NB III. Nyugati csoport 20. forduló – Gyirmót, Alcufer Stadion 4-es pálya

2017 február 26. vasárnap 11.00 óra

Gólszerzõk: Palásthy Norbert (75. perc, 11- esbõl)

Játékvezetõk: Tuczai Miklós (ImrõJános – Molnár István)

Gyirmót FC Gyõr II:

Rusák Edvárd – Nagy Bálint,Présinger Ádám, Papp Richárd (Veres Milán 76. perc) – Szegi Vince, VeresSzilárd, Paku Roland, Borkai Ádám (Szabó Tibor 84. perc) – Dávid Levente(Irmes Dávid 69. perc), Farkas Zoltán, Madarász Márk

Vezetõedzõ: Nagy László

Érdi VSE:
Kertész Ferenc – OrszágPéter, Ebedli Zoltán, Hegedûs Norbert, Tárkányi Gergõ (Németh Gábor 76. perc) -Koós Gábor, Pallagi Gábor, Kónya Benjamin (Gyurácz Bálint 46. perc),Balázsovits Máté – Kelemen Patrik, Palásthy Norbert (Borek Norbert 90. perc)

Vezetõedzõ: Limperger Zsolt

Kevés eseményt hozott az elsõfélidõ, mindössze néhány kapura tartó lövést tudtunk feljegyezni. Ezeknél agyirmóti oldalról, Farkas Zoltán volt a fõszereplõ, aki három alkalommal ispróbálkozott. Az elsõ két, tizenhat méteres lövését védte Kertész kapus, a 15. és a 19. percben. Majd a 29.percben, egy bal oldali szabadrúgás után, 12 méterrõl lõtt fölé, egy elé pattanó labdát. Azérdiek szintén egy lövéssel veszélyezettek a 26. percben, amikor Koóskészítette le mellel a labdát Pallaginak. Az érdi játékos középre tartó lövésétazonban védte Rusák kapus.

A 32. percben, Ebedli és Farkasösszecsapása után, Tuczai játékvezetõ az érdi játékosnak sárga lapot adottmezhúzásért. A gyirmóti támadónak viszont, törlesztésért a piros lapot mutattafel.

A fordulás után, a 10 emberreljátszó hazai csapat kezdte aktívabban a félidõt. Veres Szilárd elõbb lábbal,majd fejjel veszélyeztetett. Többet birtokolta a labdát ekkor a Gyirmót és akapura is veszélyesebben játszott.

A 75. percben mégis a vendégcsapatszerzett gólt. Egy bal oldali szabadrúgás után, a kifejelt labdát Gyurácz vetteát. Belépett a tizenhatoson belülre, amikor Papp érkezett és buktatta az érdilabdarúgót. A büntetõt, Palásthy Norbert higgadtan értékesítette. 0-1

A hátralévõ idõben, nagy hajrátindított a csapatunk az egyenlítésért és sikerült is kialakítani néhányhelyzetet. A 86. percben, egy ütközés után a játékvezetõ, elõször büntetõtítélt, de az asszisztense jelzése után ezt módosította és les miatt, kifeléítélt szabadrúgást.

Az utolsó percben, Présinger Ádámnak volt még egy ígéretes lövése, de azeredmény már nem változott.

Limperger Zsolt értékelése: Ezek a legértékesebb gyõzelmek, amikor olyan felállásban sikerül három pontot szereznünk, amelyben még soha nem játszottunk és vélhetõen nem is fogunk. Legalábbis remélem, hogy egyszerre ennyi sérültünk és eltiltott játékosunk nem lesz Örülök, hogy azok a labdarúgóink is bizonyítottak, akik eddig kevesebbet játszottak.

Nagy László értékelése: Sajnos ezen a mérkõzésen elkövettünk két olyan hibát, amelyek döntõen befolyásolták a mérkõzés kimenetelét. Elsõként, Farkas Zoltán fegyelmezetlenségére gondolok, amely után emberhátrányba kerültünk. Ezt pedig a büntetõ elõtti, elhamarkodott szabálytalanság követte, mert a tizenegyes tulajdonképpen eldöntötte a találkozót.