– Számítottam ara, hogy egy nagyon küzdelmes mérkõzést fogunkjátszani a Dorogi FC csapatával. Bennünk volt az elõzõ két forduló veresége ésaz a tudat, hogy nem sikerült gólt rúgnunk a Nyíregyháza és a Kisvárda ellen.Tudtuk, hogy javítanunk kell és ez nem volt könnyû a masszív és jó játékerõtképviselõ dorogi csapattal szemben.

Egyértelmûen megdicsérték a játékodat és egy gól, valamintegy gólpassz is került a neved mellé. Mennyire vagy te magad elégedett ateljesítményeddel?

– Nekem most elég jól ment játék, hiszen az említett gól ésgólpassz elõtti szituációkban is sikerült jódöntést hoznom. Az elsõ gólunkelõtt, az alapvonalnál még sikerült befutnom, elérnem a labdát és éreztem, hogyazt azonnal, erõbõl kell középre adnom. Ott pedig Szalánszki Gergõ jól érkezettés szép gólt fejelt. A saját találatom elõtt pedig, én voltam jó helyen és jóidõben. Présinger Ádámnak sikerült betörnie a dorogi védõk mögé és igaz alövése nem volt pontos, de a labda tulajdonképpen így talált meg engem. Ezek aszituációk pedig tényleg csak akkor ilyen szerencsések, ha a játék is megy egylabdarúgónak.

Tulajdonképpen az ék, azaz az egészen elõretolt támadó szerepkörbenjátszol. Kedveled ezt a szerepkört?

– Ilyenkor jön az a sablonos válasz, hogy ott kel jól teljesíteniahová az edzõ beállít. Sokan nem szeretik ezt a mondatot, pedig sok igazság vanebben. Én azonban kedvelem is ezt a szerepkört, ahogy a pálya közepén mindegyikmás támadó pozíciót. Az vitathatatlan, hogy szeretem ha nálam van a labda, deezen a poszton a labda megtartása és birtoklása, nagyon fontos feladatom is.

Megnyugtatta egy kicsit a csapatot most ez a szerdaigyõzelem?

– Fontos volt a számunkra ez a siker, de ma már kizárólag ahétvégi Siófok elleni találkozóval foglalkoztunk. Az sem lesz könnyebb, sõt énazt gondolom, hogy az összes hátralévõ mérkõzésünk ilyen lesz. Ebben azosztályban bármelyik csapat képes arra, hogy legyõzze a soros ellenfelét. A BFCSiófok egy kicsit beragadt most a rajtnál és ezért vélhetõen, komoly energiákatmozgat majd meg azért, hogy pontot és pontokat szerezzen ellenünk. Asorsolásunk nekünk sem volt könnyû, hiszen az élmezõnyhöz tartozó csapatokkaljátszottunk. Még a csapatunk is alakul és formálódik, de mivel jó közösségetalkotunk, az összhang is megvan a gárdában. Most szorgalmasan gyûjteni kell apontokat, hogy ott legyünk a mezõny elején és így reális esély legye arra, hogyelérjük a célunkat. 

Mekkora szerepe lehet ebben Simon Andrásnak? 

– A fiatal szabály értelmében, egyre több olyan játékos játszik körülöttem, akiknek a rutinommal, a tapasztalatommal sokat tudok segíteni. Szerencsére a Gyirmót FC Gyõr csapatában játszó fiatalok, igénylik és meg is fogadják azokat a tanácsokat, amelyeket tõlünk idõsebb játékosoktól kapnak. A legjobb példát azonban a játékunkkal és teljesítményünkkel tudunk nyújtani és én most erre törekszem. Már két éve futballozom Gyirmóton és szeretnék hosszabb távra tervezni itt. A nyáron voltak megkereséseim, de örülök annak, hogy maradtam, mert igaz az élvonalban szeretnék focizni, de a Gyirmót FC Gyõr csapatával.