VASAS FC – GYIRMÓT FC GYÕR 1-1 (0-1)

2017. február. 25. szombat, 15.30 óra, Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2.350 nézõ
OTP Bank Liga, 21. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Karakó Ferenc – Buzás Balázs, Horváth Norbert – Medovarszki János – Farkas Ádám, Gaál Gyöngyi
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
VASAS FC: 1. Nagy Gergely – 19. Felix Burmeister, 28. Vaskó Tamás, 4. Ristevski Kire – 27. Murka Benedek, 21. Korcsmár Zsolt, 13. Berecz Zsombor, 7. Hangya Szilveszter – 14. Gaál Bálint, 66. Mahir Saglik, 10. Remili Mohamed
VEZETÕEDZÕ: Michael Oenning
GYIRMÓT FC GYÕR: 1. Sebõk Zsolt – 91. Kiss Máté, 29. Kristian Kolcak, 25. Mijusko Bojovic, 18. Anto Radeljic – 19. Vass Patrik, 31. Bori Gábor, 46. Simon Ádám, 6 Tamás Krisztián – 10. Bebeto, 28. Novák Csanád
VEZETÕEDZÕ: Urbányi István
GÓLSZERZÕK: Király Botond 80. perc / Novák Csanád 24. perc
SÁRGA LAPOK: Simon Ádám 27. perc, Vaskó Tamás 38. perc, Bori Gábor 71. perc, Mahir Saglik 92. perc
PIROS LAPOK:
TUDÓSÍTÁS:
1. perc: Elkezdõdött a mérkõzés. A hazai csapat piros mez, kék nadrág és piros sportszárban, a mi csapatunk pedig tiszta sárga felszerelésben lépett pályára.

10. perc: 2.000 körüli lehet a nézõszám az újpesti stadionban, ahol élénk, változatos játékot hozott az elsõ 10 perc.
11. perc: Remili kapott egy labdát a bal oldalon és a 16 -os sarkáról, éles , lapos lövést küldött a jobb sarok felé. Sebõk Zsolt azonban egy gyors vetõdéssel hárított.
20. perc: Hangya Szilveszter adott középre egy labdát, ahol Berecz Zsombor érkezett, de a 11 – es pontról, magasan fölé lõtt.
22. perc: Novák Csanád ügyesen fordult le a védõjérõl, a bal oldalon. Bevezette a labdát a 16 – oson belülre, de 10 méterrõl elcsavarta a labdát a bal sarok mellett.
24. perc: Novák Csanád góljával vezetünk! Bojovic indította a jobb oldalon felfutó Vass Patrikot, aki az alapvonal közelében érte el a labdát. Vass Patrik pontosan adott középre, ahol a védõk között, Novák Csanád érkezett. A támadónk pedig 8 méterrõl, jobbal, kapásból a hosszú sarokba lõtt. 0 – 1
27. perc: Simon Ádám kapott sárga lapos figyelmeztetést.
34. perc: Próbálkozik a Vasas, de igazi gólhelyzetet nem tudnak kialakítani, a piros – kékek.
38. perc: Vaskó Tamás kapott sárga lapot, mert reklamált a játékvezetõnél.
41. perc: Gaál Bálint lõtt a tizenhatos vonaláról és a lapos lövése nem sokkal csúszott el a bal sarok mellett.
45. perc: Kettõ perc hosszabbítás következik az elsõ félidõben.
47. perc: Ismét Gaál Bálint próbálkozott egy lövéssel, de ezt a 17 méteres lövést vetõdve, könnyedén hárította Sebõk.
47. perc: Véget ért az elsõ félidõ.
FÉLIDÕ: 0 – 1
46. perc: Elkezdõdött a második félidõ. Csere egyik oldalon sem történt.
55. perc: Értelemszerûen a Vasas támad többet, de nem tud kialakítani helyzetet és nekünk pedig vannak kontra támadásaink.
