Gyirmót FC Győr II – ETO Akadémia 0-4 (0-0)

Győr-Gyirmót: zártkapus mérkőzés

Játékvezető: Dombi Olivér (Herm László, Horváth Richárd)

Gyirmót: Iváncsics – Kiss B., Karacs (Reizer sz.), Lampert (Széles A. 84.), Babayigit – Nagy K., Béli – Bagó, Lustyik (Kovács B. sz.), Somogyi-Bakos  (Mayer M. 64.) – Mayer Á. (Kovács O. 78.)

Vezetőedző: Polyák Gábor

ETO: Gyurákovics – Ignácz, Vári, Vukasovic, Vincze Á. – Szabó T., Sipos (Vitális sz.) – Vankó (Horváth O. 62.), Múcska (Kerkez 64.), Márton (Sipőcz Sz.) – Erdei (Farkas sz.)

Vezetőedző: Király József

Gólszerző: Vitális (0-1) az 56., Farkas B. (0-2) az 58., Vitális (-03) a 62., Sipőcz (0-4) a 87. percben

A megyei I. osztály 19. fordulójában az éllovas ETO Akadémia csapatát láttuk vendégül a Gyirmóti Sportcentrumban.

A találkozó első negyedórájában egy támadáson belül Bagó Bálint és Béli Renátó lábbal, majd néhány perc múlva Mayer Ádám fejjel veszélyeztette a zöld-fehérek kapuját, amire Vári Barnabás válaszolt közelről, de mindegyik helyzet kimaradt. A legnagyobb lehetőség bő félóra elteltével adódott, amikor Mayer Ádám remekül tálalt a védők között kilépő Somogyi-Bakos elé, aki kapura tört, de 16 méterről a kimozduló Gyurákovicsba lőtte a labdát. Szünet után nagyot változott a játék képe, hiszen kettő perc alatt kettő gólos előnybe került az ETO, amikor előbb Vitális Milán használta ki szabadrúgásból a szél segítségét (0-1), majd Farkas Balázs lőtt a jobb oldalról laposan a hosszúsarokba (0-2). Egyórai játék után egy nagy védelmi hibát kihasználva ismét Vitális volt eredményes, ekkor a lecsorgó labdát az üres kapuba kellett passzolnia (0-3). A szépítés lehetősége adott volt csapatunk számára, amikor Mayer Ádám szerezhetett volna gólt büntetőből, de a jobb alsó sarokra tartó labdát Gyurákovics Erik hárította. Az utolsó percekben ismét növelték előnyüket a vendégek, amikor Horváth Olivér bal oldali lövése után Iváncsics Péter védett bravúrral, a kipattanó után azonban Sipőcz Bence 8 méterről az üres kapuba helyezett (0-4).

Az első félidőben több lehetősége volt csapatunknak a gólszerzésre, de a remek napot kifogó Gyurákovics Erik meghiúsította a törekvéseket, míg a szünet utáni két gyors vendéggól, és a kimaradt hazai büntető meghatározta a mérkőzés végkimenetelét.

Polyák Gábor: Az eredmény csalóka, nem volt ekkora különbség a csapatok között. Az első félidőben több helyzetet, szünet után viszont egy büntetőt is kihagytunk, így nehéz eredményesnek lenni.

Király József: A találkozó elején kiegyenlített volt a játék, szünet után viszont jó játékkal párosuló góljainkkal sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést a szervezett hazaiak ellen.