Mihalecz istván: – A helyzetek és a játék képe alapján is közelebb voltunk a gyõzelemhez, mint a hazaiak. Fontos volt, hogy a csapat elhitte, hogy nyerhet. Remélem ez a felfogás megmarad a hátralévõ fordulókra is.

Szepessy László: – Jól megszervezte a játékát a Siófok, kitûnõen kontrázott, dinamikusan futballozott. A nagy nyomásnak köszönhetõen sikerült egyenlítenünk, sõt a gyõzelemre is volt esélyünk, de szerencsére így is növelni tudtuk elõnyünket üldözõinkkel szemben. 

Egészséges önbizalommal vártuk mint az éllovas a kiesés ellen menekülõSiófokot, hiszen az elmúlt két fordulóban tizenegyszer vették be támadóink azellenfelek kapuját. Ennek ellenére került egy kis porszem a gépezetbe, hiszen ahétközi Magyar Kupa fordulóban alulmaradtunk a fõvárosi III. Kerület otthonában,így búcsúzni kényszerültünk 

Lehetõség adódott volna az elõny növelésére is,hiszen az üldözõk közül a Zalaegerszeg és a Kaposvár is betlizett, míg aBékéscsaba csak egy pontot tudott szerezni. A bajnoki tabellán elfoglalthelyezés a lõtt és a kapott gólok számának ismeretében joggal bíztunk abban, hogy kedvenceink ismét egy többgólos gyõztes mérkõzésenörvendeztetnek meg bennünket, azonban a siófok játékosai megnehezítették a dolgunkat, hiszenaz elsõ félidõ derekáig Zamostny Balázs és Elek Bence vezérletével többször isveszélyt okoztak a kapunkra, míg a kék-sárga támadóink elmaradtak avárakozástól. A legnagyobb helyzet fél óra elteltével adódott, amikor akapujából kifutó Molnár Péter fejjel mentett, de ezt követõen Marek Strestíknegyven méterrõl emelte kapura a labdát, amely azonban centiméterekkel a jobbkapufa mellé szállt. Egy óráig tartott a góltalanság, ekkor azonban tíz percenbelül mindkét oldalon  megzörrent a háló,elõbb Marek Strestík remek labdaszerzése és pontos beadása után Szarka Ákosszerzett elõnyt, majd két perc múlva Zamostny Balázs egyremekbe szabott szabadrúgásból egalizált, de ezután jött az igazi meglepetés,ugyanis Elek Bence remek egyéni alakítás után az elõnyt is megszerezte aBalaton-partiaknak, amire csak az utolsó pillanatokban egy büntetõbõl szerzettgóllal tudott válaszolni Nagy Patrik.

Nagy Patrik: „Meglepett a Siófok nyílt, energikus játéka,hiszen az elsõ játékrészben többször is fölénk kerekedtek és kisebb helyzeteketis ki tudtak alakítani a kapunknál, de szerencsére ezek kimaradtak. Szünet utánmozgalmassá vált a mérkõzés, bíztam benne, hogy nyerni tudunk, hiszen tudtuk,hogy korábban már üldözõink pontot és pontokat vesztettek. Amikor a játékvezetõmegítélte javunkra az utolsó pillanatokban a büntetõt, eldöntöttem, hogy erõsenfogom rúgni a labdát, és ha sikerül megemelnem, akkor bíztam benne, hogybetalálok, hiszen a kapusok többsége valamelyik irányba elmozdul. Azegyenlítésünk után erõnkbõl még futotta volna, hogy a gyõztes góltmegszerezzük, a lehetõség is meg volt rá, de sajnos Szarka Ákos centiméterekkela bal kapufa mellé fejelt. Lélektanilag is nagyon fontos volt, hogyértékesítsem a büntetõt, hiszen tudom, minden pontnak rendkívül fontos értékelehet a késõbbiekben, fõleg azért is, mert meglehetõsen kiegyenlített a mostani NB II mezõnye. a legnagyobbtanulsága a mérkõzésünknek mégis az lett számomra, hogy egy–egyes döntetlennélhárom nagy helyzetünk is adódott, amelyekbõl eldönthettük volna a találkozósorsát, így mindenképpen tanulnunk kell a történtekbõl.”

2018.11.04. 17.00 óra, Gyõr-Gyirmót, ALCUFER Stadion