59. perc: Egy jobb oldali Vasas beadás után, Mahir Saglik 7 méterrõl, elõre vetõdve fejelt a kapu mellé.
60. perc: Cserélt a csapatunk. A gólszerzõ Novák Csanád helyett, 88. mezben Csiki Norbert folytatja.
63. perc: Cserélt a Vasas is, Gaál Bálint helyett, Király Botond a pályán.
66. perc: A Vasas ismét cserélt, Murka Benedek lement a pályáról és Szivacski Donát állt be a helyére.
70. perc: Remili került helyzetbe a tizenhatoson belül, de a lövés pillanatában elesett. A játékvezetõ azonban nem látott szabálytalanságot.
71. perc: Bori Gábor buktatta Királyt és ezért sárga lapot kapott.
75. perc: A csapatunk nagyon szervezetten és önfeláldozóan védekezik és ezért a Vasas nagyon kevés gólhelyzetet tud kialakítani.
80. perc: Király Botond egyenlített. Egy felívelés után, Remili 16 méteres bombáját még kiütötte Sebõk Zsolt. A kipattanó labdát Korcsmár Zsolt ismét kapurí rúgta, de ezt a lövést a védõink blokkolták. A labda azonban újra vasas játékos, Király Botond elé került, aki közelrõl a kapuba lõtt. 1 – 1
82. perc: Szivacski Donát 20 méteres lapos lövését, Sebõk Zsolt vetõdve védte.
87. perc: Mindkét csapat cserélt, a Vasasban Felix Burmesiter helyett Ferenczi István, nálunk pedig Kristian Kolcak Helyett Volodymyr Tanchyk a pályán.
90. perc: A mérkõzés végén 4 perc hosszabbítás kezdõdik.
92. perc: Szivacskit a tizenhatos oldalvonalán buktatták a védõink. Mahir Saglik beadása után pedig Vaskó fejelt néhány lépésrõl fölé. A szabadrúgás elõtt, Mahir Saglik kapott sárga lapot reklamálásért.
VÉGEREDMÉNY: 1 – 1 (0-1)
Urbányi István értékelése:
Megközelítõleg olyan mérkõzést játszottunk, amelyre számítani lehetett a Vasas FC ellen. Az volt a tervünk, hogy a Bebeto – Novák páros egy kicsit felõrölje a Vasas védelmét és így a második félidõben kontrából is eredményesek legyünk. Ahhoz ugyanis, hogy gyõzni tudjunk, mindenképpen kellett volna még egy gólt szereznünk. A kontra lehetõségeink meg is voltak a fordulás után, de ezeket sajnos nem tudtuk elég pontosan lejátszani. A Vasas ellen pedig egy rúgott góllal nagyon nehéz nyerni, mert kiváló csapat és az eredményei tudatában nyugodtan is futballozhat. A kapott gólunk elõtt, viszont érthetetlen volt a számunkra, hogy az ápolása után, Bebeto miért nem mehetett vissza hamarabb a pályára.
Michael Oenning értékelése:
Az elsõ félidõben nehezen találtuk a mérkõzés ritmusát, amely talán abból is adódott, hogy elõször játszottunk pályaválasztóként ebben a stadionban. Mivel elmaradt a múlt heti bajnoki találkozónk, így nagy volt a nyomás is rajtunk, mert mindenképpen gyõzni szerettünk volna. A Gyirmót jól játszott és a vezetése önbizalmat is adott a szervezett vendég csapatnak. A fordulás után azonban nekünk is folyamatosabb volt a játékunk és nagyobb erõket mozgattunk meg a gólszerzés érdekében. Az egyenlítés sikerült is és volt néhány olyan szituáció, amelyeken most lehetne vitatkozni. De ezt majd megteszik a nálunk okosabbak, mi pedig elfogadjuk a döntetlent, amely a mérkõzés összképe alapján reálisnak is mondható.