Igazán nagy skalpot gyűjtött be csapatunk a bajnoki pontvadászat második körének nyitómeccsén a fővárosi Új Hidegkuti Stadionban, ahol az 1901 óta íródó magyar labdarúgó bajnokság második legeredményesebb csapata, az MTK Budapest vendégei voltunk. A 23-szoros bajnok, 12-szeres kupagyőztes és 2-szeres Szuperkupa-győztes kék-fehérek otthonában rendkívül meggyőző teljesítménnyel rukkolt ki csapatunk, mi több a jó játék jelen esetben eredményességgel is párosult, hiszen a masszív védekezésből indított kontrára épülő, kitűnően alkalmazott taktika Szegi Vince, Simon András és Csonka András parádés találataival magabiztos, háromgólos győzelmet ért. E sikernek köszönhetően magunk mögé szorítottuk nagy múltú ellenfelünket, mi pedig feljebb léphettünk a kieső helyről, ami lélektanilag is nagyon fontos volt, hiszen így nyugodtabban készülhetett csapatunk a válogatott VB selejtezős meccsei miatti szünetet követő folytatásra.

A következő fordulóban is nehéz feladat vár játékosainkra, hiszen azt a Kisvárda Master Good gárdáját látjuk vendégül az ALCUFER Stadionban, ami heteken keresztül az OTP Bank listavezetője volt, de jelen pillanatban is dobogósként érkezik hozzánk. Piros-fehér ellenfelünkkel a bajnokság második fordulójában találkoztunk, amikor augusztus elején egy kiélezett mérkőzésen veszítettünk 2-1 arányban. Akkor bő első félóra után Bohdan Melnyik és Varga Barnabás gyors gólváltását követően a szünet előtti pillanatokban – a VAR rendszer vizsgálatát követően – emberelőnybe kerültünk, amikor Ötvös Bence jutott a kiállítás sorsára. Bizakodva kezdtük a második játékrészt, de tíz perc elteltével egy védelmi hibánkat kihasználva Claudiu Bumba élt az ölébe hulló lehetőséggel, ami után több helyzetünk is adódott az egyenlítésre, de a hazaiak hősies védekezésükkel otthon tudták tartani a bajnoki pontokat. Van tehát törleszteni valónk ellenfelünkkel szemben, de újoncként tudjuk, hogy minden héten meg kell szakadni azért, hogy a magyar labdarúgás legjobb tizenkettő csapata közül a bajnokság zárásaként benne legyünk a tízben, amivel teljesíthetnénk elsődleges, legfőbb célunkat a bennmaradást. Ellenfelünk az eddigi 12 fordulóban 7 győzelmet aratott (Ferencváros i: 1-2, Gyirmót o: 2-1, MTK i: 1-2, Mezőkövesd o: 2-0, Puskás Akadémia i: 0-1, Debreceni VSC o: 2-1, MTK o: 4-1), kétszer játszott döntetlent (Újpest o: 0-0, Paks i. 2-2) és háromszor szenvedett vereséget (MOL Fehérvár i. 2-1, Budapest Honvéd i: 2-1, Ferencváros o: 0-4)). Mi eddig három siker és három pontosztozkodás mellett hatszor bizonyultunk gyengébbnek ellenfelünkkel szemben. A mögöttünk hagyott kettő hét kemény edzésekkel telt, így bizakodva várhatjuk a folytatást.

Mint ahogyan azt ezen a fórumon korábban is jeleztük szurkolóink felé, klubunk vezetőinek felajánlása értelmében a mérkőzés előtt és azt kövezően térítésmentesen vehetik igénybe a győri Eszperantó úti állomás és az ALCUFER Stadion között oda-vissza közlekedő buszjáratot.

A tizenharmadik forduló második játéknapjának kora esti, kellemes időtöltést kínáló mérkőzése, az Gyirmót FC Győr – Kisvárda Master Good találkozó szombaton 17.00. órakor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.