2021.08.29. 17.45 | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion | OTP Bank Liga NBI., 5. forduló

Játékvezetők: Berke Balázs-Kóbor Péter, Szalai Dániel-Bognár Tamás

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi A.- Major M.,Karacs D.(Ikic Frane 73.p.), Széles I., Zeke M.-Vass Á.-Herjeczki K.(Mayer Á. 81.p.), Nagy P.(Hajdú Á. 66.p.), Radics M., Medgyes Z.(Florent Hasani 66.p.)- Varga B.(Lencse L. 66)| Vezetőedző: Csertői Aurél

Puskás Akadémia FC: Puskás Akadémia FC: Tóth Balázs- Favorov, Stronati, Spandler Cs., Deutsch L.(Gera D. 66.P.)-Plisek, Van Nieff- Komáromi Gy.(Slagveer 46.p.), Corbu(Baluta 46.p.), Nagy Zs.- Géresi K.(jAKOV pULJIC 66.p.)| Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Összegzés:

Ismét nehéz mérkőzés várt együttesünkre, hiszen azt a Puskás Akadémia gárdáját kellett fogadnunk, amely az elmúlt két évben nemzetközi szereplésre jogosító harmadik, majd második helyezést ért el. A vártnak megfelelően a játék irányítását magukhoz ragadták a vendégek, többet birtokolták a labdát, de ennek ellenére elmondható, hogy  mérkőzés legnagyobb helyzete már az elso percben támadónk Herjeczki Kristóf előtt adódott, amikor egy gyors jobb oldali bedobás után szabadon lőhetett kapura, de a vendégek hálóőre a léc alól mentett. Annak ellenére, hogy Hársfalvi Andrásnak is akadt dolga az első játékrészben, annak derekán egy ajándék labdával Varga Barnabás törhetett kapura, de nagy helyzetben ő is hibázott.  

A szünet után ott folytatták a csapatok, ahol az első játékrészben abbahagyták, hiszen továbbra is a vendégek voltak kezdeményezőbbek, míg mi próbáltunk kontrákra építve játszani, de sajnos az adódó lehetőségekre rendre hiba csúszott, így ritkábban tudtunk eljutni a Felcsútiak kapujáig. Ők azonban egy látványos bal oldali akció végén betaláltak Hársfalvi András kapujában. Ezt követően-talán az eredmény ismeretében is-kissé visszaállt a vendég együttes, ezáltal csapatunk játékosai is többet tudták birtokolni a labdát, de sajnos ez helyzetekben nem tudott megmutatkozni. A mérkőzés záró szakaszában a cseréknek is köszönhetően picit felfrissült a játékunk, de az csak a labdatartásban mutatkozott meg, helyzetekbe sajnos nem tudtunk kerülni, hiszen a vendégek vezetésük tudatában jól rombolták játékunkat. A hosszabbítás pillanataiban azonban megcsillant a remény az egyenlítésre, amikor jobb oldalról induló támadást követően Hajdú Ádám egyenlíthetett volna, de fejesét követően a vendégek legnagyobb örömére a labda sajnos elkerülte a bal kapufát. Az eddigi találkozóinkkal ellentétben most talán a mutatott játék tekintetében is maradhat bennünk némi hiányérzet, de nem szabad elfelejteni, hogy a magyar mezőnyben erősnek számító ellenfél vitte el most a bajnoki pontokat az Alcufer stadionból.

Csertői Aurél: 

Tompábban kezdtük a mérkőzést, mint ahogy vártam, tudtuk, hogy az ellenfélnek gyors játékosai vannak és nehéz volt ellenük futballozni. A mai játékunk az eddigiekhez képest kicsit gyengébbre sikerült, de más volt az ellenfél is. Egy góllal jobbnak bizonyultak, ennek ellenére a srácokra nem lehet panasz, mert mindent megtettek a győzelem érdekében, játékban nem mutattuk a legjobb formánkat a mai napon. Voltak lehetőségeink, de az ellenfél jobban focizott a mutatott játék alapján.

Hornyák Zsolt:

Örömteli számomra, hogy meg tudtuk szerezni a három pontot, tudtuk azt, hogy a Gyirmót egy masszívan és jól védekező csapat, amelyet nehéz lesz megbontani. Nagyon lassan kezdtük a mérkőzést, sokáig tartott amíg a védelmi zónájuk mögé kerültünk, viszont a második félidőben ezen változtattunk, Baluta személyében lendületesebben tudtunk játszani, amely eredményben is megmutatkozott. Mélyebbről kezdtük adni a mélységi labdákat, és több területünk adódott a Gyirmóti védelem mögött, melyet ki tudtunk használni. Örülök, hogy Nagy Zsolt ismét gólt szerzett, nagyon fontos volt a három pont megszerzése. Nagyon sok munkánk van még a továbbiakban, gyorsaság, sebesség fejlesztésben.