GYIRMÓT FC GYÕR – DOROGI FC 3-2 (1-1)

2017.08.23. 19.00 óra, Gyõr-Gyirmót, Alcufer Stadion
Merkantil Bank Liga, 5. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Szõts Gergely – Tóth II. Vencel, Kepe Arnold – Oláh Gábor
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
GYIRMÓT FC GYÕR: Sebõk Zs. – Achim S. Z., Lázár P., Szõcs L., Présinger Á. – Kiss M. – Nagy P., Stieber A. – Szegi V., Simon An., Szalánszki G. 

VEZETÕEDZÕ: Molnár László
DOROGI FC: Vajda D. – Németh Á., Szellák S., Mészáros Á., Kovács D., Csató M., Grabant P., Kamarás Gy., Bora Gy., Faragó T., Simon At.
VEZETÕEDZÕ: Schindler Szabolcs
GÓLSZERZÕK: 38.p. Szalánszki G. (1-0), 68.p. Simon An. (2-1), 83.p. Nagy P. (3-2) ill. 41.p. Mészáros Á.(1-1), 81.p. Simon At. (2-2)
SÁRGA LAPOK: 11.p. Kiss M., 43.p. Nagy P., 88.p. Czár R.
PIROS LAPOK: 
TUDÓSÍTÁS:
1.p. Megkezdõdött a mérkõzés.
6.p. Stieber bal oldali szabadrúgását készítette Lázár mellel Szõcs elé, azonban az elõrehúzódó védõnk nem találta el jól a labdát, így az a kapu mellett hagyta el a játékteret.
10.p. Simon indította a Stiebert, aki a védõk között kilépve, ballal a felsõ lécet találta el.
11.p. Kiss kapott sárga lapot buktatásért.
20.p. A mérkõzés elsõ negyedében küzdelmes mezõnyjáték folyik, így a kapuk nem forognak veszélyben egyik oldalon sem.
23.p. Stieber egy bal oldali szabadrúgást váratlanul kapura tekert, amit a vendégek kapusa szögletre tudott ütni.
28.p. Kovács távoli, bal lábas lövése kerülte el Sebõk kapuját.

38.p. Simon erõsen középre lõtt labdájára érkezett a hosszú oldalon Szalánszki. A fiatal támadónk elõre vetõdve fejelt a dorogi védõk mellõl a kapu jobb oldalába! 1-0

41.p. Kovács baloldali beadását Kamarás próbálta ollózó mozdulattal a kapuba juttatni, azonban lövése lecsúszott és a játékszer pont Mészáros elé került, aki egy átvétel után,11 méterrõl a tehetetlen Sebõk mellett a kapu bal oldalába helyezett. 1-1

43.p. Nagy kapott buktatásért sárga lapot.
45.p. 1 perc a hosszabbítás.
45+1.p. Vége az elsõ félidõnek
FÉLIDÕ: 1-1
46.p. Elkezdõdött a második játékrész.
47.p. Kiss löbbölte be a labdát a védõk felett Simon elé, azonban támadónk a vendég védõk szorításában a földre került. A játékvezetõ nem látott szabálytalanságot, így folytatódik a játék.
58.p. Elsõ csere a csapatunkban, Czár érkezik Stieber helyére.
61.p. Kamarás lapos, jobb oldali beadása után a középen, üresen érkezõ Szellák 5 méteres lövését védte hatalmas bravúrral Sebõk.
64.p. Újabb csere csapatunkban, Szalánszki helyére érkezett Varga.
66.p. Présinger bedobását Simon készítette középen az imént beállóVarga elé, akinek 20 méteres lövése centikkel a jobb oldali kapufa mellett suhant el.
68.p. Présinger tartotta meg a labdát nagyon harcosan az ellenfél tizenhatosának jobb oldali sarkánál, majd lõtt, azonban úgy tûnt a labda a túl oldalon fogja elhagyni a játékteret, de a hosszú oldalon Simon még becsúszva elérte a labdát és a kapu bal oldalába helyezett! 2-1

68.p. Cseréltek a vendégek, Kovács helyett Göblyös.
73.p. Újabb csere a vendég oldalon, Kamarás helyére Szedlár érkezett.
75.p. Achim beadását a hosszú oldalon érkezõ Czár fejelte centikkel a kapu fölé.
81.p. A kapunk elõterében ide-oda pattogott a labda, majd Simon Attila elé került, aki jobbal a kapu jobb oldalába helyezett. 2-2

82.p. Utolsó csere vendég oldalon, Simon helyett Sitku a pályán.

83.p. Egy elõre ívelt labdáért küzdött meg Nagy, majd védõjét megverve, szabadon, 11 méterrõl a kapu bal oldalába lõtt! 3-2

87.p. Faragó baloldali szögletét követõen Bora közeli lövését védte hihetetlen bravúrral Sebõk.
87.p. Utolsó csere, az imént eredményes Nagy helyett Lengyel a pályán.
88.p. Czár kapott sárga lapos figyelmeztetést.
90.p. 4 perc a hosszabbítás.
90+4.p. Vége a mérkõzésnek.
VÉGEREDMÉNY: 3-2 (1-1)
Schindler Szabolcs vezetõedzõ értékelése: 
Futballozni jöttünk Gyirmótra és megpróbáltunk gyõzelemre játszani. Ezért egy a nézõk számára kimondottan élvezetés mérkõzést játszottunk. Rúgtunk két gólt idegenben és ezzel illet volna legalább egy pontot megszereznünk. Viszont amíg ilyen súlyos egyéni hibákat vétünk, addig erre hiába várunk. Mindhárom kapott gól elõtt, nagyon komoly egyéni hibákat vétettünk és ennek így csak vereség lehetett a vége.

Molnár László vezetõedzõ értékelése: 
Nagyon nehéz mérkõzés volt, de én valahol számítottam is erre. Két három – nullás vereség után, a csapatot sem volt könnyû összerakni és el kell ismerni, hogy nem is futballoztunk igazán jól. Ezért tartom nagy eredménynek, hogy így is meg tudtuk szerezni ezt a számunkra nagyon fontos három bajnoki pontot. Õszintén remélem, hogy ez a gyõzelem lélektanilag is segít majd a csapatnak és elindítunk egy sikeres sorozatot. Egyénileg ritkán szoktam kiemelni játékosokat, de most a remekül futballozó Simon András teljesítményét külön is meg akarom dicsérni.