Gyirmótra igazolt és 2 éves szerzõdést kötött Lengyel Dániel, a korábban U 17-es és U 19-es korosztályban EB 5. és 3. helyezett belsõ védõ, volt MTK, Haladás és Siófok játékos, aki az elmúlt szezont Békéscsabán töltötte.

Ezzel kapcsolatosan kérdeztük, hogy miért csapatunkat választotta:

Lengyel Dániel: Elõször is köszönetemet szeretném kifejezni a békéscsabai klubnak, valamint Dajka Lászlónak, Pásztor Józsefnek, hogy Siófokról történt viharos távozásom után szinte egy nap alatt leigazoltak, a csapatba tettek, ahol kiváló közösségben tölthettem az évet, végig a bajnoki címért harcolva. Köszönöm a szurkolóknak a biztatást, felejthetetlen mérkõzõseket játszottunk a futballt értõ és a csapatot mindenben támogató fanatikusok elõtt. Szerencsére a szezont végig játszottam, csak sárga és piros lap miatt hiányoztam néhány mérkõzésrõl, valamint 2 góllal járultam hozzá a “Csaba” eredményeihez.

Ki szeretném emelni, hogy megtisztelõ számomra, hogy a nagy múltú klub marasztalt, ellenben magánéletem úgy alakult, hogy a párom, akivel már évek óta tartós kapcsolatban élek, leállamvizsgázott és nagy valószínûséggel sokat fog Gyõrben, ill. Nyugat – Magyarországon  tartózkodni az egyik munkája miatt. Ezért szinte megoldhatatlan lett volna, hogy a következõ évben a kapcsolatunk zavartalan maradhasson. Ennek megfelelõen olyan megoldást kellett ezért találnunk, amivel a lehetõségekhez képest kiegyensúlyozott életünk lehet a továbbiakban is.

A magam részérõl  emellett olyan klubban szeretnék játszani, amely komoly célokért küzd, s az elmúlt évet követõen nekem is csak az lehet a személyes célom, hogy újra az NB1-ben bizonyítsak. Szerencsére úgy alakult, hogy egyéb lehetõség mellett a Gyirmót  invitált, ahol nagyon profi klubot ismerhettem meg, valamint  Sisa Tibor személyében garantálva lesz a minõségi munka, így fájó szívvel, de egyelõre elbúcsúztam a békéscsabai Elõrétõl, kívánom, hogy céljaik minél hamarabb teljesüljenek, nagyon jól éreztem magam Békéscsabán, nem felejtem el az ott töltött évet.

Hétfõtõl csatlakozom új klubomhoz, ahol régóta nagy álom az NB I-be jutás, remélem ez rövidesen megvalósul.