Gyirmót–Vác 3–0 (2–0)Gyõr-Gyirmót, 440 nézõ. V.: Radványi Á.

Gyirmót: Rusák – Varga P., Szilvási, Széles, Présinger – Lázár P., Strestik –Herjecki? (Krebsz, 84.), Nagy P. (Kontár, 64.), Heffler N. (Sandall, 88.) –Szarka Á. Vezetõedzõ: Szepessy László.
Vác: Halasi – Görgényi, Dlusztus, Szabó N., Földi M. – Kákonyi (Szekszárdi,76.), Tóth G., Pintér B., Varga Sz. (Mátyás, 86.) – Dursó, Csillag, 34.),Zsolnai. Vezetõedzõ: Zoran Szpisljak.
Gsz.: Szarka Á. 1-0, 2., Nagy P. tizenegyesbõl, 2-0, 17., Szarka Á. 3-0, 91.
Kiállítva: Földi M. 67.
2. p.: Varga P. jobb oldali beadása után a rövid saroknál érkezõ Szarka Ákos 5méterrõl a kapu jobb oldalába csúsztatott. 1–0.
17. p.: Heffler buktatásáért megítélt büntetõbõl Nagy Patrik jobbal nagy erõvela bal felsõ sarokba lõtt. 2–0.
67. p.: Herjecki futott versenyt védõjével, Földi Mátéval, aki csak buktatnitudta õt a tizenhatos vonala elõtt, ezért a játékvezetõ kiállította a vácivédõt, a szabadrúgásbõl Strestik ballal, a balösszekötõ helyérõl 17 méterrõl ajobb oldali kapufára lõtt.
91. p.: Krebsz indította kitûnõen a jobb oldalon felfutó Lázárt, õ pontosancenterezett a balösszekötõ helyén érkezõ Szarka Ákos elé, aki ballal, 12méterrõl a kapu jobb oldalába lõtt. 3–0.
Villámrajtot vett a Gyirmót, hiszen már a második percben egy látványos támadásvégén gólnak örülhetett, sõt, további lendületes játékának eredményeként azelsõ negyed órát követõen növelte is elõnyét. Továbbra is a hazaiak akarataérvényesült, hiszen a kék-sárga együttes látványos támadásokat követve sorraalakította ki helyzeteit. Szünet után kissé alábbhagyott a csapatok lendülete,de egy órai játékot követõen megfogyatkozott a vendég gárda, ami megtörteaddigi lelkesedését, míg a Gyirmót továbbra is ötletesen, helyenkéntlendületesen, nagy kedvvel futballozott. Ennek eredményeként a zárópillanatokban is megörvendeztette szurkolóit, így csatára, Szarka Ákos szintekeretbe foglalta a mérkõzést.
Szepessy László: – Magabiztos gyõzelmet arattunk, hiszen már az elsõjátékrészben kihasználtunk két lehetõségünket. A kiállítás után továbbdomináltunk és a végén ismét sikerült növelni a gólok számát. Ha a célunk azelsõ osztály, akkor a hasonló meccsek a tanulási folyamat részévé kell, hogyváljanak.
Zoran Szpisljak: – Tudtunk, hogy nehéz mérkõzés vár ránk és ez már az elsõfélidõben be is igazolódott. Az idõ múlásával adódtak lehetõségeink, de sajnosgólig nem jutottunk el. A Gyirmót végig kontrollálta a találkozót ésmegérdemelten nyert.
Lapincs Attila


TUDÓSÍTÁS:

1.p. Megkezdõdött a mérkõzés.

3.p. Herjeczki visszagurított labdáját adta be jobbról Varga. Középen Szarka remek ütemben érkezett és a labdát a bal oldali kapufa érintésével fejelte a kapuba! 1-0

9.p. Szarka hozta ziccerbe Hefflert, akinek 20 méteres lövését fogta bravúrral Halasi.
18.p. Hefflert buktatták a tizenhatoson belül, amiért a játékvezetõ 11-est ítélt. A büntetõt Nagy bombázta a kapu bal felsõ sarkába! 2-0

25.p. Rövid ivószünetet követõen folytatódik a játék.
29.p. Présinger távoli lövése vágódott nem sokkal a kapu fölé.
40.p. Présinger bal oldali lapos beadását lõtte kapásból Heffler a jobb alsó sarok irányába, azonban Halasi hárítani tudott.
45+1.p. 1 perc a hosszabbítás.
45+2.p. Vége az elsõ játékrésznek.
FÉLIDÕ: 2-0
46.p. Elkezdõdött a második félidõ.
64.p. Kontár adott balra Strestikhez, aki egy csellel középre játszotta magát, majd centikkel a bal oldali kapufa mellé tekert.
68.p. Szarka ugratta ki a védõk között Herjeczkit, akivel Földi ütközött, így fiatal szélsõnk egyensúlyát vesztette és nem kapura tudott lõni. Az eset utána a játékvezetõ kiállította a váci játékost. A megítélt szabadrúgást 16 méterrõl Strestik tekerte a jobb kapufára.

90+1.p. Krebsz ugratta ki Lázárt, aki a középen érkezõ Szarkához adott. Támadónk a kifutó Halasi mellett a kapu jobb oldalába helyezett! 3-0
90+2.p. Vége a mérkõzésnek.
VÉGEREDMÉNY: 3-0