet nyertesek használhatnak fel.