Felkészülési mérkõzés
Gyirmót mûfüves pálya, 2018 február 10. szombat 13. 45 óra
Gólszerzõk: Szalánszki 62. perc, Présinger 78. perc / Celis 8. perc, Celis 11. perc, Krc 90. perc

Játékvezetõk: Molnár Attila (Bertalan Dávid – Dr. Makrainé Petz Brigitta)

Gyirmót FC Gyõr: 

Rengel – Villám (Achim 46. perc), Lengyel (Szilvási 35. perc), Németh Zs. (Bedi N. 22. perc, Lázár 46. perc), Széles I. – Csongrádi M. (Nagy P. 46. perc), Kiss M., Paku (Stieber A. 46. perc) – Farkas Z. (Horváth R. 75. perc), Sandal (Szalánszki 46. perc), Czár (Présinger 46. perc) 

Vezetõedzõ: Szepessy László
FK Senica: 
Holec (Milosovic 65. perc) – Podhorin (Otrisal 65. perc), Praznovsky, Ranko (Sefcik 75. perc), Brasen (Castaneda 65. perc) – Zezinho (Richtarech 75. perc), Sarpei (Suchan 65. perc)- Luptak (Villarraga 46. perc), Cuadros (Krc 65. perc), Vascak (Dungel 65. perc) – Celis (Miklós 75. perc) 
Vezetõedzõ: Ladsilav Hudec
A Gyirmót FC Gyõr a sötétkék felszerelésében, a vendégek pedig fehér mezben és nadrágban és piros sportszárban léptek pályára. Az idõjárás pedig lényegesen kedvezõbb volt, mint a csütörtöki edzõmérkõzésen, mert igaz hideg volt, de nem fújt a szél.
8. perc: Egy jobb oldali Senica támadás után, Luptak beadása találta meg középen, a középen érkezõ Richard Celist. A venezuelai támadó pedig átvette a labdát és 12 méterrõl a kapunk jobb sarkába lõtt. Rengel Péter beleütött igaz a labdába, de hárítani nem tudott. (0 – 1)
11. perc: A vendégek Cuadros révén végeztek el egy szögletet a bal oldalról. A magasan kapu felé szálló labdát, Zezinho a rövid saroknál tovább csúsztatta és a hosszú oldalon felugró Celis, a bal felsõ sarokba fejelt. (0 – 2)

15. perc: Nagyon hamar kapott két gól a csapatunk, pedig a mérkõzés elsõ perceiben, inkább mi irányítottuk a játékot. A több, kimondottan gyors és technikás dél – amerikai játékossal felálló vendégek azonban, kihasználták két hibánkat. 
30. perc: Lassan visszatalált a mérkõzésbe a Gyirmót FC Gyõr és Paku Roland révén, kétszer is veszélyeztetett. A középpályásunk elõbb az oldalhálóba lõtt, majd egy ívelt fejessel próbálkozott. Az ellenfelünk pedig ismét Celis révén szerezhetett volna gólt, aki Cuadros remek indításával teljesen egyedül lépett ki, de mellé lõtt.
45. perc: Az elsõ félidõ utolsó harmadában, a csapatunk többet próbálkozott és támadott. Az FK Senica visszahúzódott a saját tréfelére és kontra játékra rendezkedett be. Németh Zsolt és Lengyel Dániel cseréje kényszerû volt, mert mindketten kisebb sérülést szenvedtek.  
46. perc: A szünet után, a csapatunk a következõ összeállításban folytatta a játékot: 
Rengel – Szilvási, Lázár, Széles I. – Achim, Kiss M., Nagy P., Présinger – Szalánszki, Stieber A., Farkas Z. 
60. perc: A második játékrészben egy sokkal “élesebb” csapattal folytattuk a mérkõzést és ez meg is látszott a játékon. Komoly labdabirtoklási fölényt tudtunk kialakítani és így most a saját térfelére szorítottuk az FK Senica gárdáját. A támadásaink befejezési azonban kicsit elhamarkodottak és átgondolatlanok voltak. 
62. perc: Présinger Ádám vezette fel a labdát a bal oldalon és onnan csavart be egy hajszál pontos labdát, a hosszú oldalon felfutó Szalánszki elé. A jobb oldali támadónk pedig, szép mozdulattal , kapásból rúgta a labdát a Senica kapujának hosszú sarkába. (1 – 2)

75. perc:  A vendégek a teljes csapatukat lecserélték, nálunk pedig Horváth Roland érkezett a hajrára. A játékot azonban ekkor is a Gyirmót FC Gyõr irányította és Szalánszki elõbb a bal, majd a jobb oldalon is kecsegtetõ helyzetbe került. 
78. perc: Achim csavarta a labdát középre, a jobb szélsõ pozíciójából és azt a hosszú oldalon Présinger érte el. A felfutó baloldali játékosunk, elõrevetõdve tudott csak kapura lõni, és a két méterrõl, kapásból leadott labdáját, Milosevic kapus, csak a kapuba tudta ütni. (2 – 2)

90. perc: A hátralévõ idõben is élénk és mozgalmas volt a játék, hiszen az FK Senica csereként beállt játékosai is felvették annak a ritmusát. A kapu elõtt kisebb helyzetek is kialakultak és az utolsó percben, egy ilyen kapu elõtti kavarodás után, Krc közelrõl a kapunkba lõtt. (2 – 3)

Szepessy László vezetõedzõ értékelése: 

– Nagyon hasznos volt ez a gyakorló mérkõzés, mert egy technikás, nagyon jól passzoló és gyors csapat ellen játszottunk. Az elsõ félidõt két góllal el is veszítettük, de a folytatásban amikor mi is egy erõsebb csapattal játszottunk, már a számok tükrében is jó volt az arány. Az eredmény azonban most kevésbé fontos és én is jobban örülök annak, hogy érezhetõen fejlõdik a csapatunk játéka. A mérkõzés egyes szakaszaiban jól is játszottunk és sok olyan elemet is viszontláttam, amelyeket az edzéseken begyakoroltunk.