GYIRMÓT FC GYÕR – FERENCVÁROSI TC 2-3 (1-2)
2017.04.22. szombat, 18.00 óra, Gyõr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 1 952 néző
OTP Bank Liga, 28. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Vad II. István – Ring György, Takács Gábor – Farkas Balázs – Solymosi Péter, Bogár Gergõ
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
GYIRMÓT FC GYÕR: Nagy S. – Tamás K., Simon A., Radeljic A., M. Bojovic, Navák Cs., Kolcák K., Simon Á., Szegi V., Csiki N., Kiss M.

VEZETÕEDZÕ: Urbányi István
FERENCVÁROSI TC: Holczer Á – O. Hüsing, Kleinheisler L., Lovrencsics G., Böde D., Leandro de A., Gera Z., Cukic V., Sternberg J., Moutari A., Varga R.
VEZETÕEDZÕ: Thomas Doll
GÓLSZERZÕK: 20.p. Novák Cs. (1-0), 75.p. Tamás K. (2-3) ill. 34.p. Gera Z. (1-1), 37.p. Gera Z. (1-2), 59.p. Gera Z. (1-3)
SÁRGA LAPOK: 21.p. Szegi V., 37.p. Simon Á. ill. 73.p. Sternberg J.
PIROS LAPOK: 
TUDÓSÍTÁS:
1.p. Megkezdõött a mérkõzés.
2.p. Simon András szerzett labdát az elenfél tizenhatosának elõterében, majd kapura fordult, azonban lövése elkerülte a bal alsó sarkot.
8.p. Varga 20 méteres, jobb lábas szabadrúgását védte hatalmas bravúrral a jobb alsó saroknál Nagy.
20.p. Kiss bal oldali szabadrúgását Gera fejelte ki, majd a labda Tamás elé került, aki kapásból, ballal, hatalmas erõvel a kapufa felsõ lécét találta el. A visszapattanó labdára Novák reagált a leggyorsabban és Holczer kezei alatt laposan a kapu közepébe fejelt! 1-0
21.p. Szegi kapott sárga lapos figyelmezteetést, Sternberg megrúgásáért.
34.p. Kleinheisler jobb oldali beadására üresen érkezett középen Gera, majd utóbbi Nagy mellett a kapu jobb oldalába fejelt. 1-1

37.p. Simon Ádám kapott sárga lapot, Böde visszahúzásáért. A szabadrúgást Varga ívelte középre, ahol Gera ismét üresen érkezett és ismételten a kapunkba fejelt. 1-2 

41.p. Cukic vezette végig a labdát a félpályánkon, majd Moutarinak passzolt, aki nagy helyzetben a kifutó Nagy mellett a kapu bal oldala mellé gurított.
45.p. Novák centerezett a jobb oldalról és középen érkezett is Csiki, majd utóbbi a kapu közepébe bombázott, azonban a játékvezetõ les miatt érvénytelenítette a találatot.
45.p. Véget ért az elsõ játékrész.
Félidõ: 1-2
46.p. Elkezdõdött a második félidõ.
52.p. Kiss csapottle egy labdára az elenfél tizenhatos elõtt, majd a hatalmes erejû, középre tartó kapáslövését Holczer ütötte oldalra.
59.p. Varga ellen követtek el védõink egy szabálytalanságat, amiért a játékvezetõ 11-est ítélt. A büntetõt Gera magabiztosan a kapu jobb oldalába lõtte. 1-3

67.p. Kettõs csere csapatunkban Vass és Madarász érkezik Csiki és Kolcák helyére.
73.p. Sternberg kapott sárga lapos figyelmeztetést.
75.p. Csere smételten csapatunkban, Novák helyett Máté.
75.p. Tamás kapott labdát a bal oldalon, a tizenhatoson bellül, majd egy átvétel után ballal a hosszú sarokba bombázott! 2-3

76.p. Ismét Tamás a tizenhatos jobb sarkánál, azonban lövésébe Hüsing ért belle kézzel, amiért sárga lapot kapott. A szabadrúgást Madarász a bal oldali kapufára tekerte, ahonnan a labda vissza pattant a mezõnybe.
81.p. Csere a vendégeknél, Varga helyett Dilaver.
84.p. Újabb csere a vendégeknél, Moutarii helyén juricin játszik a mérkõzés hajrájában.
89.p. Máté fordult kapura, azonban lövésig nem jutott, mivel a vendégek védõi buktatták a tizenhatoson belül. 11-es! A büntetõt Simon András végezte el, azonba Holczer hárított.
90.p. 4 perc a hosszabbítás.
90+2.p. Utolsó csere a mérkõzésen, Botka érkezik Kleinheisler helyére.
90+4.p. Véget ért a találkozó.
VÉGEREDMÉNY: 2-3 (1-2)
Thomas Doll vezetõedzõ értékelése: 

Az erõs szél mindkét csapat számára nagyon megnehezítette a játékot és különösen a pontrúgásoknál okozott elõnyt és hátrányt. Az elsõ kapott gólunkra azonban még így is nagyon nehezen találok szavakat, mert mi ebben a bajnokságban sorra kapjuk a hasonló találatokat. A játék sem úgy megy, ahogy pár hónappal ezelõtt, tehát nagyon meg kell harcolnunk az eredményért minden mérkõzésen. El kell ismernünk, hogy a hazai csapat egy pontot megérdemelt volna, hiszen rúgott egy kapufát és elhibázott egy büntetõt. A három pont azonban a miénk lett és remélem, hogy ez egy kicsit felszabadítja a csapatunkat a fontos szerdai Magyar Kupa találkozó elõtt. A születésnapos Gera Zoltánnak pedig külön is szeretnék gratulálni a teljesítményéhez és a góljaihoz.  

Györök Tamás asszisztens edzõ értékelése: 

Az elsõ félidõben nagyon zavaró volt az erõs szél, mert nem tudtuk bejátszani a labdát a Fradi-védõk mögé a labdát. A pontrúgásoknál pedig nem lehetett kiszámítani a beadások ívét ebben az irreális szélben. A második játékrészben egyértelmûen a gyõzelemre játszottunk és gólokat is rúghattunk volna a bajnokcsapatnak. Most a kihagyott büntetõnél is azt éreztem, amit az egész szezonunk alatt, és ez nem volt kellemes érzés. A hátralévõ bajnoki találkozónkon azonban ezt, a második félidõben egyértelmûen a gyõzelemre játszó Gyirmót FC Gyõrt fogják látni.